Αμετανόητος!!!


2 Oct 2014, 3:30 p.m. kifinescom

Έγινε κι αυτό στα επιμορφωτικά σεμινάρια των διαιτητών, με πρωταγωνιστή τον βοηθό που απέβαλε τον Στεπάνοφ, Ανδρέα Ανδρέου:

Ο Ολλανδός καθηγητής διαιτησίας Γιαπ Ουίλεμπεργκ, ο οποίος έχει την ευθύνη για την διεξαγωγή των επιμορφωτικών σεναρίων των διαιτητών της Ομοσπονδίας επέλεξε τη φάση της αποβολής του Στεπάνοφ την περασμένη εβδομάδα ως σημαντική φάση για ανάλυση. 

Δείχνοντας την φάση ο Ολλανδός ζήτησε να μάθει το σκεπτικό του διαιτητή που σφύριξε την παράβαση. Τότε ο Λοΐζος Παναγιώτου, διαιτητής του Σαλαμίνα - ΟΜΟΝΟΙΑ, πήρε το λόγο και ξεκαθάρισε ότι δεν είχε οπτικό πεδίο στην εν λόγω φάση και βασίστηκε στην κρίση του δεύτερου βοηθού του ο οποίος του υπέδειξε την παράβαση και το χρώμα της κάρτας. 

Στη συνέχεια ο Ουίλεμπεργκ ζήτησε την άποψη του βοηθού, με τον Λεμεσιανό βοηθό να σηκώνεται και χωρίς κανένα πρόβλημα να επιβεβαιώνει ότι πήρε τη φάση πάνω του και ότι θεωρεί σκόπιμο το χέρι του Στεπάνοφ και την άποψη του ότι είναι ξεκάθαρη περίπτωση αποβολής. 

Ο καθηγητής διαιτησίας της ΚΟΠ εξήγησε στη συνέχεια την διαφωνία του με την κρίση του βοηθού, δηλαδή ότι στην φάση δεν υπήρξε καμία παράβαση και ότι ακόμη και να υπήρχε τότε δεν υπήρχε περίπτωση κόκκινης εφόσον η μπάλα ήρθε από μεγάλο ύψος, έσκασε στο έδαφος ενώ ο επιθετικός δεν είχε ξεκάθαρη κατοχή της μπάλας έτσι στην χείριστη των περιπτώσεων μια κίτρινη κάρτα θα ήταν υπεραρκετή.

Εξηγώντας λοιπόν τα πιο πάνω ο Ουίλεμπεργκ ζήτησε εκ νέου την άποψη του Ανδρέου, δεδομένου και του τι λένε οι κανονισμοί. Η απάντηση του Ανδρέου, αποστομωτική:

"Χέρι και κόκκινη"!!!

Follow Kifines