Λανθασμένη κριτική, προς λάθος άτομα


8 Jul 2013, 11:58 a.m. kifinescom

Γράφω σχετικά με τη μουρμούρα και την απογοήτευση που επικρατεί από τους αδελφούς Ομονοιάτες λόγω των αποτελεσμάτων των φιλικών αγώνων που έδωσε η ΟΜΟΝΟΙΑ στη Πολώνια, αλλά και την εικόνα που εκπέμπει στο αγωνιστικό χώρο σε σύγκριση με τον περσινό 2ο γύρο. Όπως αναφέρομαι στο τίτλο μου, είναι λανθασμένη κριτική, προς λάθος άτομα. Και θα εξηγήσω πιο κάτω τι εννοώ.

Καταρχήν, αντιλαμβάνομαι πλήρως τις ανησυχίες του κάθε Ομονοιάτη, άλλωστε έχω τις ίδιες και ίσως και μεγαλύτερες. Αντιλαμβάνομαι ότι προέρχονται λόγω αγάπης προς τη ομάδα, λόγω πίεσης γιατί ήρθαν οι επίσημες υποχρεώσεις και τυχών απώλεια της πρόκρισης σημαίνει οικονομική καταστροφή, αλλά και λόγω εγωισμού που έχουμε σαν οπαδοί της μεγαλύτερης ομάδας στο νησί.

Η κριτική που γίνετε με αποδέκτες τους νεοφερμένους παίχτες ή τον προπονητή είναι πέρα για πέρα λανθασμένη. Αυτοί οι παίχτες δεν φταίνε σε τίποτα για τη εικόνα της ομάδας. Ούτε και ο Τόνι Σαβέβσκι. Θα αρχίσω από τους παίχτες. Όταν βλέπεις 1 Thierry Henry, να φεύγει από την Άρσεναλ σαν βασιλιάς, να πηγαίνει σε 1 Μπάρτσα και να μην αποδίδει, να βλέπεις 1 Zlatan Ibrahimović να πηγαίνει και αυτός στη Μπάρτσα και να φεύγει σαν αποτυχημένος, να βλέπεις 1 παίχτη σαν τον Fernando Torres που όταν ήταν στην Αθλέτικο Μαδρίτης έλεγες για 1 επιθετικό όνειρο και μετά από τη μετακίνηση του στη Αγγλία ψάχνει μετά από 5 χρόνια τον παλιό εαυτό του!!! Μιλάμε για παίχτες Παγκοσμίου Κλάσης!!! Παραδείγματα χιλιάδες!!! Όπως και τα δικά μας παραδείγματα. Σάλατιτς, Σκάρα, Σοάρες, Αντρέ Άλβες κλπ. Κάθε μετακίνηση ενός παίχτη όσο μεγάλος ποδοσφαιρικά και αν είναι χρειάζεται χρόνο προσαρμογής, άλλοι λίγο και άλλοι πολύ. Για κάποιους είναι μέρες, για κάποιους είναι μήνες και για κάποιους χρόνια!!! Επίσης πάντα εμπεριέχει το ρίσκο να μην πετύχει ποτέ!!!

Περνάμε στον Τόνι Σαβέβσκι και τις επιλογές του. Θυμίζω το πώς βρήκε την ΟΜΟΝΟΙΑ όταν ήρθε, σε τι αγωνιστική, βαθμολογική, ψυχολογική και οικονομική κατάσταση και τι είδαμε στο 2ο γύρο!!! Τα δεδομένα για το Τόνι όχι μόνο δεν καλυτέρευσαν αλλά έγιναν και χειρότερα. Πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος (μετά που ο Τόνι τον έκανε μίστερ γκολ) Αντρέ Άλβες, πωλείτε όσο – όσο γιατί δεν «ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ» το συμβόλαιο του!!! Έχει φύγει ήδη και ο Φρέντυ (για μένα καλώς έφυγε λόγω ηλικίας και κινήτρου ιδίως ). Επιθετικός στη ομάδα ΚΑΝΕΙΣ!!! Φεύγει ελεύθερος ο Σπουγκιν (για μένα ο καλύτερος της 10ετιας αν όχι ο καλύτερος EVER!!! ΕΦΤΑΣΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΙΚΚΗ!!! ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΥ ΑΝΤΕΧΑΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΟΥ!!! Και πάμε σε ένα παιδί αποκάλυψη που για 4 χρόνια ήταν μέσα στη αμφισβήτηση ΟΛΩΝ ΜΑΣ ( ίσως κόστους και προσδοκιών μας) και με την έλευση του Τόνι έγινε ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ, ΕΓΙΝΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ, ΕΓΙΝΕ ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΠΟΥ ΕΒΡΙΣΚΕ ΣΤΟΧΟ!!! ΝΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗ, Ο ΤΖΙΜΗΣ ΜΑΣ!!! Αποτέλεσμα αυτών των απωλειών είναι ολόκληρη η δεξιά πλευρά να αδειάσει όπως και η γραμμή κρούσης!!!

