Άμεση αλλαγή στάτους, στο φόντο και αλλαγή μοντέλου


4 Nov 2015, 9:32 a.m. kifinescom

Γράφει ο Ανδρέας Βιολάρης/SigmaLive.com

Η τάση της Ομόνοιας είναι να προσλάβει προπονητή από την ξένη αγορά, αφήνοντας κατά μέρος την κυπριακή, αλλά και την ελληνική. Τα ονόματα των ντόπιων τεχνικών που κυκλοφόρησαν, όπως οι Λάρκου, Χριστοδούλου, αλλά και Ελλαδιτών όπως ο Αναστασίου και ο Δέλλας, δεν θα βρίσκονται στην τελική μικρή λίστα, την οποία θα καταρτίσει η 4μελής επιτροπή που χειρίζεται το θέμα. Όχι γιατί οι πιο πάνω δεν έχουν τις ικανότητες, αλλά γιατί η Ομόνοια θέλει να επενδύσει διαφορετικά στο νέο της αφεντικό. Η «πράσινοι» εξετάζουν περιπτώσεις από το εξωτερικό και κατά προτίμηση από τη Δυτική Ευρώπη.

Θέτουν και μίαν άλλη παράμετρο ως κριτήριο. Ο εκλεκτός να έχει εμπειρία σε επίπεδο ομάδων πρωταγωνιστριών. Υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι που το όνομά τους δελεάζει, αλλά είναι και το οικονομικό στη μέση. Η Διοίκηση θα αυξήσει το μπάτζετ για τον προπονητή (σε σχέση με τις αμοιβές του Καϊάφα), αλλά το βαλάντιό της είναι μέχρις ενός σημείου. Όπως και να ΄χει η Ομόνοια πάει σε ένα διαφορετικό στάτους στην υπόθεση πάγκος. Ξένος προπονητής, από σχολή με αντίληψη του σύγχρονου ποδοσφαίρου.

Oi «πράσινοι» θέλουν άνθρωπο που να έχει διάρκεια στον πάγκο και που μπορεί να φέρει αγωνιστικές τομές στην ομάδα. Αν όλα πάνε καλά, μέχρι την Παρασκευή θα υπάρξει και απόφαση.
 
Και για τεχνικό διευθυντή

Το μοντέλο στην ομάδα ίσως αλλάξει δραστικά, αφού το θέμα τεχνικού διευθυντή επανέρχεται. Μάλιστα έγιναν και κάποιες διευρευνητικές κινήσεις, οπότε μόνο θεωρητική δεν είναι η πρόθεση. Το προσπάθησε δις στο παρελθόν η Ομόνοια, με τον Κλαρκ (έμεινε λίγο και ουσιαστικά δεν επιτέλεσε έργο) και τον Πολωνό Λέβι (ανακοινώθηκε αλλά δεν ήρθε ποτέ). Η 3η απόπειρα δείχνει να είναι και η πιο σοβαρή. Τα παραδείγματα υπάρχουν και η Ομόνοια πρέπει να τα ακολουθήσει. Θα ήταν ευχής έργο να μπορούσε η Ομόνοια να ακολουθήσει τη συνήθη οδό. Πρώτα τεχνικός διευθυντής, μετά προπονητής. Όμως οι χρονικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν. Οπότε, το πιο πιθανό είναι ο τεχνικός διευθυντής να έρθει με εισήγηση του νέου τεχνικού. Γίνεται και με αυτήν τη σειρά, άλλωστε και εδώ υπάρχουν επιτυχή παραδείγματα.
 

Πηγή: sigmalive.com

Follow Kifines