Οκτώ χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξη


6 Dec 2016, 10:53 a.m. kifinescom

Στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 η σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα διαπέρασε την καρδιά του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπολου, σημαδεύοντας μια ολόκληρη γενιά.

Μέσα σε ελάχιστο χρόνο, χιλιάδες μαθητές, φοιτητές και νέοι άνθρωποι ξεχύθηκαν στους δρόμους της Αθήνας κι όλων των μεγάλων πόλεων. Από εκείνη τη στιγμή, κάθε χρόνο η 6η Δεκεμβρίου είναι η μέρα του Αλέξη.

Σήμερα συμπληρώνονται οκτώ χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία και οι πολίτες θα συγκεντρωθούν, όπως κάθε χρόνο, να τιμήσουν τη μνήμη του αδικοχαμένου νέου με πορείες το πρωί και το απόγευμα.

Στις 12 από τα Προπύλαια θα ξεκινήσει η καθιερωμένη μαθητική-φοιτητική πορεία στην οποία καλούν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας, οι Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ, η Μαθητική Αντίσταση, η Συνέλευση Μαθητών/τριών από τον Αναρχικό/Αντιεξουσιαστικό χώρο, η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ).

Στην απογευματινή πορεία καλούν στις 5, επίσης στα Προπύλαια, οργανώσεις-συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, ανάμεσα στις οποίες η Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών και η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας.

Στις 6 καλούν οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΕΚ και η Λαϊκή Ενότητα.

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν επίσης στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και σε άλλες πόλεις.

Λόγω των διαδηλώσεων η αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή και από τη ΓΑΔΑ θα διατεθούν περίπου 3.000 αστυνομικοί.

Αυξημένα μέτρα θα ληφθούν σε αστυνομικά τμήματα του κέντρου αλλά και περιφερειακά, όπου τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται επιθέσεις, ώστε να μην υπάρξουν επεισόδια.

Οι εντολές που έχουν δοθεί στις αστυνομικές δυνάμεις είναι να έχουν διακριτική παρουσία στις συγκεντρώσεις αλλά παράλληλα να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση επεισοδίων και καταστροφών.

Πηγή: efsyn.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα από το Blog Πολιτική και Ακτιβισμός

Follow Kifines