ΔΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ: «Συνάντηση με ΚΟΠ για το θέμα του ρατσισμού»


15 Dec 2014, 6:45 p.m. kifinescom

Ως μάστιγα που πλήττει το κύρος του ποδοσφαίρου αλλά και την κοινωνία μας χαρακτηρίζει την νέα ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ο Ποτέ η ΟΜΟΝΟΙΑ με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγα λεπτά.

ΤΟ ΔΣ της ομάδας προγραμματίζει συνάντηση με την ΚΟΠ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, για να βρεθούν τρόποι αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων.

Αναλυτικά:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, στη σημερινή του τακτική συνεδρία, ανάμεσα σε άλλα θέματα, εξέτασε τη νέα ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας, Μίκαελ Ποτέ, αυτή τη φορά από οπαδούς της Ανόρθωσης, στον χθεσινό αγώνα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά, μέσα σε δύο βδομάδες, που ο Μίκαελ Ποτέ πέφτει θύμα ρατσιστικής συμπεριφοράς, καθώς είχε προηγηθεί η ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε από οπαδούς του ΑΠΟΕΛ. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως τέτοιες συμπεριφορές προσβάλλουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την Κυπριακή κοινωνία, αλλά και το Κυπριακό ποδόσφαιρο και δεν έχουν θέση στα γήπεδά μας.

Δυστυχώς για την Κύπρο, μία χώρα που τόσο πολύ έχει υποφέρει από διακρίσεις, φαίνεται πως οι ρατσιστικές ενέργειες και συμπεριφορές δεν αποτελούν μεμωνομένο περιστατικό, αλλά μία τάση που πάει να εξελιχθεί σε μάστιγα. Ειδικά στα Κυπριακά γήπεδα, η παρουσία του ρατσισμού ολοένα και πυκνώνει, κάτι που θα πρέπει να απασχολήσει στον μέγιστο δυνατό βαθμό τους φορείς του αθλητισμού και – στην περίπτωσή μας – του ποδοσφαίρου.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, μεγάλο θύμα αυτών των ανθρώπων που σκέφτονται και συμπεριφέρονται ρατσιστικά, είναι ο Μίκαελ Ποτέ. Στην προσπάθειά τους να επηρεάσουν αρνητικά την απόδοση του σπουδαίου ποδοσφαιριστή της ομάδας μας και κατ’ επέκταση να πλήξουν την ΟΜΟΝΟΙΑ, επιλέγουν να μειώνουν την αξιοπρέπειά του με αυτόν τον απάνθρωπο τρόπο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι αποφασισμένο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ούτως ώστε ο Μίκαελ Ποτέ να μην ζήσει ξανά τέτοιες οδυνηρές στιγμές στα Κυπριακά γήπεδα. Για τον σκοπό αυτό, ως πρώτο βήμα, θα ζητήσει συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ, προκειμένου να συζητηθεί το τεράστιο αυτό πρόβλημα, με στόχο να να βρεθούν τρόποι για επίλυσή του.

Follow Kifines