Ήταν πάνω από όλα ΟΜΑΔΑ


1 Aug 2014, 8:17 a.m. kifinescom

Οι ποδοσφαιριστές που παρατάχθηκαν στη σέντρα για την αναμηστική αυτή φωτογραφία, είναι δεν είναι ένα μήνα μαζί. Κι όμως, μέσα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα κατάφεραν χθες να μας παρουσιάσουν ένα σύνολο. Κάτι που να θυμίζει...ομάδα. 

Με το τέλος της περσινής εφιαλτικής χρονιάς, στάθηκαν πολλοί στην αποτυχία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να εξασφαλίσει την 4η τουλάχιστον θέση που θα σήμαινε αυτόματη πρόκριση στον 3ο γύρο του Europa. Εκ των υστέρων κρίνοντας, το ότι η ομάδα ξεκίνησε από τον 2ο γύρο ίσως και να την βοηθάει. 

Ξεπερνώντας το αυτονόητο, ότι το να τερματίσει στην πέμπτη θέση η ΟΜΟΝΟΙΑ μετά από τόσα χρόνια σταθερής παρουσία στην πρώτη τετράδα είναι τεράστια αποτυχία, εξηγούμε. Τα δύο επιπλέον παιγνίδια στον 2ο προκριματικό γύρο έδωσαν το δικαίωμα στον Κώστα Καϊάφα να ετοιμάσει σε "πραγματικές συνθήκες αγώνα" την ομάδα του για τα πιο δύσκολα παιγνίδια της συνέχειας. 

Παρά το ότι πολλοί είναι αυτοί που αμφισβητούν την δυναμικότητα της φετινής ΟΜΟΝΟΙΑΣ, λίγοι είναι αυτοί που δεν θα παραδεχτούν το γεγονός ότι νίκες σαν την χθεσινή αλλά και αυτή στο Μαυροβούνιο, χτίζουν το προφίλ μιας ομάδας. Από μόνες τους οι νίκες δίνουν αυτοπεποίθηση στους ποδοσφαιριστές, που χωρίς αυτή δύσκολα θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν σε στιγμές όπου ο πήχης θα είναι πιο ψηλός. 

Ναι η Μπουντούτσνοστ και η Μέταλουργκ δεν είναι ομάδες επιπέδου ΟΜΟΝΟΙΑΣ και σαφως θα ήταν αποτυχία ολκής αν η ΟΜΟΝΟΙΑ πατούσε τέτοια μπανανόφλουδα - φτου φτου, χτυπάμε ξύλο, μιλάμε με τον Βούδα, την Σίβα, τον Μωάμεθ, την Παναγία και όλο το 12θεο του Ολύμπου μπας και ματιάσουμε την προσπάθια. Αυτό όμως που πραγματικά κερδίζει η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι την ευκαιρία να χτίσει μια ομάδα όχι απλά στο όνομα, αλλά και στην χάρη. 

Αν ξαναδεί κανείς τα γκολ της ομάδας στον ψεσινό αγώνα, θα προσέξει τον τρόπο με τον οποίο η ΟΜΟΝΟΙΑ κυκλοφόρησε την μπάλα γρήγορα για να δημιουργήσει τις φάσεις της. Τέτοιες φάσεις παρόλο που χρειάζεται και το έμφυτο ταλέντο του "καστ" που τις παρουσιάζει, δύσκολα βγαίνουν αν το σύνολο δεν έχει τον επαρκή χρόνο να δουλέψει μαζί. 

Ε αυτό ακριβώς κάνει η ΟΜΟΝΟΙΑ στους αγώνες του 2ου και του 3ου γύρου. Και αυτό ακριβώς είναι το όφελος του να είσαι στο pot των δυνατών όταν η καραφλή δύναμη της ΟΥΕΦΑ γυρνάει τα μπαλάκια στη μεγάλη γυάλα της Νυόν. Πιο εύκολοι αντίπαλοι, πιο εύκολες νίκες, πιο μεγάλη αυτοπεποίθηση και στο τέλος της ημέρας καλύτερη ομοιογένεια.  

Η ΟΜΟΝΟΙΑ λοιπόν μέσα στην αποτυχία και την κακοτυχία της, βρήκε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να χτίσει κάτι καλό. Ας μετριάσουμε τις αντιδράσεις μας στα κακά και ας κρατήσουμε επιτέλους τα καλά από όσα είδαμε στους 3 φετινούς αγώνες. Και ας έχουμε πάντα κατά νου ότι η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα. Εδώ κοτζάμ Θεός χρειάστηκε ένα εξαήμερο για να πλάσει τον κόσμο όλο...Όλο και κάτι παραπάνω θα θέλει ο Καϊάφας για να δημιουργήσει αυτό που έχει κατά νου. 

Τα στατιστικά του αγώνα ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας vs Metalurg Skopje

July 2014

Σχετικά άρθρα

Follow Kifines