Διοίκηση παρούσα...απούσα


4 Oct 2015, 1:23 p.m. kifinescom

Πολλά λέγονται τον τελευταίο καιρό για το πόσο καλά (μπορεί να) κουμαντάρει το καράβι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ο προπονητής μας, όμως να μην παραγνωρίζεται και το μερίδιο ευθύνης αυτών που έχουν και τον έλεγχο του Σωματείου.

Μπορεί η ακίδα τους τελευταίους μήνες να πέφτει πάνω στον Κωστάκη Καϊάφα για τις τραγικές του επιλογές στον καλοκαιρινό προγραμματισμό και την κακή εικόνα της ομάδας, όμως η ευθυνοφοβική απάθεια της Διοίκησης σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητη από τον κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο οπαδό της ομάδας.

Ξεκινάμε από το πιο απλό. Εδώ και 1 μήνα οι της Διοίκησης βλέπουν ότι η κατάσταση στο ποδοσφαιρικό τμήμα όχι μόνο δεν βελτιώννεται αλλά χειροτερεύει. Η εικόνα δεν βελτιώνεται, οι βαθμοί χάνονται, οι ποδοσφαιριστές απείθαρχοι και χωρίς κίνητρο περιπατητές στο γήπεδο και ο προπονητής συστήνει...υπομονή.

Αυτό που δίνεται να καταλάβουμε είναι ότι η Διοίκηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ καρτερά το φιτίλι του Καϊάφα να καεί από μόνο του και να διαχειριστεί στη συνέχεια την έκρηξη της αναπόφευκτης απομάκρυνσης του. Αντί να πάρει τα ινία του Σωματείου και να επέμβει με όποιον τρόπο δύναται να επέμβει ένα ΔΣ, αφήνει τα πράγματα να πάρουν τον δρόμο τους, υπό τον φόβο της κατακραυγής.

Πέραν τούτου όμως, καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και παρά τις συνεχόμενες προειδοποιήσεις από τα Μέσα (δικά και μη), δεν κατάφερε να συνετίσει ένα προπονητή που "μουλάρωσε" στη λογική της δικαίωσης ενός παραλογισμού που του επέτρεπε να δικαιολογήσει μεγαλεπήβολα σχέδια με μεταγραφές τύπου Εζέ και Μεντί και εν τει απουσία κεντρικών αμυντικών ή επιθετικών.

Ακόμη χειρότερα, ενώ οι ίδιοι έκαναν την (σωστή) διαπίστωση ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ χρειάζεται Τεχνικό Διευθυντή που να καθορίζει στόχους στις μεταγραφικές περιόδους και γενικά τον σχεδιασμό της ομάδας σε ένα ορθόδοξο πλάνο, αναίρεσαν τον εαυτό τους απλά γιατί δεν μπορούσαν να επιβληθούν στον προπονητή που οι ίδιοι στήριξαν για να αποτελεί την ασπίδα τους στις δύσκολες στιγμές. Ακόμη και τώρα, παρότι μετά την ήττα με τον Εθνικό μιλούσαν για κάθοδο Τ.Δ το συντομότερο δυνατό, η απόφαση φαίνεται πάλι να κολλάει στην αδιάλλακτη στάση του προπονητικού τιμ που θεωρεί ότι κάτι τέτοιο είναι αχρείαστο.

Αυτός που δεν κάνει τίποτε, σίγουρα δεν κάνει λάθη αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Και η διαρκώς απούσα Διοίκηση με τον part time Πρόεδρο (αλήθεια που να βρίσκεται αυτή η ψυχή) φαίνεται ότι φορτώνεται την αποτυχία και αυτής της σεζόν.

Πολύ χειρότερα δε, αν δεν ενεργήσει σύντομα ως Σώμα που έχει πάνω από όλα την προστασία του Συλλόγου, θα χαθεί και η επόμενη...

Follow Kifines