Το Πολυτεχνείο φοβίζει αυτούς, οδηγεί εμάς!


17 Nov 2014, 9:04 a.m. kifinescom

ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ Το Πολυτεχνείο φοβίζει αυτούς, οδηγεί εμάς!

ΤΟΤΕ, το 1967

Η Χούντα υπήρξε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς, με φασιστικά στοιχεία, το οποίο κατέπνιγε οποιασδήποτε μορφή αντίδρασης και διεκδίκησης των δικαιωμάτων του λαού. Απαγόρευση συναθροίσεων διά νόμου, τρομοκρατία, εξορίες, βασανιστήρια, βίαιη καταστολή οποιασδήποτε διαμαρτυρίας από στρατό και φασιστικές παρακρατικές ομάδες, ήταν ο τρόπος επιβολής των συνταγματαρχών.

Την ίδια ώρα που ο λαός υπέφερε, ξένοι και ντόπιοι επιχειρηματίες κερδοφορούσαν ασύστολα. Καθώς άτομα όπως οι Πάππας, Λάτσης, Ωνάσης, Βαρδινογιάννης, McDonald κ.α. κέρδιζαν από σκάνδαλα όπως αυτά της Esso, της Εγνατίας, της Litton, των διυλιστηρίων,το μηνιάτικο ανερχόταν στις 4000 δρχ (90€ σημερινά)! Γι’αυτό οι τοτινοί τραπεζίτες και εφοπλιστές στήριζαν τη Χούντα. Κι αυτή «φρόντιζε» και τον εαυτό της: ο αρχι-δικτάτορας Παπαδόπουλος ζούσε σε βίλα-δώρο του Ωνάση, ο υπο-δικτάτορας Μακαρέζος είχε διορίσει τον κουνιάδο του υπουργό Γεωργίας, όλοι μαζί διπλασίασαν τους «μισθούς» τους και «δανείζονταν» από το Δημόσιο, κλέβοντας 1,5 δις δραχμές! Αυτούς εξυπηρετούσαν τα φασιστοειδή της Χούντας!

17/11/1973, κατά της Δικτατορίας του Φόβου και της Φτώχειας Η μεγάλη εξέγερση ξεκίνησε μια Τετάρτη, 14 Νοέμβρη 1973, από 500 φοιτητές. Σε μια μέρα έγιναν 20.000 φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι που συζητούσαν και φώναζαν συνθήματα. “ΛΑΕ ΠΕΙΝΑΣ-ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΣ”, “ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ”, “ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”! Μέχρι την Παρασκευή είχαν γίνει ήδη εκατοντάδες χιλιάδες λαού, συγκεντρωμένου σε έναν κοινό αγώνα. Τράνταξαν τη Χούντα, κατέστρεψαν τους επικοινωνιακούς ελιγμούς της που θα τη γλίτωναν από τις συνέπειες των εγκλημάτων της, έδιωξαν τον Παπαδόπουλο, άνοιξαν το δρόμο για την τελική πτώση των δικτατόρων και τις νίκες του λαού τα επόμενα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Οι αγώνες της Μεταπολίτευσης, με προμετωπίδα το Πολυτεχνείο, έστειλαν αρκετούς από τους κλέφτες και βασανιστές στη φυλακή και στρίμωξαν τους μεγιστάνες του πλούτου για χρόνια. Αυξήσεις, ωράρια, ασφαλιστικό, δικαιώματα, τέλος στην αστυνομοκρατία. Χωρίς το Πολυτεχνείο δεν θα είχαμε κερδίσει τίποτα από αυτά.

ΣΗΜΕΡΑ, το 2014

Σχεδόν οι ίδιοι μεγιστάνες πλουτίζουν από τη δυστυχία μας με σκάνδαλα αλλά και τις φοροαπαλλαγές – δώρα της κυβέρνησης, «καλόπαιδα» όπως ο Σάλλας, ο Βαρδινογιάννης, ο Μπόμπολας, ο Λάτσης, κ.α. ενώ οι «από κάτω» πρέπει να επιβώσουν με 300 ευρώ το μήνα! Αυτούς εξυπηρετούν οι κυβερνήσεις-ληστές & οι Ναζί της Χ.Α.!

17/11/2014, κατά της Εξαθλίωσης και του Φασισμού Σήμερα μας τα παίρνουν όλα πίσω. Για να κρατήσουν τα κέρδη τους σαρώνουν μισθούς, σχολεία, νοσοκομεία, απολύουν από παντού, στήνουν Μανωλάδες, χτυπάνε με γκλομπ και χημικά φοιτητές,συλλαμβάνουν, τρομοκρατούν. Οι παλιοί υποστηρικτές της Χούντας, εφοπλιστές και φασίστες, πολλοί μάλιστα από κυβερνητικές θέσεις, επιτίθενται.

Έχουν βαλθεί να μας πείσουνε ότι για την κρίση και τα χρέη δε φταίνε οι τραπεζίτες, αλλά οι φτωχοί μετανάστες κι οι απεργοί! Ότι για για την κατάσταση στην Παιδεία φταίνε οι μαθητές και φοιτητές που κάνουν καταλήψεις! Θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε το πραγματικό νόημα του Πολυτεχνείου, παρουσιάζοντάς το σαν μια «γιορτή ομοψυχίας» των «από πάνω» και των «από κάτω», που δεν έχει σχέση με του αγώνες του σήμερα. Όμως οι ίδιοι ξέρουν πολύ καλά τι ήταν η εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Γι’αυτό και ο πρύτανης του ΕΚΠΑ έβαλε ΜΑΤ να φυλάνε την κλειδωμένη Νομική και τα ΜΑΤ όλα τα κυβερνητικά «παπαγαλάκια» άρχισαν να χτυπάνε με λύσσα τους φοιτητές. Γιατί οι «από πάνω» φοβούνται.

Φοβούνται το πραγματικό μήνυμα του Πολυτεχνείου, φοβούνται την οργάνωση της νεολαίας , των εργαζομένων και των ανέργων, φοβούνται τη δύναμη που έχουν οι ενωμένες φωνές ντόπιων και μεταναστών.

Φοβούνται μήπως βαδίσουμε ξανά το δρόμο του Πολυτεχνείου, που ανέτρεψε την χουντική κυβέρνηση, άνοιξε το όραμα μιας καλύτερης κοινωνίας και χάλασε τα «σχέδια» των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Η νεολαία μαζί με όλο το λαό φωνάζουμε:

ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ & ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΔΩ

 

Πηγή: kar.org.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα από το Blog Πολιτική και Ακτιβισμός

Follow Kifines