Σε ρυθμούς Ευρώπης


20 May 2013, 8:36 a.m. GoDDemis

Στον «τελικό Ευρώπης» δηλώσαμε παρόντες και εξασφαλίσαμε το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ, όπου η ομάδα μας ξεκινάει από τον 2ο προκριματικό. Μετά από μια χρονιά γεμάτη δυσκολίες κάθε λογής και αφότου βρεθήκαμε μέχρι και στο -19 την 20η αγωνιστική από την πρώτη θέση, πετύχαμε τον βασικό στόχο που ήταν η έξοδος στην Ευρώπη.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν πρώτιστα στους παίκτες οι οποίοι αγωνίζονταν απλήρωτοι και παρουσίασαν την καλύτερη Ομόνοια των τελευταίων χρόνο συνδυάζονταν θέαμα και ουσία.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στον Πράσινο Λαό, που όταν η ομάδα αγάπη του τον χρειάστηκε αυτός δήλωσε παρόν, δίνοντας από το υστέρημά του για να βοηθήσει να ξεπεραστούν επιτυχώς τα κριτήρια Μαρτίου. Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει όμως, αν και κάποια ΜΜΕ βιάστηκαν να μας πουν πως ό,τι και να κάναμε δεν θα προλαβαίναμε (βλ. Sportday). Επόμενος σταθμός είναι τα κριτήρια Ιουνίου και βασική προϋπόθεση για να τα περάσουμε είναι να εξοφλήσουμε 3-4 μισθούς του υφιστάμενου ρόστερ. Γι’αυτό λοιπόν ας συσπειρωθούμε ξανά και να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια με τους γνωστούς τρόπους, κυρίως μέσω αγοράς ή ανανέωσης εισιτηρίου διαρκείας.

Σίγουρα το ότι αγωνιζόμαστε από τον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ θα επισπεύσει την έναρξη της προετοιμασίας, αλλά και του προγραμματισμού για την επόμενη περίοδο. Θα πρέπει να δούμε ποιοι παίκτες είναι πρόθυμοι να αποδεχθούν και να προσαρμοστούν στα νέα οικονομικά δεδομένα που θα επικρατήσουν στο σύλλογο, αφού επίκειται μείωση του προϋπολογισμού κατά 50%. Ουδείς παίκτης δεν είναι υπεράνω της Ομόνοιας, αλλά είναι σημαντικό να κρατηθεί ο βασικός κορμός της ομάδας και να αποκτηθούν ποιοτικοί παίκτες σε θέσεις που δεν είμαστε πλήρεις, πάντα μέσα στα οικονομικά πλαίσια που έχουν προσδιοριστεί.

24 Ιουνίου, Δευτέρα του Κατακλυσμού η κλήρωση του 2ου προκριματικού του Γιουρόπα Λιγκ, στην οποία θα βρισκόμαστε στους δυνατούς και σαφέστατα θα αντιμετωπίσουμε υποδεέστερο αντίπαλο. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί 18 Ιουλίου και την επομένη θα γίνει η κλήρωση για τον 3ο προκριματικό στην οποία θα βρισκόμαστε σίγουρα, αφού δεν θα έχει διεξαχθεί ο επαναληπτικός του 2ου προκριματικού. Στον 3ο προκριματικό οι πιθανότητες να βρεθούμε κι εκεί στους δυνατούς είναι με το μέρος μας, συνεπώς θα μας δοθεί και εκεί η ευκαιρία με μια καλή κλήρωση να προχωρήσουμε παρακάτω.

Βέβαια η παρουσία στους δυνατούς δεν εγγυάται και την πρόκριση, αλλά εγγυάται το γεγονός ότι δεν θα κληρωθούμε με ομάδες από πιο προηγμένα πρωταθλήματα. Πέραν τούτου, είναι σημαντικό όχι απλώς να εξασφαλίζεται η πρόκριση, αλλά και η ομάδα να πετυχαίνει ευρωπαϊκές νίκες που θα της ανεβάσουν το ηθικό και θα της προσθέσουν πόντους στο συντελεστή της Ουέφα, ούτως ώστε στο μέλλον να συνεχίσει να βρίσκεται σε γκρουπ δυνατών. Επίσης, το σημαντικότερο όλων είναι να κάνουμε καλή πορεία ώστε να πάρουμε οικονομικές ανάσες από τα οφέλη που έχει να δώσει η Ουέφα καθώς και από τα εισιτήρια στα μέσα του καλοκαιριού.

Θα επανέλθουμε πριν τις 24 Ιουνίου για ανάλυση πιθανών αντιπάλων και δεδομένων πριν την πρώτη ευρωπαϊκή κλήρωση.

Διαβάστε όλα τα άρθρα από το Blog Τα Γκαντέμικα

Follow Kifines