αποελ - ΟΜΟΝΟΙΑ 4-3


12 May 2013, 7:04 p.m. kifinescom

Σε ένα περίεργο παιγνίδι με την ΟΜΟΝΟΙΑ να μην είναι όπως πρέπει κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, έχασε με 4-3 από το αποελ. Σκόραραν Εφραίμ, Χριστοφή και Άλβες χωρίς όμως να είναι αρκετό.

Παρότι δέχτηκε νωρίς το γκολ μόλις στο 1ο λεπτό, η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν κυρίαρχη στο πρώτο ημίωρο καταφέρνοντας όχι μόνο να ισοφαρίσει στο 19' με τον Εφραίμ, αλλά και να χάσει σωρρία ευκαιριών για να πάρει προβάδισμα. Αυτό έγινε στο δεύτερο ημίχρονο με τον Χριστοφή, όμως η ομάδα μας δεν κράτησε όπως έπρεπε. Το αποελ ξαναγύρισε σε 3-2 το παιγνίδι όμως ο Άλβες κατάφερε να φέρει στα ίσα το παιγνίδι. Το πέναλτι που κέρδισε ο αντίπαλος στο 82 έκρινε τον αγώνα ενώ στο 85' η ΟΜΟΝΟΙΑ σκόραρε πεντακάθαρο τέρμα το οποίο της ακυρώθηκε χωρίς κανένα λόγο

Έτσι παρότι η διαφορά με την Άεκ παραμένει στους 2 βαθμούς αφού η ομάδα της Λάρνακας έχασε από την Ανόρθωση στο ΓΣΖ, για να πάρει το Ευρωπαϊκό εισιτήριο η ομάδα μας πρέπει να κερδίσει ή να πάρει ένα βαθμό στο τελευταίο παιγνίδι του πρωταθλήματος. Κι αυτό με σημαντικές απώλειες, αφού δεν θα αγωνιστούν οι Ασσίς, Ατράντε και Εφραίμ!

Το παιγνίδι

Χωρίς να αλλάζει την 11άδα που γλέντησε την Ανόρθωση προ 15νθημέρου, ο Τόνι Σαβέφσκι παρέταξε τους ίδιους ποδοσφαιριστές για το ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου

1ο Ημίχρονο

Με το ξεκίνημα η απόλυτη ψυχρολουσία...ο Αλωνεύτης μετά από πάσα του Μπούντιμιρ άνοιξε το σκορ και χωρίς καμιά ντροπή πανηγύρισε σαν αποελίστας μπροστά στη νότια παρότι πήγε να το παίξει κάπως...Ήταν μια φάση που μας έπιασε στον ύπνο, αφού η ομάδα μας δοκίμασε αυτή να επιτεθεί από τη σέντρα όμως με την άμυνα χωρίς να είναι σε παράταξη, βρέθηκε ο χώρος στον Μπούτιμιρ και τον προδότη να νικήσουν τον Μορέιρα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Το σοκ του τέρματος μόλις στο πρώτο λεπτό επηρέασε την ομάδα μας. Οι ποδοσφαιριστές των αντιπάλων έχοντας την ψυχολογική ένεση του γκολ, πίεσαν έντονα και η δική μας ομάδα έδειξε να θέλει κάποιο χρόνο να αντιδράσει. Πρώτη προσπάθεια μετά από οργανωμένη επίθεση στο 5' , με ένα σουτ του Χριστοφή να μην βρίσκει στόχο. 

Παρά την καλή παρουσία των αντιπάλων, οι ποδοσφαιριστές μας άρχισαν σταδιακά να κερδίζουν μέτρα προς την περιοχή του αποελ και στο 10' κατάφεραν να δοκιμάσουν να απειλήσουν πρώτα με σέντρα - σουτ του Ασσίς που απέρκουσε ασταθώς ο Πάρντο ενώ στην επαναφορά και ο Λεάντρο δοκίμασε το σουτ από μακριά χωρίς να βρει στόχο όμως. 

Σταθερά το Τριφύλλι ανέβασε ρυθμό και με ένα μπαράζ επιθέσεων έχασε εξαιρετικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. Το γήπεδο κατηφόρισε και η ομάδα μας έχασε κατά σειρά 4 ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. Χωρίς όμως να πτοούνται οι Πράσινοι κατάφεραν στο 19' να φέρουν στα ίσα το παιγνίδι με τον Εφραίμ να σκοράρει με τη βοήθεια του Καρυπίδη. Ο Ασσίς έκανε το μπάσιμο από τον άξονα πέρασε τους αντιπάλους του και έβγαλε αριστερά μόνο τον Εφραίμ. Ο Εφραίμ πλάσαρε και η μπάλα κτυπώντας στο πόδι του Καρυπίδη πήγε στο τέρμα του Πάρντο.

Η ομάδα μας δεν σταμάτησε εκεί και στο 23' έχασε νέα τεράστια ευκαιρία όταν μετά από εξαιρετικό συνδυασμό ο Χριστοφή με όλο το τέρμα άδειο κατάφερε από τα 4 μέτρα να αστοχήσει!  Το αποελ κατάφερε να επισκεφτεί την περιοχή μας στο 28' με σχετική ευκολία αφού όλη η ομάδα έψαχνε μπροστά το γκολ όμως το τέρμα που πέτυχε ο Μαντούκα σωστά δεν μέτρησε ως οφσάιντ, αφού πρώτα είχε αποκρούσει ο Μορέιρα σουτ του Αλωνεύτη. Ο Άλβες δοκίμασε το πόδι του στο 30' με τον Πάρντο να είναι σε σωστή θέση ενώ ο Αλωνεύτης έκανε νέο σουτ αμέσως μετά το οποίο απέκρουσε ο Μορέιρα. 

