Άεκ - ΟΜΟΝΟΙΑ 2-1


6 Jan 2013, 6:58 p.m. kifinescom

Μια αόρατη ΟΜΟΝΟΙΑ για ένα δεκάλεπτο, έδωσε την ευκαιρία στην Άεκ να κάνει ονειρικό ξεκίνημα και να πάρει μια νίκη που στο τέλος μάλλον δεν δικαιούτο. Μείωσε ο Ντανιέλσον νωρίς, όμως έγινε αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού...

Αγνοουμένη για ένα τέταρτο. Και ήταν αρκετό για να δώσει στην Άεκ την ευκαιρία να προηγηθεί με δύο τέρματα. Δύο επιθέσεις πανομοιότυπες με τον Πιντάδο να φεύγει και τις δύο φορές μόνος απέναντι στον Λεβίτα και να τελειώνει ισάριθμες φορές τις φάσεις στο 3ο και 12ο λεπτό. Μοναδικό σημείο..ζωής από την ΟΜΟΝΟΙΑ, ένα μακρινό σουτ του Χριστοφή στο 11' που μάζεψε σχετικά εύκολα ο Ρομέρο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το κοντέρ της CytaVision έγραψε κατοχή 80% υπέρ της Άεκ και 20% για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Δείγμα της αγωνιστικής μας ανυπαρξίας μέχρι το σημείο που η Άεκ πήρε κεφάλι με δύο τέρματα. Η απουσία του Σοάρες; Η ανετοιμότητα του Αλαμπί; Το άγχος; Η καλή Άεκ; Διαλέγετε και παίρνεται για το ποιος ήταν ο κύριος λόγος που στον άξονα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ υπήρξε ένα τόσο μεγάλο κενό που επέτρεψαν στην Άεκ να κάνει ο,τι θέλει όποτε επέλεξε να επιτεθεί κάθετα.

Πάντως η ομάδα μας έδειξε σημεία ανάκαμψης μετά τα γκολ της αντιπάλου της. Μόλις 2 λεπτά μετά το 2-0, ο Ασσίς βρέθηκε σε θέση βολής όμως το πλασέ του απέκρουσε ο Ρομέρο. Δευτερόλεπτα αργότερα η κεφαλιά του Σκέμπρι βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και στέρησε από την ΟΜΟΝΟΙΑ την ευκαιρία να απαντήσει άμεσα με μείωση του σκορ. 

Εν τέλει η επιμονή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να μειώσει έφερε το γκολ έστω και σε μια ανύποπτη φάση.  Αφού πρώτα ο Χριστοφή είχε δύο άστοχα σουτ στο 25λεπτο, στο 26ο λεπτό αποφάσισε να κάνει μπάσιμο από τον αριστερό διάδρομο. Η σέντρα του με εξωτερική φόρα έδειχνε ότι θα ελεγχόταν εύκολα από τον Ρομέρο που όμως έχασε τη μπάλα από τα χέρια του και ο επερχόμενος Ντανιέλσον κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα στην εστία της Άεκ και να μειώσει σε 2-1.

aek-Omonia 2-1 06/01/13by thialouka

Η ΟΜΟΝΟΙΑ διατήρησε την ελαφριά υπεροχή αφού η Άεκ μαζεύτηκε προς τα πίσω και περίμενε να κτυπήσει στην κόντρα. Τέτοια ευκαιρία δεν της δόθηκε όμως και με την ΟΜΟΝΟΙΑ να δυσκολεύεται να φτιάξει άλλη καλή φάση πέραν μιας αντεπίθεσης με τον Φρέντι στο 31' όταν και ο Σερράν πρόλαβε το σουτ του Αγκολέζου με τάκλιν. Έτσι οι ομάδες πήγαν στο ημίχρονο με την Άεκ να έχει το προβάδισμα και την ΟΜΟΝΟΙΑ την ελπίδα για καλύτερο δεύτερο μισό.

