Με αφορμή άρθρο του Φιλελεύθερου


7 Mar 2013, 5:55 p.m. philosophos

Στο πιο κάτω σύνδεσμο ο δημοσιογράφος του φιλελεύθερου σχεδόν ειρωνεύεται τον συνταξιούχο, βετεράνο του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου που έδωσε τη σύνταξη του για βοήθεια στην Ομόνοια. Φέρνει μάλιστα σαν πρόφαση την οικονομική κρίση και τις δυσκολίες που περνά ο κοσμάκης αυτές τις μέρες.  

http://www.philenews.com/el-gr/arthra-apo-f-ch-charalambous/818/135951/gia-na-sothei-i-omada#  

Παίρνω αφορμή από αυτή τη "θρασύτητα" για να πω δυο λόγια: 

Η Ομόνοια δεν είναι απλώς μια "ομάδα που πρέπει να σωθεί". Δεν φτιάχτηκε από μόνη της και σίγουρα άντεξε πολύ περισσότερα από μια οικονομική κρίση.

Η Ομόνοια είναι η στάση ζωής που κράτησε για δεκαετίες στα πόδια τους χιλιάδες βασανισμένους μέσα από κρίσεις, πολέμους και προδοσίες. Κάθε γκολ και κάθε νίκη της στο γήπεδο, κάθε σύνθημα που φωνάχτηκε στις κερκίδες, κάθε χαρά και κάθε δάκρυ που χύθηκε για αυτή ήταν και ένας μικρός αγώνας από μόνος του.

Προφανώς κάποιοι ούτε βασανίστηκαν, ούτε αγώνα έδωσαν, ούτε πόλεμο πολέμησαν. Παρά μόνο στις δύσκολες στιγμές έδειξαν και δείχνουν την λιποψυχία τους και στάζουν φαρμάκι για τον κάθε τίμιο άνθρωπο που ακόμα αγωνίζεται.

Ο δημοσιογράφος του φιλελεύθερου μπορεί να γράφει ό,τι θέλει. Καμιά παρεξήγηση. Τα γραφόμενά του όμως σίγουρα αναδεικνύουν ακόμα περισσότερους λόγους γιατί πρέπει να σωθεί αυτή η ομάδα.

Διαβάστε όλα τα άρθρα από το Blog Πράσινη Κοσμοθεωρία

Follow Kifines