Ερμής - ΟΜΟΝΟΙΑ 1-1


15 Mar 2014, 8:27 p.m. kifinescom

Έφτασε κοντά στο τρίποντο η Ομόνοια στο ντεμπούτο του Κώστα Καϊάφα στον πάγκο της, όμως η θέληση και το πείσμα στο ποδόσφαιρο δεν είναι πάντα αρκετά. Μια ολιγωρία στην άμυνα πριν καν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί του τέρματος μας, έφερε την ισοφάριση για την ομάδα του Ερμή. 

Θα ήταν το ιδανικό να άρχιζε ο Κώστας Καϊάφας με νίκη τη θητεία του στον πάγκο. Φάνηκε από τις κινήσεις της ομάδας στο γήπεδο ότι οι ποδοσφαιριστές μας βρίσκονταν σε καλύτερη ψυχολογική κατάσταση σε σχέση με το περασμένο κόντρα στον Εθνικό. Σαφώς μεγαλύτερη θέληση και πάθος, ενώ από το 20ο λεπτό και ένθεν ήταν η ομάδα που πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. 

Απέναντι της μια καλή ομάδα, όπως τον Ερμή, στο πρώτο από μια σειρά 12 αγώνων ντέρμπι μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Θα μπορούσε η Ομόνοια να προηγηθεί και στο πρώτο ημίχρονο, αφού ο Αναστασίου αρνήθηκε στον Φερνάντες ένα πέναλτι που απλά δεν μπορούμε να εξηγήσουμε με ποδοσφαιρικούς όρους πως δεν σφυρίχτηκε. Μπορούμε να το εξηγήσουμε άλλως πως, αλλά ας βγει μπροστά η Ομόνοια να εξηγήσει τους λόγους που κάποια πράγματα συμβαίνουν μ' αυτόν τον τρόπο. 

Όμως η ομάδα μας στο τέλος πήρε αυτό που δικαιούταν, σκοράροντας στο 76' μετά από εκτέλεση φάουλ του Αλίπιο και κεφαλιά του Σκέμπρι. Η κακή διαχείριση μετά το τέρμα δυστυχώς τιμώρησε την ομάδα μας. Προτού καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Μανού βρήκε την άμυνα μας σε συνολική κακή τοποθέτηση και εύκολα μέσα από τη μικρή περιοχή πλάσαρε τον Μορέιρα. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ομόνοια δεν μπορεί να διαχειριστεί αμυντικά καταστάσεις και κόντρα σε ομάδες της πρώτης 6άδας αυτό θα στοιχίσει αν δεν έλθει η βελτίωση. 

Πάντως ο νέος τεχνικός της ομάδας επεσήμανε ότι παρότι η θέληση και το πάθος είναι καλοδεχούμενα στοιχεία στο παιγνίδι της Ομόνοιας, αυτό που έχει σημασία είναι το να παίζει καλό ποδόσφαιρο η ομάδα και αυτό δεν το είδε ούτε αυτός. Μάλιστα επισήμανε και πρόβλημα στη διαχείριση της κούρασης αφού ένοιωσε ότι σε κάποιο στάδιο στέρεψαν και οι δυνάμεις. 

Η ουσία είναι ότι το -3 από την 4η θέση παραμένει (ταυτόχρονα αυξήθηκε στους 8 η διαφορά με την Ανόρθωση), ενώ την Τετάρτη μας περιμένει το ντέρμπι αιωνίων με ο,τι μ' αυτό συνεπάγεται. Η ομάδα πρέπει να χτυπήσει ρέστα σ' αυτό το παιγνίδι, το οποίο μπορεί να αποδειχτεί σταθμός για την συνέχεια του πρωταθλήματος αν έρθει η νίκη. 

 

Τα στατιστικά του αγώνα Ερμής Αραδίππου vs ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας

Follow Kifines