Χαμένη και τελευταία (;) ευκαιρία...


7 Jan 2013, 7 a.m. kifinescom

Η αγωνιστική που μπορούσε να αλλάξει τη μοίρα της φετινής ΟΜΟΝΟΙΑΣ εξελίχθηκε σε κάτι διαφορετικό που μπορεί εν τέλει να αποδειχτεί το κύκνειο της άσμα. Ήταν ίσως η τελευταία της χαμένη ευκαιρία για κάτι καλό στο πρωτάθλημα...

Το ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ φέτος δεν μπορούσε να κοιτάξει πιο ψηλά από την είσοδο της στην τετράδα και μια καλή θέση που θα οδηγήσει στην Ευρώπη, δεν ήταν κάτι το κρυφό. Αυτό φάνηκε από τους πρώτους αγώνες της χρονιάς, που είτε για τον ένα είτε για τον άλλο λόγο, αδυνατούσε να φτάσει στη νίκη. 

Δυστυχώς όμως πλέον ακόμη και η είσοδος στην τετράδα μοιάζει ως δύσκολος στόχος, πόσο μάλλον το κυνήγι της τρίτης θέσης (που οδηγεί σίγουρα στην Ευρώπη), αφού η ψεσινή ήττα μας έφερε στο -5 από την τέταρτη Αελ και στο -9 από την τρίτη Άεκ. 

Η φωτογραφία που επιλέξαμε για το άρθρο μόνο τυχαία δεν είναι. Η απογοήτευση του Χριστοφή για τις χαμένες ευκαιρίες που ήρθαν και παρήλθαν για την ΟΜΟΝΟΙΑ, είναι αποτυπωμένη κατάλληλα για να καθρεφτίσει και τα συναισθήματα όλου του ΟΜΟΝΟΙΑτικου κόσμου. Και δεν μιλάμε γι αυτές καθαυτές τις φάσεις του χθεσινού αγώνα. 

Μιλάμε για κάθε μια από τις χαμένες ευκαιρίες που χάσαμε σε όλα τα παιγνίδια όπου χάθηκαν βαθμούς. Μιλάμε για τις ευκαιρίες που μας δόθηκαν για να κερδίσουμε τις ομάδες που προπορεύονται αυτή τη στιγμή στον πίνακα της βαθμολογίας και δεν το πράξαμε. 

Σαφώς και ο στόχος της εισόδου στην τετράδα και να χτυπήσουμε ρέστα στα πλέιοφ δεν μπορεί να εκκλίψει. Είμαστε κάτι παραπάνω από σίγουροι ότι ο Σαββέφσκι στην διάσκεψη του αυτή τη βδομάδα θα μας το υπενθυμίσει ότι «είμαστε η ΟΜΟΝΟΙΑ και ενόσω υπάρχει βαθμολογικό παράθυρο για επίτευξη των στόχων μας, εμείς θα τους κυνηγάμε». Δεν το λέμε υπό μορφή μομφής και θέλουμε να το ξεκαθαρίσουμε. Το ίδιο πιστεύουμε και εμείς.

Όμως να μην ξεχνάμε ότι υπάρχει κι άλλη οδός για έξοδο στην Ευρώπη αλλά και για διάκριση. Αυτή του Κυπέλλου, όπου ως κάτοχος, πρέπει να δείξουμε ότι όποιος θέλει να μας αμφισβητήσει αυτόν τον τίτλο, μπορεί να το δοκιμάσει στον τελικό. Την Τετάρτη πρέπει να γίνει η αρχή στο Δασάκι με οποιοδήποτε κόστος.  

Από εκεί και πέρα, υπάρχει και ο αγώνας της Κυριακής κόντρα στην Αελ στο ΓΣΠ. Μπορεί να ξαναρχίσουν όλα εκεί, αλλά μπορεί και να τελειώσουν όλα μια και καλή. Γι αυτό, αν είναι ποτέ η ώρα για all in...την Τετάρτη πρέπει να τα παίξουμε όλα για όλα. 

Τα στατιστικά του αγώνα ΑΕΚ Λάρνακας vs ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας

Follow Kifines