Με τους ρόλους αντίστροφα ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο σε σχέση με το πρώτο, αφού ήταν η δική μας ομάδα που πήρε την πρωτοβουλία στο πρώτο 10λεπτο.  Και αυτό παρά την αναγκαστική αλλαγή του Ντανιέλσον στο 48' που τραυματίστηκε στη τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου. Τη θέση του πήρε ο Ζοάο Άλβες που πήρε θέση στο χώρο του κέντρου με τον Σκαραμοτσίνο να πηγαίνει παρτενέρ του Αλαμπί και τον Μαργκάσα αριστερά. 

Όπως προαναφέραμε η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν καλύτερη παρά την αλλαγή και έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. Η δεύτερη ειδικά στο 53' με τον Χριστοφή από αριστερά να κάνει το πλασέ λίγο άουτ, ήταν καθοριστική αφού μποροούσε να αλλάξει το ισοζύγιο του αγώνα. Αφού όμως δεν έγινε αυτό, η Άεκ κατάφερε να ισορροπήσει και να βάλει και αυτή πίεση στην εστία μας, χωρίς όμως να φτιάξει μεγάλη φάση πέραν μιας ολιγωρίας στην άμυνα μας που δεν στοίχισε αφού δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν την πάσα στην περιοχή οι παίχτες των αντιπάλων.

Με ισορροπημένο πλέον το παιγνίδι είδαμε ξανά φάσεις στο 3λεπτο 68-71 όταν η ΟΜΟΝΟΙΑ έχασε δύο ευκαιρίες με τον Φρέντι και την Άεκ να ζητάει πέναλτι για πέσιμο του Παύλου πάνω στο πόδι του Λεβίτα. Ο Τόνι Σαββέφσκι δοκίμασε να αλλάξει πράγματα στο παιγνίδι ρίχνοντας στον αγώνα τον Εφραίμ για να προσθέσει ταχύτητα αλλά και τον Αλβες για να δοκιμάσει κάτι νέο στην επίθεση. Στον πάγκο πήγαν οι Σκέμπρι και Φρέντι που έμειναν πίσω σε απόδοση, παρότι ο Φρέντι ήταν πρωταγωνιστής σε αρκετές από τις χαμένες μας ευκαιρίες. 

Η ΟΜΟΝΟΙΑ πήρε πάντως τα ηνία του αγώνα όσο το παιγνίδι προχωρούσε προς το τέλος. Ήταν η ομάδα που έβρισκε τον τρόπο να πλησιάζει στο γκολ όμως για άλλη μια φορά υστέρησε στην τελική προσπάθεια. Η Άεκ απλά ταμπουρώθηκε στο μισό της και στο τέλος κατάφερε να πάρει το παιγνίδι εκεί που ήθελε. Μάλιστα στο τέλος του ημιχρόνου κατάφερε να φέρει τον εκνευρισμό στους ποδοσφαιριστές μας και το κιτρίνισμα του Χριστοφή για διαμαρτυρία. Ο Σαββέφσκι αντέδρασε έντονα και οι φωνές του στον Τράττο, γιατί αρχικά φάνηκε ότι θα αποβάλλετουν ο Λεάντρο, του έφεραν την δική του αποβολή...

Τα τελευταία λεπτά δεν έφεραν την αλλαγή στο σκηνικό και με τα (λίγα) 4 λεπτά των καθυστερήσεων να περνούν ανκεμετάλλευτα η ΟΜΟΝΟΙΑ έχασε το παιγνίδι

Αγωνίστηκαν: Λεβίτα, Κυριάκου, Αλαμπί, Ντανιέλσον (48' Ζ.Άλβες), Σκαραμοτσίνο, Μαργκάσα, Λεάντρο, Ασσίς, Χριστοφή, Σκέμπρι(65' Εφραίμ), Φρέντι(72' Α.Αλβες)

Σκόρερ: Ντανιέλσον 26'

Κάρτες: Λεάντρο, Κυριάκου, Χριστοφή  

Δείτε το match report του αγώνα

 

Τα στατιστικά του αγώνα ΑΕΚ Λάρνακας vs ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας

Follow Kifines