Το αποελ κατάφερε να βρει καλύτερα πατήματα μετά το ημίωρο και όταν ο ρυθμός μας φυσιολογικά πέρεσε. Μάλιστα στο 37 βρήκε και δοκάρι με τον Μαντούκα μετά από μακρινό σουτ. Με την ομάδα μας να έχει αποδιοργανωθεί πλήρως και κομμένη στα δύο το αποελ κατάφερε να φτιάξει άλλη μια καλή ευκαιρία στο 40 με τον Μαντούκα ενώ ο Χαραλαμπίδης μπορεί να σκόραρε από θέση οφσάιντ στο 42' όμως εξέθεσε την κακή λειτουργία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σ' αυτό το διάστημα.

Με την ολοκλήρωση του ημιχρόνου Ο Μορέιρα με δύο κορυφαίες αποκρούσεις κράτησε το ισόπαλο αποτέλεσμα, πρώτα λέγοντας στοπ στο δυνατό σουτ του Μαντούκα διώχνοντας σε κόρνερ ενώ στην εκτέλεση είπε όχι και στο κεφάλι του Καρυπίδη! 

2ο Ημίχρονο

Χωρίς να αλλάζουν κάτι στις συνθέσεις τους ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο οι δύο προπονητές παρότι ότι πολλά πράγματα πήγαν λάθος και για τους δύο.Το παιγνίδι πάντως ξεκίνησε όπως τέλειωσε το πρώτο ημίχρονο με το αποελ να έχει τον έλεγχο και την ομάδα μας να μην έχει σωστά πατήματα ούτε στα μαρκαρίσματα ούτε και όταν είχε κατοχή.Μάλιστα στο 51 ο Μπούτιμιρ βρέθηκε μόνος φάτσα με τον Μορέιρα όμως ο Ατράντε επενέβηκε και την τελευταία στιγμή σταμάτησε το σουτ του!

Από το πουθενά όμως η ΟΜΟΝΟΙΑ γύρισε τα δεδομένα, παρότι το αποελ έδειχνε να κυριαρχείσ το πρώτο 10λεπτο. Από τα δεξιά ο Χριστοφή στο 54' εξέθεσε για άλλη μια φορά τον Αλεξάνδρου μετά από πάσα 40 μέτρων του Εφραίμ και με πλασαριστό σουτ με το αριστερό νίκησε τον Πάρντο από το ύψος της περιοχής!

Δυστυχώς η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα και το ψυχολογικό προβάδισμα μετά το  τέρμα της και έχασε νωρίς το πάνω χέρι που πήγε να πάρει. Μάλιστα 6 λεπτά αργότερα από το τέρμα του Χριστοφή, ο Μπούτιμιρ από κοντά κατάφερε να ισοφαρίσει με πλασέ.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ συνέχισε να μην είναι καλή μετά το τέρμα του αποελ και οι παίχτες των αντιπάλων έδειξαν να το θέλουν παραπάνω. Στο 65 η ΟΜΟΝΟΙΑ έφτασε κοντά σε τρίτο τέρμα με τον Εφραίμ όμως ο Πάρντο έκανε έξοδο σωστή ενώ λίγο μετά το πλασέ του Ντανιέλσον μετά από λάθος του Πάρντο αποκρούστηκε στη γραμμή από τον Καρυπίδη. Το αποελ έχασε μία κλασσική ευκαιρία στο 68 με τον Μπούτιμιρ ενώ δύο λεπτά νωρίτερα ο Σαβέφσκι πέρασε τον Αγκουιάρ αντί του Σοάρες.  

Μάλιστα το αποελ κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή και στο 70 με κοντινό πλασέ του Μοράις πήρε κεφάλι με 3-2 με τους Πράσινους να τα έχουν με τον εαυτό τους για το κακό πρόσωπο του δευτέρου ημίχρονου, παρότι το τέρμα ξεκίνησε από καθαρή θέση οφσάιντ. Όμως η ΟΜΟΝΟΙΑ βρήκε τον τρόπο να απαντήσει εκ νέου και να ισοφαρίσει στο 73' με τον Άλβες να καρφώνει τον Πάρντο μετά από σέντρα του Χριστοφή από τα δεξιά. 

Το παιγνίδι δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας όμως είχε κι άλλα να προσφέρει στους θεατές. Το αποελ κέρδισε πέναλτι στο 82' και κατάφερε να πάρει ξανά κεφάλι μετά από εύστοχη εκτέλεση του Μαντούκα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ κατάφερε να φτάσει και πάλι στην ισοφάριση έστω κι αν δεν ήταν καλή, όμως ο Βίκτωρος λανθασμένα ακύρωσε το τέρμα μας ως οφσάιντ ενώ δεν υπήρχε παράβαση.  

Ταυτόχρονα, η ΟΜΟΝΟΙΑ δέχτηκε κατά συρροήν κάρτες με τους Εφραίμ, Ατράντε και Ασσίς να χάνουν τον αγώνα με την Άεκ... 

 

Αγωνίστηκαν: Μορέιρα, Σπούγκιν (89' Φρέντι) , Ατράντε, Ντανιέλσον, Σκαραμοτσίνο, Σοάρες (67' Σοάρες), Λεάντρο, Ασσίς, Χριστοφή, Εφραίμ (78' Σκέμπρι), Άλβες

(Λεβίτα, Αλαμπί, Κυριάκου, Μαργκάσα)

Σκόρερ:19' Εφραίμ, 54' Χριστοφή, 73' Άλβες

Κάρτες: Χριστοφή, Εφραίμ, Ατράντε, Ασσίς

Το Match Report του αγώνα

Τα στατιστικά του αγώνα ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας vs ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας

Follow Kifines