Να έχουμε πιο ισορροπημένες αντιδράσεις


25 Jul 2014, 11:19 a.m. kifinescom

Το ημερολόγιο σήμερα δείχνει ότι διανύουμε την 25η μέρα του Ιούλη. Ας το έχουμε αυτό υπόψη μας στην κριτική που γίνεται μετά από τα πρώτα παιγνίδια στο Europa League. 

Σημείο αναφοράς στις δηλώσεις του Κώστα Καϊάφα πριν τον αγώνα με την Buducnost ήταν οι αντιδράσεις του κόσμου μετά το νικηφόρο ξεκίνημα στο θεσμό. Όσο κι αν το αποτέλεσμα ήταν θετικό για την ΟΜΟΝΟΙΑ, ο κόουτς ήξερε ότι η ομάδα δεν ήταν ακόμη έτοιμη και ότι στο Μαυροβούνιο έγιναν λάθη τα οποία σχετίζονται με την ανετοιμότητα και την ανομοιογένεια. 

Εκ διαμέτρου αντίθετη η τοποθέτηση του κόουτς με το τέλος του δεύτερου αγώνα,αφού ο ίδιος θεώρησε άδικη τη συμπεριφορά μερίδας του κόσμου στο ΓΣΠ η οποία έδειξε να δυσανασχετεί με την χλωμή εφάνιση κόντρα σε μια υποδεέστερη ομάδα στην έδρα μας. 

Είναι πάντως γεγονός ότι πρέπει να βρεθεί το μέτρο στις δικές μας αντιδράσεις ως οπαδοί, αφού η όποια κριτική πρέπει να αρχίζει πάντοτε από την επίτευξη του στόχου. Σίγουρα κανένας δεν μπορεί να καυχιέται για την ψεσινή εμφάνιση, όμως το ζητούμενο δεν ήταν η ΟΜΟΝΟΙΑ να "καθαρίσει" τους Μαυροβούνιους αλλά να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης. 

Το ότι ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι απαιτητικός πρέπει να το γνωρίζει ο Κώστας Καϊάφας. Το παραδέχτηκε και ο ίδιος ότι δεν μπορεί αυτός ο κόσμος να αλλάξει "DNA" και να μην έχει προσδοκίες από την ομάδα του, όποιοι κι αν αγωνίζονται. Είναι πράγματα που είναι βαθιά χαραγμένα στη νοοτροπία μας ως οπαδοί της Βασίλισσας και δεν αλλάζουν, όσο κι αν μεταβάλλεται η δυναμικότητα λόγω του οικονομικού. 

Από την άλλη όμως, αντιδράσεις όπως αυτές που παρατηρήθηκαν στο δεύτερο κυρίως ημίχρονο όταν φάνηκε ότι η ομάδα δεν θα κηνυγήσει τόσο το γκολ είναι μάλλον ατυχές . Πρέπει να μάθουμε επιτέλους να έχουμε καλύτερα αντανακλαστικά τόσο στις επιτυχίες και τις καλές εμφανίσεις όσο και στις κακές. Η επιπλέον πίεση που δημιουργείται σίγουρα δεν βοηθάει. 

Τα στατιστικά του αγώνα ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας vs FK Budućnost Podgorica

July 2014

Σχετικά άρθρα

Follow Kifines