Ντεμπούτο για Γιόνας στην Wehen Wiesbaden


17 Jan 2015, 1:01 a.m. kifinescom

Μπορεί κάποιοι στη Κύπρο να διατείνονταν ότι ο Ακουισταπάτσε "ούτε φιλικό" δεν μπορεί να αγωνιστεί λόγω ΟΜΟΝΟΙΑΣ, όμως η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική.

Ο Γερμανός αμυντικός έκανε σήμερα το ανεπίσημο του ντεμπούτο με την νέα του ομάδα Wehen Wiesbaden απέναντι στην Σκεντερμπέου με την οποία αγωνίστηκαν σε φιλικό παιγνίδι προετοιμασίας. Στην ιστοσελίδα της Γερμανικής ομάδας αναφέρεται ότι ο Γιόνας έκανε "δυνατό" ξεκίνημα με την νέα του ομάδα και ικανοποίησε, παρότι η ομάδα έχασε το παιγνίδι με 0-1.

Θυμίζουμε ότι ο Γιόνας, σύμφωνα με την ΟΜΟΝΟΙΑ πάντοτε, παράτυπα αποχώρησε από την ομάδα εξού και δεν έχει αποστείλει το διεθνής πιστοποιητικό εγγραφής του ποδοσφαιριστή στην Γερμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου. Μάλιστα έχει ήδη προσφύγει στα αρμόδια σώματα χαρακτηρίζοντας την απόφαση του Γιόνας να αποχωρήσει από την ομάδα ως ξεκάθαρη παραβίαση του συμβολαίου του.

Υπό αυτό το καθεστώς σίγουρα δεν μπορεί να αγωνιστεί σε επίσημο αγώνα ο πρώην ποδοσφαιριστής της ομάδας μας, όμως κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να συμβαίνει και με τα διεθνές φιλικά της ομάδας του. Σημειώνουμε επίσης ότι εφόσον το θέμα έχει πάρει την δικαστική οδό, η Βέχεν έχει το δικαίωμα να ζητήσει προσωρινό πιστοποιητικό από την διεθνής ομοσπονδία ποδοσφαίρου μέχρις ότου εκδικαστεί η υπόθεση.

Ο Ακουισταπάτσε αποχώρησε από την ΟΜΟΝΟΙΑ στις 30/12/14 υποστηρίζοντας ότι έχει παρέλθει το grace period (περίοδος χάριτος) που όριζε το συμβόλαιο του. Σύμφωνα με πηγές κοντά στην ομάδα ο μισθός του ποδοσφαιριστή κατατέθηκε στο λογαριασμό του μια μέρα πριν το τέλος της περιόδου χάριτος εξού και η μονομερής διακοπή της συνεργασίας από τον Γερμανό αμυντικό δεν είναι νόμιμη.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει προσφύγει στα δικαστικά σώματα της ΦΙΦΑ για την περίπτωση του Ακουισταπάτσε και η υπόθεση αναμένεται να μας απασχολήσει για αρκετό καιρό μέχρι να ξεκαθαρίσει εν τέλει το ποιο μέρος έχει το δίκαιο με το μέρος του. Βέβαια η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν αποκλείει και τον εξωδικαστικό διακανονισμό εφόσον ικανοποιηθούν κάποια δικά της θέλω.
 

Follow Kifines