Αυτοί που τραγουδούν για την Ομόνοια


20 Aug 2013, 7:01 p.m. kifinescom

«Μέσα στα γήπεδα, σε κάθε σου αγώνα χιλιάδες οι πιστοί σου οπαδοί. Σε τρέμουν οι αντίπαλοι σου OΜΟΝΟΙΑ της Κύπρου το καμάρι είσαι εσύ…

…και του λαού ομάδα OΜΟΝΟΙΑ, ΟΜΟΝΟΙΑ, ΟΜΟΝΟΙΑ»

Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι αδιαμφισβήτητα η πιο λαοφιλής ομάδα της Κύπρου. Από την ίδρυση της το 1948 μέχρι και σήμερα, ο ΛΑΟΣ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ εκφράζει την λατρεία του και την αφοσίωση του με οποιοδήποτε τρόπο. Πως αλλιώς γίνεται άλλωστε από την στιγμή που ήταν και είναι Ιδέα η ΟΜΟΝΟΙΑ. Άγγιγμα ψυχής ενός ΛΑΟΥ που πίστεψε στο μεγάλο, το ωραίο και το αληθινό, το τίμιο και το καθαρό και κατέστησε την ΟΜΟΝΟΙΑ, εκφραστή του οραματισμού του.

Αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας του και κομμάτι της ίδιας του της προσωπικότητας, από τη στιγμή που η ΟΜΟΝΟΙΑ ταυτίζεται με τα ιδανικά της ελευθερίας, της ισότητας, του ευ αγωνίζεσθε, της επαναστατικότητας και της προοδευτικότητας. Μέρος αυτής της καθημερινότητας είναι και η μουσική, ένας χώρος που η ΟΜΟΝΟΙΑ αποτελεί πηγή έμπνευσης και τραγουδιέται με αγάπη από τους οπαδούς της και όχι μόνο.

Αφορμή του άρθρου είναι το πρόσφατο τραγούδι των "σαπισμένων μήλων" που θύμισε σε όλους μας τα αδέρφια που με τους στίχους και την μουσική τους μας έκαναν να νιώσουμε ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ για τον ΛΑΟ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Γι'αυτό και ξεκινήσαμε με την "πρώτη αγάπη", τον ΥΜΝΟ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Το καλοκαίρι του 2010 οι φίλοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ακούν για πρώτη φορά το τραγούδι «Μόνο ΟΜΟΝΟΙΑ» του Αντρέα Π. Τεράστια η απήχηση που είχε το τραγούδι-σταθμός στον ΠΡΑΣΙΝΟ ΛΑΟ, καθότι αποτέλεσε το πρώτο τραγούδι της σύγχρονης δισκογραφίας που με στίχους απλούς μίλησε στις καρδιές των ΟΜΟΝΟΙΑτων. Παράλληλα αποτέλεσε την αρχή της «ΟΜΟΝΟΙΑτικης δισκογραφίας». Τον Αντρέα τον ακούσαμε τότε Live στο Beach Party του Kifines.com.

Τα σκήπτρα πήρε ο φίλος Χρίστος Κουρτελλάρης, ο οποίος κυκλοφόρησε το τραγούδι «Για σε τρελαίνομαι» σε μία περίοδο που το οικονομικό και η πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα (κακός πρώτος γύρος και προσπάθεια να ξεκινήσει αγωνιστική αντεπίθεση και ανάκαμψη) έφεραν μεγάλο προβληματισμό και σκυμμένα κεφάλια στους οπαδούς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Με την ιδιαίτερα εκφραστική φωνή του, ο Χρίστος πήρε από το χέρι το ΛΑΟ, του υπενθύμισε τις ρίζες του και τον γέμισε και πάλι με περηφάνια. Το τραγούδι αυτό ακούγεται από τα μεγάφωνα του Γ.Σ.Π. στα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας μας. 

Αισίως έχουμε φτάσει στο Δεκαπενταύγουστο του 2013. «Νεκρή περίοδος» ως είθισται…όχι για όλους όμως. Ο Ηλίας Ευαγγέλου με το συγκρότημα του «Las Manzanas Podridas» εκτοξεύουν τη «βόμβα» με τίτλο «Το Χρώμα της Ελπίδας» στις 18/8 και μας κάνουν την τρίχα να σηκωθεί κάγκελο. Με αποσπάσματα στίχων του «Ύμνου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ» και με τους ακόλουθους στίχους:

«ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΚΟΙΤΟΥΝ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΓΝΗ ΙΔΕΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ ΧΤΙΣΑΝ ΜΙΑ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΠΟΥ ΣΕ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΑΝ.

ΚΙ ΕΣΥ ΟΠΑΔΕ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΗΝ ΔΥΣΩΔΙΑ ΤΗΣ ΒΡΩΜΙΑΣ ΜΑΚΡΥΑ ΣΟΥ ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ ΚΙ ΑΝ ΜΕ ΜΑΝΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΝΙΩΣΟΥΝ»,

Αποτελούν το νέο «νούμερο δώδεκα» της «ΟΜΟΝΟΙΑτικης δισκογραφίας» (νούμερο ένα δεν έχουμε…. Ήμασταν,είμαστε και θα είμαστε ΠΑΝΤΑ ο 12ος παίκτης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ). Επικοινωνήσαμε με τον Ηλία και μας είπε τα ακόλουθα για το συγκρότημα και το τραγούδι:

«Το συγκρότημα Las Manzanas Podridas αποτελείτε από τους Ανδρέα Φιλίππου στην φωνή και στίχους, Ηλία Ευαγγέλου σε κιθάρα, μουσική, στίχους και παραγωγές, και τον Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου στα decks και στα samples.

Το συγκρότημα ξεκίνησε ως ιδέα από τον Ανδρέα και τον Ηλία πριν 3 χρόνια με το γράψιμο του εν λόγω κομματιού. Ηχογραφήθηκε μάλιστα και ένα πρόχειρο demo. Όμως λίγο η ρουτίνα, λίγο τα άλλα μουσικά projects στα οποία συμμετέχαμε έβαλαν το συγκρότημα και το τραγούδι σε χρονοντούλαπο. Με τις δύσκολες επόχες που έχουν έρθει τώρα, 2 πράγματα μας έμειναν.

Η αγάπη μας για την μουσική και η αγάπη μας για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Και με την ενεργοποίηση του συγκροτήματος μας το καλοκαίρι του 2013, δεν θα ήταν δυνατό να απουσιάσει το «Χρώμα της Ελπίδας» το οποίο επιβάλλει στον κάθε ΟΜΟΝΟΙΑτη να φοράει την φανέλα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με περηφάνια!»

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους «Las Manzanas Podridas» που θα παίξουν ζωντανά αυτό το Σάββατο 24/8, στην Ονειροπαγίδα στην Λεμεσό (πλατεία Ηρώων) και αναμένουμε το επόμενο κομμάτι της «ΟΜΟΝΟΙΑτικης δισκογραφίας», είτε από τους ίδιους, είτε από άλλο τραγουδοποιό του ΛΑΟΥ.

Επίσης, τους «Las Manzanas Podridas» θα έχουμε και την ευκαιρία να τους δούμε ζωντανά στο τρίτο φεστιβάλ της ΘΥΡΑΣ 9 στις 7 του Σεπτέμβρη. 

Follow Kifines