Μήπως έχει χαθεί το μέτρο;


1 Oct 2014, 11:20 p.m. kifinescom

Από ψες το βράδυ, διαβάζουμε άρθρα "συγκίνησης", "περηφάνιας" και "εναγκαλισμού" για το κορεό που σχηματίστηκε στο ΓΣΠ από τους οπαδούς του αποελ. 

Για τα αρρωστημένα πιστεύω των απέναντι δεν είχαμε ποτέ τις αμφιβολίες μας. Πέραν ότι το αποελ είναι το κλαμπ των ιστορικά αμόρφωτων ενωτικών του 60 και 70, εν έτει 2014 είναι και το κλαμπ που στεγάζει την μεγάλη μάζα των Χρυσαυγιτών της Κύπρου. 

Αυτό που μας ξενίζει είναι το πόσο εύκολα "συγχαίρουν" και συγκινούνται οι τάχατες ανεξάρτητοι λειτουργοί του τύπου και μας δημιουργούνται δύο μόνο απορίες. 

Γνωρίζουν οι δημοσιογράφοι που εξυμνούν την κερκίδα των πορτοκαλί για τον εθνικιστικό εμετό τους, ότι η σημαία που σήκωσαν είναι η σημαία της "ΕΝΩΣΙΣ"; 

Αν η απάντηση είναι ναι, τότε να θεωρήσουμε ότι εν έτει 2014 η ιδέα της ΕΝΩΣΙΣ τους συγκινεί; Τους εξιτάρει; 

Αν η απάντηση είναι όχι, τότε ίσως να έχει χαθεί το μέτρο; Γιατί καταλαβαίνουμε την ανάγκη του συστήματος να δημιουργήσει ένα πλήρως ελεγχόμενο ποδοσφαιρικό τέρας που για την ύπαρξη του χρειάζεται και η απριόρι στήριξη του Τύπου. Αλλά να υποστηρίζουν με ελαφρά την καρδία και τις νασιοναλιστικές κορώνες, ανήμερα δε της επετείου της ανεξαρτησίας μας, θυμίζοντας σε όλους τις ανοιχτές πληγές του εγκλήματος των πατεράδων τους; 

Follow Kifines