Δεν ήταν καλή και το πλήρωσε


14 Dec 2014, 8:16 p.m. kifinescom

Η εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου ήταν αυτή που στοίχισε στην ΟΜΟΝΟΙΑ τη νίκη αφού η καλή εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου δεν είχε και συνέχεια. 

Ξεκινώντας αρχικά από την άμυνα, όπου Σκαραμοτσίνο και Ακουισταπάτσε δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν σχεδόν σε κανένα στάδιο του αγώνα. Μαρκαρίσματα στον ίδιο χώρο, κακά διωξίματα και με τον Λαΐφη και τον Μακρή να κερδίζουν την μια κεφαλιά μετά την άλλη μέσα στο κουτί μας. Χωρίς ιδιαίτερη πίεση. 

Μπορεί απ' την ΟΜΟΝΟΙΑ να μην λέγεται κάτι, όμως δεν είναι ώρα να απαντηθεί επιτέλους το ερώτημα του "τι τρέχει με τον Μίλαν Στεπάνοφ"; 

Γιατί ο Σκάρα έχει εκπληκτικά ποσοστά λαθών όποτε αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός. Δεν είναι κεντρικός αμυντικός ο άνθρωπος, προφανώς δεν γουστάρει κι ο ίδιος τη θέση αλλά πολύ πιο κυριότερα αδυνατεί να αντεπεξέλθει στη συγκεκριμένη θέση. Τόσο απλά. 

Και θα επιμείνουμε στο ερώτημα μας. Που χάθηκε ο Μίλαν Στεπάνοφ; Γιατί βρίσκεται επί μονίμου βάσεως εκτός αποστολής ή εκτός 11άδας; Είναι θέμα τραυματισμού, είναι θέμα πειθαρχικό, είναι αγωνιστικό; Ή να πιστέψουμε τις φήμες που λένε ότι ο ποδοσφαιριστής κουνάει μαντήλι τον Γενάρη και πολύ απλά δεν υπολογίζεται; 

Για να προσθέσει στην κακή παρουσία του Τριφυλλιού ιδιαίτερα στα μετόπισθεν, ήρθε και η επιστροφή του Χάρη Κυριάκου. Ο Κυριάκου προερχόμενος από τιμωρία, ίσως απ' το πάθος και το ζήλο έχασε πολλές φορές τη θέση του στον αγωνιστικό χώρο. Κάτι που ανάγκαζε και τον Δημητρίου να μένει πολύ πίσω επηρεάζοντας και την επιθετική ροή της ομαδας. Κακό παιγνίδι σήμερα από τον Χάρη που σε συνδυασμό με την ανυπαρξία του κεντρικού αμυντικού δίδυμου, έκαναν το έργο της Ανόρθωσης πιο εύκολο. 

Προχωρόντας πιο μπροστά στο χώρο του κέντρου, φαινόταν από νωρίς ότι σήμερα δεν ήταν η μέρα του Φιλιώτη. Δεν θα το κρεμμάσουμε το παιδί, αφού έχουμε ξεκάθαρη εικόνα ότι έχει τα φόντα να καθιερωθεί στην ομάδα. Αλλά όπως όλοι οι ποδοσφαιριστές, έτσι κι αυτός σήμερα ήταν πολύ πίσω σε απόδοση. 

Εκεί λοιπόν που η ομάδα χρειαζόταν κάτι να αλλάξει ιδιαίτερα μετά το κακό ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο η λογική έλεγε ότι ο Σερτζίνιο, που κλήθηκε να αγωνιστεί με Οθέλλο αντί του Ασσίς, θα έπαιρνε τη θέση του νεαρού Κύπριου. Όμως ο Καϊάφας εξέπληξε τους πάντες όταν θυμήθηκε να βγάλει απ' την ναφθαλίνη τον Γκριγκαλασβίλι. Ο οποίος συνεχίζει να τρέχει άσκοπα και να αδυνατεί να γίνει αποτελεσματικός. 

Ο Καϊάφας έχουμε την άποψη ότι σήμερα έχασε 2 αλλαγές, αφού θυμήθηκε τον Ρουσιά μόλις στο τελευταίο 10λεπτο, ενώ επέλεξε να βάλει μέσα στο παιγνίδι τον ανέτοιμο Ρούμπιο αντί του Δημητρίου στο 70. Και αν ρωτήσει κάποιος για το ποιος θα αναλάμβανε το ρόλο του επιθετικού εξτρέμ; Η απάντηση έχει το όνομα Ποτέ. Κάτι που θα του έδινε και την ελευθερία να κάνει παραπάνω πράγματα αφού η άμυνα της Ανόρθωσης είχε κολλήσει πάνω του σαν βδέλλα στον χώρο της επίθεσης.

Προσθέστε και σ' όλα αυτά ένα μέτριο σήμερα Ασσίς και εύκολα συνειδητοποιεί κανείς ότι η αναφορά για 2 ατομικά λάθη ως την μοναδική αιτία για τα γκολ που δεχτήκαμε, τουλάχιστον επιφανειακή. 

Ούτε το ότι ο Δημητρίου δεν απέβαλε τον Μάκο στο 37' μπορεί να αποτέλεσει δικαιολογία, γιατί πέραν της φάσης αυτής, ο διαιτητής διέψευσε τις Κασσάνδρες και είχε μια πολύ αξιοπρεπής παρουσία στο Παπαδόπουλλος παρά τη συνεχή μουρμούρα από την εξέδρα. 

December 2014

Σχετικά άρθρα

Follow Kifines