Πάμε στις επιλογές του Τόνι που αναγκάζεται να αναπληρώσει με παίχτες που τα συμβόλαια τους ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΙΣ 100Κ!!!! Gikiewicz, Lukasz 25 χρόνων, πρωταθλητής 2011 με τη Slask Wroclaw. Platini, 27 χρόνων, διεθνής με το Πράσινο Ακρωτήρι, Taylor, Tony 23 χρόνων διεθνής με τη U23 USA. Αυτοί oi 3 μόνο τυχαίοι δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν!!! Mbemba, Pieter 24 χρόνων μαζί με τους νεαρούς που ανέβασε στη ομάδα είναι διψασμένοι για καθιέρωση και διάκριση!!! Μόνο ο δεξιός μπακ βρίσκεται στα 30 και αυτός έχει κίνητρο τη διάκριση στη Ευρώπη. Πήραμε τον José για να αντικαταστήσει επάξια τον Σπουγκιν. Όλοι αυτοί οι παίχτες θα χρειαστούν όπως ανάφερα πιο πάνω χρόνο προσαρμογής!!! ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ,ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΙ!!! ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΟΣΤΟΣ ΣΤΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ,ΕΙΤΕ ΜΕΓΑΛΟ,ΕΙΤΕ ΜΙΚΡΟ!!!!

ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ????

ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΑΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ,ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΟΜΑΔΑ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΡΧΩΝΤΕ ΤΑ ΚΑΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (ΙΔΙΩΣ ΣΤΗ ΕΥΡΩΠΗ,ΠΟΥ ΔΙΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΛΟΓΩ ΑΙΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ) ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΩΧΝΟΥΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΞΟΥΝ ΕΡΓΟ (ΕΔΩ ΕΞΑΙΡΩ ΤΟ ΛΕΜΟΝΗ ΠΟΥ ΕΦΑΕΝ ΤΖΑΙ ΕΣΠΑΣΕ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» ΤΟΥ). Παίρνουμε παίχτες που τους θέλουμε να έχουν απόδοση φωτιά από τη 1η μέρα!!! Ούτε προσαρμογή, ούτε τίποτα!!! Πέρσι άργησαν να έρθουν 2 στυλοβάτες της ομάδας (ΝΟΥΝΟ ΚΑΙ ΑΝΤΡΑΝΤΕ) με αποτέλεσμα να χαθεί η πρόκριση στη Ευρώπη (συν τα τραγικά λάθη του Λάρκου) και το πρωτάθλημα.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ. ΑΝ ΚΡΑΤΟΥΣΑΜΕ ΣΤΗ ΟΜΑΔΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟΥΣ 3 ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΑ ( ΑΛΒΕΣ, ΔΗΜΗΤΡΗ, ΣΠΟΥΓΚΙΝ) ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΘΗΣΤΟΥΣΕΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΔΩΣΑΝ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ ( ΖΟΑΟ ΑΛΒΕΣ, ΦΡΕΝΤΙ, ΛΕΟΝΙ, ΛΕΒΙΤΑ, ΝΤΑΝΙΕΛΣΟΝ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΚΟΥΙΑΡ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ) ΚΑΙ ΕΦΕΡΝΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΕΡΑΜΕ ΦΕΤΟΣ, ΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΟΜΑΔΑ???? ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΔΑΜΕ ΠΕΡΣΙ, ΕΙΤΕ ΣΤΗ ΕΥΡΩΠΗ,ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ??? ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΧΩΡΟΥΝ ΣΥΝ ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΤΟΥΣ ( ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΟΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΣΙΦΛΙΚΚΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 10ΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ)!!!!

ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ????

ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΤΖΕΤ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ,ΟΥΤΕ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ. ΤΟ ΚΑΘΩΡΙΖΕΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ!!! 3 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΡΤΥ ΣΠΑΤΑΛΛΩΝΤΑΣ 45 ΕΚΑΤΩΜΥΡΙΑ!!! ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΛΟΓΑΡΓΙΑΣΜΟ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ!!! Ο ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ, Ο ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗΣ, Ο ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ… Ο ΑΝΕΡΓΟΣ!!!! ΟΤΑΝ ΦΩΝΑΖΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ, ΦΕΡΤΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΠΛΑΙΣΙΩΣΟΥΝ ΤΗ ΝΥΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ή ΑΦΗΣΤΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑ ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΟΥ ΕΓΓΡΑΦΑΝ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ. 2 ΕΚΑΤΩΜΜΥΡΙΑ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ,ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ!!!

ΑΝ ΕΡΘΕΙ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΡΑ ( ΜΗ ΓΕΝΙΤΩ) ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ….. ΠΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΑΒΕΒΣΚΙ!!!ΥΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ 1 ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ «ΥΠΕΥΘΗΝΟΥΣ» ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕ ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ!!!! ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΔΙΑΛΥΣΑΝ ΟΛΑ!!! ΟΧΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΑ ΔΙΕΛΥΣΕ!!!

ΚΑΙ ΕΤΣΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΘΑΡΗ, ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΣΤΟ ΚΟΚΚΟΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗ ΑΡΧΗ!!!! ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ!!!! ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΗ ΑΝΤΕΧΩΝΤΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ (ΛΟΓΩ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ) ΘΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ!!! ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΦΤΑΙΞΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΠΕΤΑΝΕΟΙ ΘΑ ΠΗΔΥΞΟΥΝ ΠΡΩΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ…. ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΜΙΛΤΗΣ, ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ!!!!

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ????

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΕΙΤΕ ΧΑΘΕΙ Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ ( ΜΗ ΓΕΝΙΤΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ) ΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, ΕΙΤΕ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ… Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΥΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΤΟΝΙ!!!! ΤΟΝ ΔΙΩΞΑΜΕ 1 ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ!!! ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΤΖΕΝΤΗΣ ΤΟΥ!!!! ΕΙΜΟΥΝ ΣΤΗ ΚΕΡΚΙΔΑ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΕΠΑΙΖΕ Η ΟΜΟΝΟΙΑ ΕΠΙ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΒΛΕΠΑ 1 ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟ ΜΠΑΤΖΕΤ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΝΑ ΝΙΚΑΕΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΚΑ ΜΑΖΙ, ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΝΕΙ 1 ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΗΤΤΗΤΟΣ!!!! ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΧΑΜΗΛΩΝ ΤΟΝΩΝ ΦΟΝΑΖΑΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΕΡΚΙΔΑΣ ( ΚΑΙ Η ΘΥΡΑ 9 ) ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΩΞΟΥΜΕ!!!

ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΜΑΔΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΟΝΕΙΡΕΥΩΜΑΣΤΕ (ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΠΕΡΣΙΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ) ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΥΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΥΡΙΞΟΥΜΕ!!!!

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ ΣΤΡΑΦΕΙΤΕ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ!!!! ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΟΝΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ

ΜΑΡΙΟΣ Α.

Η άποψη σας μετράει

Στην κατηγορία Editorial δημοσιεύουμε τις δικές σας απόψεις. Στείλτε το μήνυμα σας μέσω email στο info@kifines.com

Follow Kifines