αποελ - ΟΜΟΝΟΙΑ 1-0


30 Nov 2014, 6:01 p.m. kifinescom

Άδικη ήττα για την ΟΜΟΝΟΙΑ σε ένα κακό παιγνίδι, αφού στην μία καλή ευκαιρία του αντιπάλου μετά από τραγικό λάθος του Σκαραμοτσίνο στο πρώτο ημίχρονο δέχτηκε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ μπορούσε να είναι καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο, όμως όλα τα κακά στοιχεία και κυρίως η κακή ψυχολογία έκαναν την εμφάνιση τους. Η ομάδα μας έμεινε με 10 στο 72' μετά την δεύτερη κίτρινη του Χάρη Κυριάκου και το έργο έγινε ευκολότερο για το παράρτημα της ΚΟΠ...

Το παιγνίδι

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν η ομάδα που μπήκε πιο απαιτητικά στο παιγνίδι. Δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι από το 15λεπτο και μετά, στο γήπεδο υπήρχε μόνο μία ομάδα και αυτή ήταν η δική μας. 

Με τον Ασσίς να κάνει φοβερό ημίχρονο και με πολλές βοήθειες από τους Κιρμ και Ρούμπιο η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν πιο επικύνδινη του αντιπάλου της και έφτασε κοντά στο να ανοίξει αυτή το σκορ. Ιδιαίτερα η φάση του 29' με τον Κιρμ να πλασάρει ελάχιστα έξω ήταν ενδειχτική της "άνεσης" που είχε η ομάδα μας στο επιθετικό της μισό. Η ομάδα μας είχε και πέναλτι στο 24' στο οποίο έκλεισε τα μάτια ο Μασιάς. 

Μια κακή αντίδραση όμως στο 37' με την άμυνα μας να πιάνεται στον ύπνο και τον Σκαραμοτσίνο να ολιγορεί στο σταμάτημα του Σιέρινταν έδωσε το δικαίωμα στους ανύπαρκτους να βγουν απέναντι στον Μορέιρα και στον Εφραίμ να σκοράρει απέναντι στην ΟΜΟΝΟΙΑ στο πρώτο του παιγνίδι με σχετική ευκολία. 

Το τέρμα επηρέασε έκδηλα τους πράσινους που υπέπεσαν σε πολλά λάθη μέχρι το τέλος του ημιχρόνου επιτρέποντας στο αποελ να φτιάξει άλλη μια καλή ευκαιρία στο τελευταίο λεπτό με τον Τζιμπούρ να αστοχεί από πλεονεκτική θέση. 

Στο δεύτερο ημίχρονο παρότι η ΟΜΟΝΟΙΑ καιγόταν για το γκολ, οι φάσεις ήταν ελάχιστες. Μια η αδικαιολόγητη απογοήτευση που κυρίευσε τους πράσινους και μια το αμυντικό στήσιμο του αποελ στο δικό του μισό δεν επέτρεψαν στην ομάδα μας να γίνει επικίνδυνη παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις. 

Η κόκκινη κάρτα που δέχτηκε ο Κυριάκου στο 72' περιέπλεξε ακόμη παραπάνω τα πράγματα με το παιγνίδι να έχει ένα άνοστο ρυθμό χωρίς τις δύο ομάδες να φτιάχνουν ευκαιρίες. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έφτιαξε μια καλή φάση στο 76' με τον Γκαρσία να μην μπορεί να σημαδέψει από ευνοϊκή θέση το τέρμα του Πάρντο. 

Το τέλος του αγώνα δεν θα λέγαμε ότι απόδωσε δικαιοσύνη, αφού βάσει συνολικής εμφάνισης η ΟΜΟΝΟΙΑ δικαιούταν το γκολ. Τουλάχιστον ένα. 

Η ουσία όμως είναι ότι η ομάδα μας έχασε το ντέρμπι γιατί στο δεύτερο ημίχρονο δεν το πίστεψε και δεν κυνήγησε το γκολ με πάθος. Βαθμολογικά δεν λέει κάτι η ήττα αφού παρά την υποχώρηση υπάρχει ο χρόνος για να ανεβεί πιο ψηλά η ομάδα. Όμως ψυχολογικά στοιχίζει... 

Αγωνίστηκαν: Μορέιρα, Κυριάκου, Ακουισταπάτσε, Σκαραμοτσίνιο, Μαργκάσα, Οικονομίδης (84' Ρουσιάς), Φυλαχτού, Ασσίς, Ρούμπιο (60' Φοφανά), Κιρμ (74' Γκαρσία), Ποτέ

Σκόρερ: -
Κάρτες: Σκαραμοτσίνο, Κυριάκου (2), Ποτέ, Ασσίς

Το Live-Report του αγώνα

Τα στατιστικά του αγώνα ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας vs ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας

November 2014

Σχετικά άρθρα

Follow Kifines