Το σύνθημα που όλους μας ενώνει


4 Mar 2013, 10:26 a.m. asxetos

Όσοι ήταν το Σάββατο στο γήπεδο σίγουρα είδαν το θέαμα στη Νότια κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου. Εκείνη την ώρα, μέχρι να καταλάβω πως τους την έκαναν οι μπάτσοι στην κερκίδα, νόμιζα πως οι του απόλλωνα "χόρευαν" Harlem Shake.

Μπορεί τα φασιστάκια να μην το πήραν είδηση εκείνη τη στιγμή, η ΘΥΡΑ 9 όμως έδειξε την συμπαράσταση της προς αυτούς φωνάζοντας το σύνθημα που όλους μας ενώνει: "ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ".

Η πρώτη μου σκέψη όταν άκουσα το σύνθημα ήταν πως θα ήταν γαμάτη και μια πιο έμπρακτη συμπαράσταση των δικών μας οπαδών προς αυτούς του απόλλωνα εναντίον των μπάτσων. Διακόπηκε όμως η σκέψη μου όταν αναρωτήθηκα τι θα γινόταν αν μερίδα οπαδών μας πήγαινε προς τα εκεί: Θα μας επιτίθεντο πρώτα τα φασιστάκια με στολή, τα φασιστάκια του γρίβα ή και οι δύο μαζί;

Φτάνει πια. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Το ποτήρι ξεχείλισε. Ξεχάστε τα χρώματα. Ξεχάστε τις ομάδες. Ξεχάστε τις ιδεολογίες. Κινδυνεύει όχι μόνο η ατομική μας Ελευθερία αλλά και η σωματική μας ακαιρεότητα. Εγώ αυτό δεν το δέχομαι. Και επίσης δεν δέχομαι από εσένα να το δέχεσαι. Είτε είσαι μπλε, είτε είσαι κίτρινος, είτε είσαι πορτοκαλί, είτε είσαι πράσινος. Σήμερα είναι τα δικά μας αδέλφια φυλακή, αύριο θα είναι τα δικά σου. Εχουμε κοινό εχθρό κύριοι. Εχθρό του ποδοσφαίρου αφού ακόμη και οι ποδοσφαιριστές της εφηβικής μας ομάδας δέχτηκαν επίθεση, εχθρό του αγνού οπαδισμού, εχθρό της κοινωνίας.  

Κι όμως! Το πιο πάνω γράφτηκε από κάποιον στην κερκίδα του οποίου θα δεις σβάστικες και ότι άλλο φασιστικό κωλόπανο μπορούν να σκεφτούν.

Δεν είναι ειρωνικό αγαπητέ φασίστα να μιλάς για κίνδυνο της "ατομικής μας Ελευθερίας αλλά και της σωματικής μας ακεραιότητας" και για "εχθρούς της κοινωνίας"; Δεν είναι ειρωνικό να μιλάς για αποδοχή "είτε είσαι μπλε, είτε είσαι κίτρινος, είτε είσαι πορτοκαλί, είτε είσαι πράσινος"; Και την ίδια ώρα να πρεσβεύεις μιαν ιδεολογία η οποία το μόνο που κάνει είναι να σπέρνει το μίσος μεταξύ των ανθρώπων λόγο της διαφορετικότητας τους;

Συμφωνούμε πάντως πως έχουμε κοινό εχθρό. Η διαφορά μας όμως είναι πως τον δικό μας εχθρό δεν τον ζούμε μόνο μερικά λεπτά το σαββατοκυρίακο στο γήπεδο αλλά κάθε μέρα. Καθημερινά παλεύουμε για το δικαίωμα στη διαφορετικότητα και για αλληλεγγύη προς όποιον τη χρειάζεται. Και αυτό το κάνουμε ανέκαθεν, δεν περιμένουμε να πάθουμε κάτι εμείς για να δράσουμε. Κάποιες φορές απέναντι μας βρίσκονται οι μπάτσοι και κάποιες άλλες βρίσκονται ομοϊδεάτες σου.

Το θετικό πάντως είναι πως σε αντίθεση με άλλους οπαδούς που κουβαλούν τα ίδια βρομισμένα μυαλά, φαίνεται πως κάπου υπάρχουν σημάδια σκέψης. Εάν το πιο πάνω κείμενο αντιπροσωπεύει περισσότερο κόσμο του απόλλωνα από τον έναν που το έγραψε τότε πρέπει να αποδείξετε μόνοι σας πόσο σοβαρά τα εννοείτε αυτά που γράφετε. Γιατί οι πράξεις σας με τα λόγια σας πηγαίνουν προς αντίθετες κατευθύνσεις. Δεν γίνετε κάποιος που τον αντιπροσωπεύει το πιο πάνω κείμενο να δέχεται στην κερκίδα του εμετικά σύμβολα που παραπέμπουν σε φασιστικές νοοτροπίες.  "Εγώ αυτό δεν το δέχομαι. Και επίσης δεν δέχομαι από εσένα να το δέχεσαι."

Ο Άσχετος

Διαβάστε όλα τα άρθρα από το Blog Ο Άσχετος

Follow Kifines