50-50: Αρχίσανε τα όργανα


18 Sep 2012, 1:02 p.m. djore

Το πρωτάθλημα αρχίζει, η εξέδρα πλημμυρίζει ,γίνεται χαμός σε κάθε γκολ. Mα το ντέρμπι είναι στημένο, κι από πριν ξεπουλημένο κι εγώ πνίγομαι με πράσινο κασκόλ. Λαός, Λαός, τι θα γίνει φίλε μου με μας … Εντάξει μην βαράτε μπορεί να μην έχει ομοιοκαταληξία ο τελευταίος παραφρασμένος στοίχος του γνωστού τραγουδιού αλλά το νόημα το πήρατε …

Το πρωτάθλημα τώρα αρχίζει αλλά τα όργανα αρχίσανε από πριν.. Μια μέτρια, όπως φοβόμουνα μετά από παιχνίδι εθνικών ομάδων, ΟΜΟΝΟΙΑ δικαιούταν και άξιζε την νίκη. Αυτή όμως ποτέ δεν ήρθε και δεν ήρθε λόγω λαθών , διαιτησίας αλλά και ομάδας. Η διαιτησία του σκαππούλι θα ήταν ιδιαίτερα καλή αν είχε διαιτητεύσει αγώνα taekwondo , με το κτύπημα του Άλισον στον Ασίς να βαθμολογείται με το μέγιστο των τριών βαθμών. Μοναδικό λάθος της διαιτησίας, όταν έστειλε τον Ασίς έκτος, για να φτιάξει τις κάλτσες του, δεν τον υποχρέωσε να φορέσει κάσκα, θώρακα και σπασουάρ (προστατευτικό για τα γεννητικά όργανα). Δικαιώματα όμως στην διαιτησία έδωσε και η Ομόνοια αφού ορισμένοι παίχτες ακόμα να προσαρμοστούν στην κυπριακή πραγματικότητα Ο Σκάρα για παράδειγμα δεν έμαθε ακόμη τους κανονισμούς του σάϊπρουςλινκκ. Τάκλιν ισοδυναμεί με φάουλ και κίτρινη. Ελπίζω να το μάθει σύντομα, είχε που είχε την φήμη του καρτάκια, τον βλέπω να τελειώνει το πρωτάθλημα με παγκόσμιο ρεκόρ. Πάντως για να μιλήσω και λίγο σοβαρά, η εμπάθεια του κορακιού νομίζω φανερώνεται στη φάση με το διπλό δυνατό φάουλ σε Λέαντρο και Αλαμπί. Αόμματος να ήσουνα κάτι θα έβλεπες. Δεν έφταναν όλα αυτά, ήρθε και η ψυχρολουσία στο τέλος και αφού δεν καταφέραμε να σκοράρουμε στις οποίες ευκαιρίες είχαμε, κάναμε το δώρο στο σκατό και στους όμοιους του.

Το δώρο μας φυσικά εκμεταλλεύτηκε το σκατό που κέρδισε την φιλότιμη δόξα όπως μόνο αυτό ξέρει. Δυο γκολ off side ο Αδορνο και να σου οι δημοσιογράφοι ο ιβαν μονάχα ξέρει. Παπάρες. Δεν θα αναφερθώ εκτενέστερα, αφού δεν αξίζει σχολιασμό. Στο ΓΣΠ η δυσοσμία πάντως παραμένει, δυο μέρες μετά.

"Ομορφιές" είχαμε και στο εξοχικό, με την ανώμαλη να πετάει και αυτή 2 βαθμούς με αντίπαλο μια "τυχαία" αλλαγμένη προς το καλύτερο ομάδα του παραλιμνίου Η διακοπή για αυτούς ευεργετική, τους "βοήθησε" να παρουσιάσουν ένα καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με το τί παρουσίασαν στο παιχνίδι με το σκατό Το τραττούι με τον αέρα του πρέζιτεν πλέον έκανε και αυτός τα δικά του δίνοντας μια κόκκινη τύπου Ομόνοιας στην ΕΝΠ και μια στην ανώμαλη Ανοίγω παρένθεση στην κυπριακή διαιτησία υπάρχουν διαφόρων ειδών σφυρίγματα , υπάρχουν για παράδειγμα κάρτες τύπου Ομόνοιας, πέναλτι τύπου Απ... σκατό κτλ. κλείνω παρένθεση. Το ενδιαφέρον μου για την κόκκινη στην ανώμαλη πάντως παραμείνει αφού σύμφωνα με το καταστατικό ο ποδοσφαιριστής που την δέχτηκε θα εκτίσει ποινή τεσσάρων αγωνιστικών. Κάτι όμως μου λέει, πως όλο και κάποιο παραθυράκι θα βρεθεί και θα μειωθεί η ποινή σε τρις, αφού στην έκτη αγωνιστική (σε τέσσερις από τώρα) η ανώμαλη αγωνίζεται με την Ομόνοια.

Στα αλλά παιχνίδια το σκατό της Λεμεσού νίκησε με σχετική ευκολία αφού ο τερματοφύλακας της ΑΛΚαΗντας την είδε Αΐ Βασίλης καλοκαιριάτικα, δεν περίμενε ούτε καν τα πρωτοβρόχια. Οι παφίτες αποτέλεσαν την έκπληξη της αγωνιστικής αφού κέρδισαν την νεα Σαλαμίνα, χωρίς όμως να με πείσουν πως έχουν την παραμικρή πιθανότητα για σωτηρία. Το τσαντίρι αγωνιζόμενο εναντίον της θάλασσας της Λευκωσίας έφερε και αυτό ισοπαλία. Στα τέτοια μου. Θα μου λύση κάνεις την απορία, γιατί πρέπει κάθε χρόνο να υπάρχουν τέτοιες ομάδες στο πρωτάθλημα; Δεν είμαι υποχρεωμένος να βλέπω τον κάθε καφενέ και την κάθε λέσχη να παίζουν ποδόσφαιρο. Ενδιαφέρον παιχνίδι σε σχέση με τα υπόλοιπα για μένα, έγινε στη Λάρνακα. Η ΑΕΚ κέρδισε τον Απόλλωνα ο οποίος έδειξε να έχει τρομερές αδυναμίες στην άμυνα, και νωρίς νωρίς θα αποτελέσει την πιο αδιάφορη ομάδα του πρωταθλήματος Η Αεκ από την άλλη με δυο συνεχόμενες νίκες φαίνεται ιδιαίτερα ικανή, ικανή να μας κάνει την ζημιά στην επόμενη αγωνιστική. Μια αγωνιστική ζωής ή θανάτου. Αγωνιστικά μια απώλεια βαθμών από την Αεκ δεν θα έπρεπε να αποτελεί το τέλος του κόσμου. Εξωαγωνιστικα όμως οι συνθήκες είναι τέτοιες που δεν επιτρέπουν την οποία απώλεια. Ο λαός να βάλει το χέρι του... (στην τσέπη) Sold out χθες...

Διαβάστε όλα τα άρθρα από το Blog Πενήντα πενήντα

Follow Kifines