Καϊάφας: "Δεν θα είναι ένας περίπατος το αυριανό παιγνίδι"


23 Jul 2014, 12:27 p.m. kifinescom

Μπορεί το παιγνίδι της πρόκρισης να είναι εξαρτώμενο από τα πόδια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, όμως ο Κώστας Καϊάφας δεν θεωρεί ότι ο αυριανός επαναληπτικός με την Μπουντουτσνοστ θα είναι εύκολος. 

Την διαφωνία του με τις απόψεις που εκφράζονται στον τύπο, για "τελειωμένη" την υπόθεση της πρόκρισης στον τρίτο γύρο μετά το 0-2 του Μαυροβουνίου, τόνισε στις δηλώσεις το ο προπονητής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Έτοιμοι οι ποδοσφαιριστές να τιμήσουν την ιστορία και τον κόσμο της ομάδας, το μήνυμα του αρχηγού της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Χάρη Κυριάκου.

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις

Κώστας Καϊάφας:

Μετά το πρώτο παιγνίδι στο Μαυροβούνιο η αίσθηση που βγήκε από εσας τους δημοσιογράφους είναι ότι είναι τελειωμένο το παιγνίδι. Εγώ διαφωνώ και το έχω πει και στους ποδοσφαιριστές μου ότι ο αυριανός αγώνας θα είναι πολύ δύσκολος. Έχουμε να παίξουμε απέναντι σε μια καλή ομάδα και πρέπει να είμαστε σοβαροί για να περάσουμε.

Χάρης Κυριάκου:

Κάναμε μια καλή αρχή, πήραμε το θετικό αποτέλεσμα, όμως όπως είπε και ο προπονητής μου ήταν μόνο το πρώτο ημίχρονο. Αυτή είναι μια καλή ομάδα που έχουμε απέναντι μας. Πρέπει να είμαστε σοβαροί για να τιμήσουμε την ιστορία μας και τον κόσμο μας.

Ερωτήσεις/Απαντήσεις

Κερδίζει αυτοπεποίθηση η ΟΜΟΝΟΙΑ με τις Ευρωπαϊκές νίκες;

Σίγουρα μας γεμίζει με αυτοπεποίθηση, σίγουρα στέλνουμε κάποια θετικά μηνύματα όμως είναι νωρίς για να μας κρίνουν από τώρα είτε καλά είτε κακά. Νομίζω μέσα στον επόμενο μήνα θα μπορεί να κριθεί με καλύτερο κριτήριο η ομάδα.

Για το αν βοηθάει η έλλειψη πίεσης για επιτυχίες:

Μπορεί να λέμε ότι δεν έχεις πίεση, ότι δεν πας για πρωτάθλημα γιατί έχεις οικονομικά προβλήματα και τα λοιπά. Όμως στην ΟΜΟΝΟΙΑ αυτό δεν μπορεί να γίνει ποτέ. Πάντα θα υπάρχει η πίεση και είναι πλέον θέμα πως την διαχειρίζεσαι. Ακόμη και στην προπόνηση υπάρχει πίεση.

Θα διατηρηθεί το 3-5-2 εν τη απουσία του Σκαραμοτσινο;

Θέλουμε να παίζουμε ανάλογα με το παιγνίδι. Και το σύστημα είναι ανάλογα με τον αντίπαλο. Θέλαμε να βάλουμε πίεση στην Μπουντούτσνοστ.

Για το τι περιμένει από τον κόσμο

Πρέπει να καταλάβει κι ο κόσμος ότι δεν θα είναι ένας περίπατος αύριο. Θα είναι δύσκολο το παιγνίδι και πρέπει να μας βοηθήσει ο κόσμος. Πρέπει να έχουμε υπομονή κι εμείς κι ο κόσμος στην κερκίδα και να μην περιμένει ότι θα τελειώσει από το πρώτο ημίχρονο το παιγνίδι. Θεωρώ όμως ότι το παιγνίδι εξαρτάται από εμάς

Ερώτηση για τον Χάρη Κυριάκου και το θέμα της ετοιμότητας να διαχειριστεί την πίεση:

Δεν είναι θέμα πίεσης. Είναι θέμα να νοιώθεις έτοιμος αν κληθείς να αγωνιστείς. Εγώ νοιώθω έτοιμος. Έχω μάθει να ζω με την πίεση όλα αυτά τα χρόνια.

Για τους Ποτέ και Στεπάνοφ και την ετοιμότητα τους:

Δουλεύουν πάρα πολύ σκληρά οι νέοι ποδοσφαιριστές. Ο Ποτέ ήδη πήρε κάποια λεπτά συμμετοχής ενώ ο Στεπάνοφ σύντομα θα μπει κι αυτός στην ομάδα. Εννοώ βέβαια για να αγωνιστεί γιατί προπονείται καονικά εδώ και καιρό.

Τι να περιμένουμε από την ομάδα αύριο;

Είναι ένα παιγνίδι που θέλουμε να έχουμε εμείς την κατοχή και να παίξουμε εμείς με την μπάλα.

Είναι ικανοποιημένος από τις συνθήκες στην ΟΜΟΝΟΙΑ και τον φετινό προγραμματισμό;

Νοιώθω πολύ ικανοποιημένος με τις συνθήκες στην ομάδα. Δεν μιλώ για το οικονομικό, γιατί δεν πιστεύω στα πολλά λεφτά ότι αυτά κάνουν την ομάδα. Δεν είχαμε πολύ χρόνο να χτίσουμε κάποια πράγματα όπως θέλαμε, όμως είμαι ευχαριστημένος με τους ποδοσφαιριστές μου. 

Έχουν τελειώσει οι μεταγραφές για φέτος;

Σε όλες τις μεγάλες ομάδες δεν τελειώνει ποτέ ο προγραμματισμός. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να απαντήσω για το αν τελειώσαμε με τις μεταγραφές.

Ερώτηση στον Αντρέα Δημητρίου για την προπώληση και την προσέλευση του κόσμους:

Πάει πολύ καλά η προπώληση και νοιώθουμε ότι θα έχουμε πάρα πολύ κόσμο.Φαίνεται ότι ο κόσμος άρχισε να ζεσταίνεται με την ομάδα. Αν και δεν χρειάζεται πρόσκληση ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, εμείς τους χρειαζόμαστε και βήμα βήμα να πάμε όσο πιο καλά μπορούμε. 

Βίντεο με την δημοσιογραφική διάσκεψη του Προπονητή και του Αρχηγού της ομάδας, θα ανεβάσουμε αργότερα σήμερα. 

Τα στατιστικά του αγώνα ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας vs FK Budućnost Podgorica

July 2014

Σχετικά άρθρα

Follow Kifines