ΟΜΟΝΟΙΑ - Ανόρθωση 4-0


28 Apr 2013, 6 p.m. kifinescom

Στα 4...γιατί τους έχει μείνει συνήθειο. Η ΟΜΟΝΟΙΑ πήρε το προβάδισμα νωρίς, δεν κινδύνεψε καθόλου και στο τελευταίο δεκάλεπτο ταπείνωσε την Ανόρθωση που μάλλον όπως πάει θα χάσει και την Ευρώπη. Στη 2η θέση το Τριφύλλι.

Ο,τι κι αν γράψουμε για την προσπάθεια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θα είναι λίγο. Έπαιξε όσο ήθελε αφού πήρε νωρίς προβάδισμα με 1-0  και στο φινάλε γονάτισε στα 4 την Ανόρθωση. Δίκαια πήρε το χειροκρότημα από την κερκίδα και με ένα συγκινητικό τρόπο, αφιέρωσε την νίκη στους δύο αδικοχαμένους νεαρούς από το ΣυΦι Σολέας.

Είναι κρίμα που αυτή η ομάδα δεν παίρνει τίτλο. Δεν κουραζόμαστε να το γράφουμε. όμως λίγα μπορούσε να κάνει μετά το τραγικό ξεκίνημα. Κρατάμε όμως το εντυπωσιακό φινάλε που έφερε και την αναγνώριση από όλους. 

Το παιγνίδι

Με τον Ντανιέλσον να παραμένει δίπλα στον Αντράντε στην άμυνα και τον Αλαμπί να μένει στον πάγκο, επέλεξε να ξεκινήσει το παιγνίδι ο προπονητής μας. Επανέφερε επίσης στην 11άδα τους Χριστοφή και Αντρέ Άλβες, με τους Σκέμπρι και Φρέντι να μένουν στον πάγκο

1ο Ημίχρονο

Η ΟΜΟΝΟΙΑ μπήκε στο παιγνίδι με γκολ. Μόλις στο 5ο λεπτό και στην πρώτη της ουσιαστική επίσκεψη στην περιοχή του Μάστρου ο Άλβες πέτυχε το 12ο του τέρμα στο πρωτάθλημα. Ο Χριστοφή από δεξιά έκανε όλη τη δουλειά που εξουδετέρωσε 2 αντιπάλους και την κατάλληλη στιγμή έβγαλε πάσα στη περιοχή. Ο Άλβες, λίγο πίσω από το σημείο του πέναλτι γύρισε όμορφα και με βολέ άνοιξε το σκορ!

Αυτό το γρήγορο γκολ έδωσε το δικαίωμα στην ΟΜΟΝΟΙΑ να ελέγξει το παιγνίδι. Ήταν η ομάδα που ήξερε τι να κάνει με την μπάλα ενώ κατάφερε να πλησιάσει στο τέρμα της Ανόρθωσης. Αν ήταν λίγο πιο προσεκτική στο πως αξιοποιούνται τα στημένα, σίγουρα μπορούσε και για δεύτερο γκολ στα πρώτα 15 λεπτά. Η ΟΜΟΝΟΙΑ με χαρακτηριστική ευκολία πετύχαινε το turnover και με λίγη παραπάνω προσοχή θα μπορούσε να βάλει και δεύτερο τέρμα, ιδιαίτερα στη φάση του 19' με τον Χριστοφή να σπαταλάει τον τέλειο συνδυασμό σε αντεπίθεση της ομάδας. 

Η Ανόρθωση τα είχε χαμένα που δεν κατάφερε να αντιδράσει μετά το γκολ. Αυτό φαινόταν σε κάθε κίνηση και η ΟΜΟΝΟΙΑ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο διάστημα μέχρι τη διακοπή του 23' για να δροσιστούν οι παίχτες να το εκμεταλλευτεί και να πάρει πιο γερό προβάδισμα. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι η Ανόρθωση πάτησε περιοχή στο 27' ε τον Κάλβο να κάνει άστοχη προσπάθεια από πλάγια θέση. Αυτό έδωσε περισσότερο θάρρος στους φιλοξενούμενους που απείλησαν με σουτ του Οκκά στο 30 αλλά και από κόρνερ στο επόμενο λεπτό.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ μετά το καλό τρίλεπτο των φιλοξενουμένων επανήλθε στο προσκήνιο και απάντησε με δύο καλά σουτ του Εφραίμ και Χριστοφή που αστόχησαν για λίγο. Η αδυναμία της ομάδας μας να εκμεταλλευτεί τα στημένα της έπαιξαν τον δικό τους ρόλο για να μην σκοράρει κι άλλο γκολ η ομάδα μας. Συνολικά κερδίσαμε 4 φάουλ σε καλό σημείο και 2 κόρνερ μέχρι το 40 και κανένα δεν έφερε αποτέλεσμα.

Η Ανόρθωση κατάφερε να κάνει άλλο ένα καλό τρίλεπτο στον εναπομείναντα χρόνο φτιάχνοντας 2 καλές ευκαιρίες, όμως η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν η ομάδα που έκλεισε το ημίχρονο με ευκαιρίες. Στο 45+1' ο Εφραίμ και στο 45+2΄ ο Σοάρες είδαν τα σουτ τους να φεύγουν ελάχιστα έξω από την εστία του Μάστρου. 

