Διεθνές κάλεσμα αλληλεγγύης στους Ζαπατίστας


18 May 2014, 1:56 p.m. dimitrisr

Διεθνές κάλεσμα αλληλεγγύης στους Ζαπατίστας. Δικαιοσύνη για τον Γκαλεάνο. Σταματήστε τον πόλεμο ενάντια στις ζαπατιστικές κοινότητες.

 Εβδομάδα δράσης: 18-24 Μαΐου - Ημέρα μνήμης η 24η Μαΐου

Περίληψη των πρόσφατων γεγονότων:

Στις 2 Μαϊου 2014, στην ζαπατιστική περιοχή της La Realidad, στην Τσιάπας του Μεξικού, η ομάδα CIOAC-Histórica [με τη συμμετοχή του Πράσινου Οικολογικού Κόμματος και του Κόμματος Εθνικής Δράσης (PAN)], σχεδίασαν και εκτέλεσαν μία παραστρατιωτική επίθεση σε άοπλους ζαπατίστες πολίτες. Το αυτόνομο Ζαπατιστικό σχολείο και η κλινική καταστράφηκαν, 15 άτομα τραυματίστηκαν σε ενέδρα και ο Jose Luis Solis Lopez (Galeano), δάσκαλος του Ζαπατιστικού Μικρού Σχολείου, δολοφονήθηκε. Τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης παραποίησαν την επίθεση στους Ζαπατίστας παρουσιάζοντας την ως εσωτερική σύγκρουση της κοινότητας, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για το αποτέλεσμα μίας μακροπρόθεσμης στρατηγικής που προωθεί η Μεξικανική κυβέρνηση ενάντια στην εξέγερση.

Με δεδομένη την εμπειρία της σφαγής του Acteal το 1997, ανησυχούμε για την κλιμάκωση της παραστρατιωτικής δράσης ενάντια στις Ζαπατιστικές βάσεις υποστήριξης. Είναι καθαρό πως αν δεν δράσουμε, η παρούσα κατάσταση στην Τσιάπας μπορεί να οδηγήσει επίσης σε ένα ακόμα ποιο τραγικό τέλος.

ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ:

Από το 1994 οι Ζαπατίστας έχουν αποκαλύψει τη χρεωκοπία του κυρίαρχου κόσμου, και ακόμα πιο σημαντικά, την ικανότητα να οργανωθούμε οι ίδιοι σε αυτόνομες από την πολιτική τάξη και τον καπιταλισμό. Η ικανότητα της αποκάλυψης πως ένας άλλος κόσμος, χωρίς εκμετάλλευση, αποστέρηση, καταπίεση και απαξίωση, που βασίζεται στη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη είναι δυνατός στο εδώ και τώρα, μας εμπνέει. Η επίθεση στους Ζαπατίστας είναι επίθεση στον κόσμο που όλοι εμείς προσπαθούμε να χτίσουμε μαζί τους, τα τελευταία 20 χρόνια.

ΤΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ:

Καταγγέλλουμε έντονα τη δολοφονία του Συντρόφου Γκαλεάνο και τις επιθέσεις ενάντια στους αδερφούς και τις αδερφές μας Ζαπατίστας. Καταγγέλλουμε την εσκεμμένη καταστροφή της ζαπατιστικής κλινικής και του σχολείου. Καταγγέλλουμε την παραπληροφόρηση του τύπου σχετικά με τις επιθέσεις αυτές.

Για να καταγγείλουμε τις επιθέσεις αυτές και σε αλληλεγγύη με τους αδερφούς και τις αδερφές μας Ζαπατίστας, καλούμε με τις παρακάτω υπογραφές μας όλους του υποστηρικτές των Ζαπατίστας, φοιτητές, ακτιβιστές ενάντια στις φυλακές, καλλιτέχνες, εργάτες, διανοούμενους, καθηγητές, ακαδημαϊκούς, ομάδες LGBTQ, αναρχικούς, κοινότητες πίστης, φυλακισμένους, κοινότητες και οργανώσεις χρώματος, λαούς ιθαγενών, Chicanos, μετανάστες και όλους όσους αναζητούν έναν πιο δίκαιο, μη-καπιταλιστικό κόσμο, να δηλώσουν την εναντίωση τους στις επιθέσεις της μεξικανικής κυβέρνησης στους Ζαπατίστας και να προγραμματίσουν εκδηλώσεις από την Κυριακή 18 Μάη (για παράδειγμα διαμαρτυρίες σε μεξικανικά προξενεία και πρεσβείες, θυγατρικές εταιρικές, τράπεζες που υποστηρίζουν την μεξικανική κυβέρνηση, αντι-μαθήματα, ομάδες συζητήσεων, συναυλίες, συνόδους αντιπληροφόρησης, ή όποιες άλλες δράσεις οι πολίτες θεωρούν κατάλληλες στην πόλη τους.) με αποκορύφωση τις 24 Μαΐου, μέρα μνήμης των Ζαπατίστας προς τιμήν του Συντρόφου Γκαλεάνο.

Ας κάνουμε τον πόνο της αξιοπρέπειας μας και την οργή μας ένα ακόμα μπλοκ στην οικοδόμηση ενός κινήματος άμεσης συμμετοχής, μαζί με τους Ζαπατίστας, για τη δημιουργία του νέου αυτού κόσμου.

#ZapatistasNoEstanSolxs

Μοιραστείτε την εκδήλωση σας στη σελίδα μας του Facebook “An Attack On Us All” στείλτε μας e-mail στο ZapatistasNoEstanSolxs@gmail.com για να τη συμπεριλάβουμε στη σελίδα An attack on the Zapatistas is an attack on us all

Εδώ μπορείτε να βρείτε τις υπογραφές συλλογικοτήτων και ατόμων, που συμμετέχουν στο διεθνές κάλεσμα αλληλεγγύης στους Ζαπατίστας.

Στην Ελλάδα μπορείτε να μοιραστείτε την εκδήλωση σας στο Indymedia της Αθήνας και στην Ομάδα Αλληλεγγύη-Αξιοπρέπεια-Αυτοοργάνωση στο Facebook και την αντίστοιχη σελίδα του καλέσματος στα ελληνικά.

Πηγή: athens.indymedia.org

Follow Kifines