Η εικόνα πρέπει να είναι καλύτερη


30 Sep 2014, 10:53 a.m. kifinescom

Ομάδα που μπαίνει στο γήπεδο χωρίς στόχους είναι καταδικασμένη. Γι αυτό και θεωρούμε ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει στόχους στο πρωτάθλημα και δεν συμμετέχει "χάρην της συμμετοχής". 

Λέγοντας αυτό, θεωρούμε αυτονόητο ότι αυτό πρέπει να υπενθυμιστεί στην ομάδα. Μια ματιά στους ποδοσφαιριστές να ρίξει κανείς την ώρα του αγώνα και βλέπει ξεκάθαρα στο πρόσωπο τους την αγανάκτηση και την ψυχολογική κούραση από τα όσα συνέβησαν τον τελευταίο μήνα. 

Είμαστε οι πρώτοι που κατανοούμε το πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών οι αδικίες του παιγνιδιού όμως δεν μπορούμε να στεκόμαστε μόνο σ' αυτές. 

Υπάρχουν πράγματα που χρίζουν (άμεσης) βελτιώσης. Και αυτά αφορούν τόσο τους ποδοσφαιριστές όσο και τον προπονητή μας. Θεωρούμε ότι το μικρό ρόστερ που διαθέτει η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν έχει την ευελιξία για το rotation που βλέπουμε να γίνεται στην ομάδα. Σίγουρα το μικρό ρόστερ σε περιόδους όπου έρχονται μαζεμένοι τραυματισμοί/τιμωρίες σε περιορίζει, όμως χρειάζεται πλέον η ΟΜΟΝΟΙΑ να αποκτήσει ταυτότητα. 

Είναι επίσης και ο τρόπος ανάπτυξης της ομάδας ο οποίος βασίζεται πάνω σε μόνο ένα ποδοσφαιριστή. Εν τη απουσία του Ασσίς, η ομάδα αποκόπτεται στην ουσία στα δύο, αφού ο Σότα που καλείται να καλύψει το κενό δεν είναι Ασσίς. Για τον γράφων, έχοντας παρακολουθήσει τον ποδοσφαιριστή στα περσινά του παιγνίδια, μάλλον σαν δεύτερος επιθετικός ταιριάζει παρά ως οργανωτικός σύνδεσμος άμυνας και κέντρου.

Και δεν θα σταθούμε καθόλου στις πολλές χαμένες ευκαιρίες του. Ο Σότα έχει το γκολ και θα το δείξει στη συνέχεια είμαστε βέβαοι. Αυτά τα πράγματα χρειάζονται και λίγη ρέντα, κάτι που προφανώς λείπει αυτή τη στιγμή. 

Σε ατομικό επίπεδο ποδοσφαιριστές όπως ο Φοφανά και ο Σκάρα πρέπει να σταθεροποιήσουν την απόδοσή τους. Ο Φοφανά έκανε ένα καλό δεύτερο ημίχρονο στο Δασάκι, όμως στο ματς με Οθέλλο και στο πρώτο ημίχρονο με Εθνικό έμεινε πίσω. Ο Σκάρα ενώ είναι ικανός για το καλύτερο, τον τελευταίο καιρό μας βγάζει συνεχώς το...χειρότερο, με πολλά αβίαστα λάθη τα οποία μπορούν να στοιχίσουν. 

Αν λύσει αυτό τον γρίφο ο Καϊάφας θεωρούμε ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ θα είναι αρκετά καλύτερη. Βέβαια τα πράγματα θα είναι θεωρητικά τουλάχιστον πιο βολικά στον επόμενο αγώνα κόντρα στον Ερμή, αφού ο Ασσίς λογικά επιστρέφει 11άδα όπως και ο Ράμος, που είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στα άκρα φέτος. 

Αν επιστρέψει δε και ο Ρενάτο στον φυσικό του χώρο, του κέντρου, τότε θεωρούμε ότι επιθετικά τουλάχιστον θα δούμε μια άλλη ΟΜΟΝΟΙΑ κόντρα στον Ερμή. 

Follow Kifines