2ο Ημίχρονο

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες με την ομάδα μας να έχει όμως οπισθοχωρήσει σε σχέση με το πρώτο μισό. Αν και η Ανόρθωση πλησίασε μόνο με στημένο στο 49', η ομάδα μας έμεινε πιο πίσω και η Ανόρθωση πήρε κατοχή. Κάτι που δεν είδαμε στο πρώτο μισό. Η ομάδα μας «βγήκε» από το καβούκι της στο 52' όταν ο Αντράντε κατέβασε την μπάλα στην επίθεση με μια ωραία επίθεση χωρίς όμως κατάληξη.

Η ομάδα μας σιγά σιγά επανέκτησε τον έλεγχο και με πρώτη φάση το φάουλ του Χριστοφή στο 55' ξεκίνησε και πάλι να φτιάχνει ευκαιρίες. Μάλιστα στο 57' έχασε μοναδική ευκαιρία για το 2-0 αφού το σουτ του Άλβες μετά από πάσα του Χριστοφή, βρήκε τον Μάστρου σε έξοδο!

Ήταν ξεκάθαρο ότι το παιγνίδι κρινόταν μόνο από την απόδοση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Η Ανόρθωση απειλούσε μόνο όταν επιπόλαια πουλούσαμε τη μπάλα και αυτό ήταν που εκνεύρισε ως ένα σημείο τον κόσμο αλλά και τον προπονητή μας που αναγκάστηκε να κάνει παρατηρήσεις προς τους ποδοσφαιριστές. Μάλιστα το παράλογο «χαλάρωμα» έφερε και λάθη που ευτυχώς δεν στοίχισαν. 

Η ΟΜΟΝΟΙΑ πάντως ήταν η ομάδα που ήταν κοντά στο γκολ και στο 75' ο Χριστοφή μπορούσε να το κάνει. Ο Μάστρου όμως, με σωστή εκτίναξη είπε όχι στον Δημήτρη που έκανε ένα πολύ καλό σουτ με το αριστερό. Τα αβίαστα λάθη που έκαναν οι πράσινοι, ανάγκασαν τον Σαβέφσκι να κάνει αλλαγή. Θέλοντας να φρεσκάρει την ομάδα, πέρασε στο 75' τον Σκέμπρι αντί του Εφραίμ. Μάλιστα ο προπονητής μας στο 79' πέρασε και τον Αγκουιάρ στο παιγνίδι αντί του Σοάρες.

Η Ανόρθωση δεν μπορούσε να μας απειλήσει. Μόνο αν της το επιτρέπαμε εμείς. Στον αντίποδα η ομάδα μας έπρεπε να το πάρει απόφαση ότι θα έπρεπε να τους τελειώσει. Και το έκανε στα τελικά στάδια. Με δύο ασσίστ του Χριστοφή και εξαιρετικό ομαδικό παιγνίδι, στο 83 και 85 σκότωσε την «κυρία». 

Στο 83' ο Χριστοφή χόρεψε τον Αβραάμ από δεξιά, ο πρώην πράσινος «έφτυσε τις κοκκόνες» και ο Τζίμης έστειλε συστημένη πάσα στον Σκέμπρι που με απλό πλασέ έκανε το 2-0. 

2 λεπτά αργότερα όλη η ομάδα χόρεψε με τον Χριστοφή εν τέλει από πλάγια θέση να βρίσκει τον Ασσίς στην περιοχή. Με προσποιήσεις και υποδειγματικό πλασέ ο Πορτογάλος έκανε το 3-0 με τον κόσμο να ξεσπάει αυθόρμητα με το «Να τους τους πρωταθλητές». 

Το παιγνίδι είχε πλέον κριθεί. Ο Σαβέφσκι πέρασε και τον Μαργκάσα στο παιγνίδι αντί του Ασσίς. Βέβαια επειδή η Ανόρθωση έχει ένα βίτσιο με τα...τέσσερα, δεν χαλάσαμε το χατήρι. Άλλος ένας χορός της επιθετικής μας γραμμής με αποδέκτη τον Άλβες. Πρώτα με πλάτη τον Αβραάμ...που έφτυσε άλλες «4» κοκκόνες και με το γύρισμα και το βολέ του Αντρέ ο δείκτης του σκορ εκτινάχθηκε στο 4-0

Στο αγαπημένο νούμερο 4 λοιπόν, το παιγνίδι κρίθηκε οριστικά και η ΟΜΟΝΟΙΑ ανέβηκε στη 2η θέση, αφήνοντας την Ανόρθωση 1 βαθμό πίσω της και 2 βαθμούς μακριά από την Άεκ. Μια νίκη μακριά δηλαδή από την εξασφάλιση του Ευρωπαϊκού εισιτηρίου...  

Αγωνίστηκαν: Μορέιρα, Σπούγκιν, Ντανιέλσον, Αντράντε, Σκαραμοτσίνο, Σοάρες, Λεάντρο, Ασσίς, Χριστοφή, Εφραίμ (Σκέμπρι), Α.Άλβες

Σκόρερ:5',89' Άλβες, 83' Σκέμπρι, 85' Ασσίς,   

Κάρτες:Άλβες, Εφραίμ

Το Match Report του αγώνα

Follow Kifines