ΟΜΟΝΟΙΑ - Σαλαμίνα 3-0 (video)


20 Dec 2014, 6:54 p.m. kifinescom

Με τους επιθετικούς της να βρίσκουν όλοι δίχτυα, η ΟΜΟΝΟΙΑ έφτασε δίκαια στο 3-0 και αποχαιρέτησε το 2014 με νίκη.

Οι εξελίξεις της περασμένης βδομάδας όπως και τα προβλήματα τραυματισμών δεν επηρέασαν την ΟΜΟΝΟΙΑ που με καλή εμφάνιση κέρδισε σχετικά εύκολα την Σαλαμίνα που δεν κατάφερε παρά μόνο μετά που κρίθηκε ο αγώνας να πλησιάσει σε κάποιο γκολ.

Χρειάστηκε περίπου ένα τέταρτο για να μπει στο παιγνίδι η ομάδα μας ελέω των πολλών αλλαγών στην εντεκάδα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν η ομάδα που από το σημείο αυτό και μετά είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων όπως και τις ευκαιρίες για γκολ παρότι "χάλασε" αρκετές φάσεις ελλείψει καλής τελικής επιλογής.

Ο Ασσίς ήταν ο ποδοσφαιριστής που έχασε τις δύο μεγαλύτερες ευκαιρίες για το Τριφύλλι, με τον Πορτογάλλο να κινείται στο μεγαλύτερο στάδιο του ημιχρόνου κοντά στον Ποτέ ως κρυφός κυνηγός παρά σαν οργανωτής. Με την συμμετοχή των Λομπιανίτζε και Μαργκάσα στο πλάγιο παιγνίδι με τους Φοφανά και Κιρμ, ο Ασσίς βρέθηκε σε αρκετές φάσεις εντός περιοχής όμως δεν κατάφερε να σκοράρει κάποιο τέρμα.

Με την ΟΜΟΝΟΙΑ να ψάχνει το τέρμα με πιο μεγάλη όρεξη στα τελευταία στάδια του πρώτου ημιχρόνου, φτάσαμε στη φάση του 42' όταν ο Ασσίς ανατράπηκε πάνω στη γραμμή της περιοχής και τον Αναστασίου να σφυρίζει φάουλ αντί πέναλτι. Ο Κιρμ ανάλαβε την εκτέλεσή του και στο 43' άνοιξε το σκορ για την ΟΜΟΝΟΙΑ αφού το τεχνικό σουτ του πέρασε πάνω από το τείχος και πήγε στο δεξί παραθυράκι του Μπρούκς.

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες με την ΟΜΟΝΟΙΑ να είναι η ομάδα με την υπεροχή. Παρά το ότι η Σαλαμίνα στο 51' έκανε την προσπάθεια για το γκολ με μακρινό σουτ του Πεδρίτο, η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν η ομάδα που έφτασε στο γκολ αφού ο Ποτέ τρύπωσε έξυπνα στην περιοχή και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την φαινομενικά χαμένη φάση του Ασσίς. Ο Μπενινέζος επιθετικός πλάσαρε εύστοχα και έκανε το 2-0.

Μάλιστα ο Ποτέ πέντε λεπτά αργότερα έφτασε πολύ κοντά και στο δεύτερο του προσωπικό τέρμα, όταν μετά από όμορφη κάθετη πάσα του Φυλαχτού βγήκε φάτσα με τον Μπρουκς. Το πλασέ του όμως αυτή τη φορά βρήκε στα πόδια του Μπρουκς. Στο 63' ο Αναστασίου θα έπρεπε να αποβάλει τον Μοντέιρο, ο οποίος σταμάτησε με φάουλ τον Ποτέ σε νέα του επέλαση, όμως τόσο ο διαιτητής όσο και ο βοηθός του δεν είδαν παράβαση.

Η "ασφάλεια" του 2-0 επέτρεψε στην ομάδα μας να κάνει διαχείριση του σκορ και να ρίξει ρυθμούς. Ο Καϊάφας φύλαξε τις αλλαγές του για το τέλος με ξεχωριστή στιγμή στο 86' όταν ο Σαμμούτης πήρε τη θέση του Ασσίς και τον Πορτογάλλο να δέχεται την αποθέωση από το ΓΣΠ και το παρατεταμένο χειροκρότημα, ενώ 2 λεπτά νωρίτερα ο Φιλιώτης (Παναγιώτου) πήρε το βάπτισμα του πυρός αντικαθιστώντας τον Άντραζ Κιρμ.

Στο 90' ο Οικονομίδης έφτασε κοντά στο να πετύχει δεύτερο εντυπωσιακό τέρμα, όταν το δυνατό του βολέ αποκρούστηκε με τα ακροδάχτυλα από τον τερματοφύλακα της Σαλαμίνας σε κόρνερ. Εν τέλει ήταν η πρώτη αλλαγή του Καϊάφα ήταν εκείνη που έβαλε το κερασάκι στο 93' αφού ο Ρούμπιο με δυνατό αριστερό σουτ εκτός περιοχής νίησε τον Μπρουκς και πανηγύρισε μαζί τους συμπαίχτες του το πρώτο του τέρμα στο φετινό πρωτάθλημα.

Αγωνίστηκαν: Μορέιρα, Λομπιανίτζε, Ακουισταπάτσε, Σερτζίνιο, Μαργκάσα, Οικονομίδης, Φυλαχτού, Ασσίς (86' Σαμμούτης), Φοφανά (76' Ρούμπιο), Κιρμ (84' Φιλιώτης), Ποτέ

Σκόρερ: 43' Κιρμ, 53' Ποτέ, 93' Ρούμπιο
Κάρτες:

Το Live Report του αγώνα

Follow Kifines