Με σοβαρότητα περνάει


24 Jul 2014, 7:45 a.m. kifinescom

O Κώστας Καϊάφας επαναλαμβάνει από την πρώτη στιγμή μετά το 0-2 στο Gradski, ότι η ο επαναληπτικός θα είναι δύσκολος. Το πόσο δύσκολος θα είναι όμως, θα εξαρτηθεί από την σοβαρότητα της δικής μας ομάδας. 

Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν κέρδισε στο Μαυροβούνιο γιατί ήταν πιο τυχερή ή γιατί ευνοήθηκε από τις συγκυρίες. Αυτό συνέβη πολύ απλά γιατί είναι - ακόμη και σε αυτό το πρώιμο στάδιο ετοιμότητας - καλύτερη ομάδα από την Buducnost. Το μόνο λοιπόν που χρειάζεται να κάνει απόψε στο ΓΣΠ η ομάδα μας, είναι να επιβεβαιώσει και πάλι τον ρόλο της όχι απλά ως ένα φαβορί αλλά ως την ομάδα που - μεταξύ των δύο - έχει τον αέρα αυτής που μπορεί να χαρακτηριστεί...Ευρωπαϊκή. 

Ακούγεται απλό στο χαρτί και στη θεωρία, όμως ο προπονητής μας έχει δίκαιο ότι η δύναμη και η θέληση των Μαυροβούνιων για κάτι καλό μπορούν να γίνουν ζημιογόνες για το Τριφύλλι, αν δεν λειουργήσουν όλα σωστά όπως τα ζητάει. Οι ποδοσφαιριστές του Πέρισιτς δεν έχουν και κάτι να χάσουν από τον αποψινό αγώνα. Ούτε καν ο ίδιος ο προπονητής, αφού αποχωρεί από την ομάδα με την επιστροφή της ομάδας στο Μαυροβούνιο.

Κατά κύριον λόγο, θέλει να δει - όπως και σε μεγάλα διαστήματα κόντρα σε Ερμή και Μπουντούτσνοστ - κοντινές γραμμές. Είναι γι αυτόν τον λόγο που δεν προβλέπουμε αλλαγές στο σχήμα πέραν της αναγκαστικής αλλαγής στην τριάδα στην άμυνα με τον Κακουμπάβα να αναπληρώνει το κενό του Σκάρα. Το να διατηρηθεί η σφιχτή διάταξη της ομάδας όπως ακριβώς την σχεδίασε στις προπονήσεις ο κόουτς, είναι το πλέον σημαντικό στοιχείο που πρέπει να έχει η ΟΜΟΝΟΙΑ απόψε για να μην κινδυνέψει να χαλάσει αυτό που έκτισε στο Μαυροβούνιο. Ο ίδιος ο Καϊάφας άφησε να νοηθεί ότι σ' αυτό το στάδιο, το 3-5-2 μπορεί να προσφέρει ακριβώς αυτό γι αυτό και μάλλον θα επιλεγεί ως σχήμα για την αποψινή αναμέτρηση. 

Από εκεί και πέρα, δύο ακόμη είναι τα κλειδιά για την πρόκριση. Κατά πρώτο λόγο η υπομονή στο παιγνίδι των επιθετικών. Το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου επιτρέπει στην ομάδα μας να περιμένει για το τέρμα της. Θα ήταν όπως και δήποτε το ιδανικότερο σενάριο να ξεκινούσαμε με γκολ, όμως επειδή γι αυτό φροντίσαμε στον πρώτο αγώνα με το να έχουμε από την έναρξη του αγώνα ένα προβάδισμα δύο τερμάτων, έχουμε την πολυτέλεια να είμαστε υπομονετικοί στις κινήσεις μας και να εκμεταλλευτούμε τα λάθη των ποδοσφαιριστών της Μπουντούτσνοστ τα οποία θα αυξάνονται όσο ο χρόνος θα κυλάει εις βάρος τους.Δεν υπάρχει κανένας λόγος δηλαδή για την ΟΜΟΝΟΙΑ να παρασυρθεί και να σφυροκοπήσει τον αντίπαλο όση πίεση κι αν της βάλει η κερκίδα για κάτι τέτοιο. Να θυμίσουμε πως την έπαθε η ομάδα πέρσι με την Άστρα όταν μετά από την ισοφάριση χάθηκε κάθε μέτρο και τακτική; 

Τέλος, σημαντική είναι και η παρουσία του κόσμου. Τόσο ως προς την μαζικότητα της αλλά όσο και ως προς την ποιότητα αυτής. Υπομονή στην εξέδρα, με στήριξη στις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών ζητάνε οι παίχτες και ο προπονητής και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου. Είναι ο,τι ακριβώς χρειάζεται η ομάδα. Θα είναι άλλωστε και το βάπτισμα του πυρός για τους πλείστους που θα βρεθούν στην εντεκάδα γι αυτό και ο κόσμος που θα βρεθεί στις 3 κερκίδες του ΓΣΠ έχει εξίσου σημαντικό ρόλο στη ψυχολογία των ποδοσφαιριστών όσο και η καλή προετοιμασία πριν τον αγώνα. 

Τα στατιστικά του αγώνα ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας vs FK Budućnost Podgorica

July 2014

Σχετικά άρθρα

Follow Kifines