Ο Σαβέφσκι είναι ο τελευταίος κρίκος που φταίει


4 Oct 2013, 12:44 p.m. kifinescom

Ο Σαβέφσκι είναι ο τελευταίος κρίκος που φταίει σε αυτή τη σάπια αλυσίδα που κρατά δεμένη την ομάδα μας. Αν όντως ήταν σοβαρή η διοίκηση, θα έλεγχε αυτές τις επιλεκτικές διαρροές ειδήσεων. Στην τελική μπορεί εύκολα να καταλάβει από ποιο μέλος διέρρευσε αυτή η είδηση και ποιους εξυπηρετεί.

Ποιος θέλει να φέρει άλλο ένα ελεγχόμενο προπονητή? Πριν μερικούς μήνες όταν ακόμη εαυτόν ευλογούσαν οι πλείστοι εκ της διοίκησης, μου φαινόταν αστείο να πανηγυρίζουν επειδή έκανε καλή πορεία η ομάδα τους τελευταίους δυο μήνες του πρωταθλήματος.

Εκτιμώ την καλή πορεία που δυστυχώς δεν επέφερε τίποτα περισσότερο από μια θέση στην Ευρώπη. Κανείς όμως δεν μας είπε γιατί στα παιχνίδια κυπέλλου με Αέλ χάσαμε τη μπάλα και κατά συνέπεια ένα τίτλο. Όλοι συμφωνούσαν ότι αυτή η αλλαγή οφειλόταν αποκλειστικά στον προπονητή Τόνι. Αυτά μέχρι τον προγραμματισμό της προετοιμασίας και την συμπλήρωση του ρόστερ.

Όποιος θεωρεί ότι οι παίχτες επιλέχθηκαν από τον προπονητή τότε υποτιμούν τις συνωμοσίες ανάμεσα στα μέλη της διοίκησης. Η διαδικασία επιλογής έδινε αυτές τις ευκαιρίες στα λαμόγια. Ο προπονητής ετοίμαζε μια λίστα προτεραιότητας για τους παίχτες που του προτάθηκαν και μετά άγνωστο "ποιος" έπαιρνε την τελική απόφαση για τους παίχτες. Σημείωση, ο βοηθός προπονητής (με τεράστιες εμπειρίες στην προπονητική του καριέρα) βοηθούσε από τον καιρό του Πέπ-Λάρκου στην επιλογή παικτών μαζί με τον γυμναστή κολλητό του.

Κατά σύμπτωση οι παίχτες που επιλέχθηκαν ως επί το πλείστον ανήκουν άμεσα ή έμμεσα στον ίδιο μάνατζερ με το βοηθό! Ακόμα και ο νέος προπονητής της δεύτερης ομάδας είναι του ίδιου. Ξαφνικά οι μαζεμένοι επιστήμονες στην Παπανικολή αποφάνθηκαν ότι πρέπει να του βάλουν δίπλα του όσους έδιωξαν ως ανάξιους, φυσιοθεραπευτή (χωρίς αναγνωρισμένο πτυχίο!, προπονητή τερματοφυλάκων που δεν είχε απολυθεί μήνες πριν ως "λίγος"). Παράλληλα ο γνωστός παράγοντας παλαίμαχος έδιωξε τον προπονητή τερματοφυλακων αφού δεν προώθησε τον εγγονό του για προετοιμασία στην πρώτη ομάδα! Ο μετά Χριστάκη ύπουλο παράγοντας και περί πάντων γνώστης Τσαγγαρης, όπου κάμερα μέσα, αλλά κανένας εν μπορεί να μας πει με τί προσόντα ανάλαβε αυτό το έργο.

Επειδή η Ομόνοια δεν είναι ομαδούλα της σειράς, εν μπορεί οποιοσδήποτε αδκιασερός νομίζει ότι είναι παντογνώστης να αντεπεξέλθει σε τέτοιο έργο. Μαζί με το άλλο παιδί δημοσίων σχέσεων, διευθυντή Νικολαιδη (εδώ να δείτε πτυχία για διευθύνων της μεγαλύτερης ομάδας), κόβουν ράβουν και μετά τραβάμε οι φίλαθλοι. Φυσικά κατά την ταπεινή μου γνώμη αυτά μπορεί να συμβαίνουν σε κάθε κυπριακή ομάδα αφού τόσος είναι ο επαγγελματισμός στο χώρο.

Με χαλάει όμως να τρώνε κάποιοι με τα δυο χέρια από την κούπα που με κόπο γεμίζουν άνθρωποι αγνοί από το υστέρημα τους. Ζητούν από τον κόσμο να δώσει λεφτά αλλά μετά δεν παρέχουν καμία ενημέρωση που και πώς αυτά ξοδεύονται. Λογικό άμα κάποιοι τρώνε! Αν διαφωνούν οι διοικούντες ας δημοσιεύσουν τα οικονομικά. Η μήπως τώρα υπάρχει το απόρρητο? Πόσοι πληρώνονται για να δουλεύουν στην Ομόνοια? Με ποια κριτήρια επιλέγονται αφού δεν είδα εγώ να προκηρύσσει θέσεις. Ποσά παίρνουν?

Οι εξωτερικοί συνεργάτες της ομάδας ακόμη χειρότερα... Για αυτούς αναφέρθηκα και σε προηγούμενο άρθρο, από πιο χώρο έρχονται, την αδιαφάνεια επιλογής τους κτλ. Χώροι διαμονής, προμηθευτές φαγητών ποτών και συμπληρωμάτων διατροφής. Πώς επιλέγονται? διότι με μια απλή ματιά όλοι αυτοί που τρώνε από την Ομόνοια ανήκουν στην ακριβώς αντίθετη πλευρά του ποδοσφαιρικού και πολιτικού συστήματος. Εκτός και αν οι ικανότητες και υπηρεσίες τους υπερτερούν σε επίπεδο και τιμές, που ίσως δικαιολογούσε κάτι! Δυστυχώς όμως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο και είναι άξιο έρευνας ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται!

GreenHulk  

Η άποψη σας μετράει

Στην κατηγορία Editorial δημοσιεύουμε τις δικές σας απόψεις. Στείλτε το μήνυμα σας μέσω email στο info@kifines.com

Follow Kifines