Έφυγε από τη ζωή ο Άλκης Αλκαίος


10 Dec 2012, 5:12 p.m. kifinescom

Πέθανε, σε ηλικία 63 ετών, ο ποιητής και στιχουργός 'Αλκης Αλκαίος, ο οποίος έπασχε από καρκίνο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Η κηδεία του θα γίνει αύριο, στην Πάργα.

O Άλκης Αλκαίος, γεννημένος κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, από πολύ μικρός «πολιτογραφήθηκε» κάτοικος Πάργας, όπου έζησε τον περισσότερο καιρό. Το πρώτο του τραγούδι γράφτηκε στα τέλη της δεκαετίας του '70, στον δίσκο «ΕΜΠΑΡΓΚΟ» με τον Θάνο Μικρούτσικο, όπου δεσπόζει το εμβληματικό «Ερωτικό».

Σταθμός υπήρξε για την ελληνική δισκογραφία ο δίσκος «Στου Αιώνα την παράγκα» με ερμηνευτή τον Δημήτρη Μητροπάνο, ο οποίος περιλαμβάνει το αγαπημένο τραγούδι «Ρόζα».

Ακολουθεί το «Εντελβάις» με τον Μάριο Τόκα, ενώ σημαντικές ήταν οι συνεργασίες του σε δίσκους του Νότη Μαυρουδή, του Σωκράτη Μάλαμα, του Μίλτου Πασχαλίδη και του Μπάμπη Στόκα.

Δημιουργός αποτραβηγμένος από τα ΜΜΕ και τις δημόσιες εμφανίσεις, θεωρείται από τους σημαντικότερους ποιητές του ελληνικού τραγουδιού, εξαρχής αποδεικνύοντας ένα υψηλό επίπεδο γραφής, ωστόσο παραμένοντας σχετικά ολιγογράφος.

Follow Kifines