OMONOIA - Απόλλων 0-0


3 Oct 2015, 7:55 p.m. kifinescom

Άλλο ένα ντέρμπι στην έδρα μας στην ισοπαλία 0-0. Άλλη μια απώλεια και πραγματικά είναι για να απορεί κανείς πως μπορεί να υποστηρίζει κανείς πως με αυτή την εικόνα η ομάδα κάνει πορεία πρωταθλητισμού.

Σε ένα ματς όπου η ΟΜΟΝΟΙΑ έκανε 5 όλες κι όλες προσπάθειες προς το αντίπαλο τέρμα, πονέσανε τα μάτια μας για άλλη μια φορά από το κακό θέαμα και αν δεν υπήρχε και το ένα καλό 20λεπτο στην επανάληψη που μας έδωσε κάπου την ελπίδα ότι δεν βλέπουμε 11+1 ερασιτέχνες να παίζουν για την πλάκα τους μάλλον θα μας έπερνε ο ύπνος.

Χωρίς η ομάδα να παίρνει τις ανάλογες βοήθειες από τον πάγκο, αμφιβάλλουμε αν η απόσταση που δημιουργείται σιγά σιγά από τις πρώτες θέσεις, μπορεί να μειωθεί. Πόσο μάλλον να ανατραπεί.

Ο αγώνας

Στον άσσο επέστρεψε μετά από 3 αγώνες ο Κωνσταντίνος Παναγή μετά τον τραυματισμό του, έχοντας μπροστά του στην άμυνα τους Ρομαρίκ και Ρουνιέ για δεύτερο συνεχόμενο παιγνίδι. Στο δεξί άκρο ο Ούτσα αντί του Ράμος σε σχέση με το περασμένο ματς με την Α. Νάπα και στο αριστερό παρέμεινε ο Χαφέζ. Η τριάδα στο κέντρο παρέμεινε αναλλοίωτη, με τους Οικονομίδη Μπεμπέ και Ασσίς ενώ η τριάδα της επίθεσης άλλαξε κατά το 1/3 με την συμπερίληψη του Σιέρινταν στην κορυφή πλαισιωμένο από τους Ζίγκι και Σκέμπρι.

1o Ημίχρονο 

Η ομάδα μας ξεκίνησε καλά το παιγνίδι φορτώνοντας το αριστερό της φτερό με τους Μπαντιμπαγκά και Χαφέζ να κάνουν πολλή δουλειά στο χώρο έχοντας συνεχή υποστήριξη από τον Ασσίς. Πέραν όμως ενός υποφερτού ρυθμού στα πρώτα 15 λεπτά, το παιγνίδι έχασε κάθε μομέντουμ λόγω της "άτολμης" τακτικής των προπονητών των δύο ομάδων αλλά και του πολύ κακού αγωνιστικού χώρου.

Η άθλια κατάσταση του χλοοτάπητα δεν επέτρεψε στις ομάδες να κυκλοφορήσουν την μπάλα κάτω χαμηλά λόγω της απρόβλεπτης τροχιάς που ακολουθούσε η μπάλα στις συρτές πάσες και αναγκαστικά η ομάδα μας έπαιξε με γεμίσματα τα οποία είχαν σχεδόν πάντοτε την ίδια αρνητική κατάληξη. Ο τραυματισμός του Μπαντιμπαγκά στο 20' και η αλλαγή του στο 21ο λεπτό από τον Κιρμ μάλλον αφαίρεσαι από την όποια δυναμική είχε το Τριφύλλι αφού χάθηκε ένας από τους πιο απρόβλεπτους ποδοσφαιριστές στην εντεκάδα.

Ο εκνευρισμός από τον κακό πειθαρχικό έλεγχο του Δημητρίου (λάθος κάρτα σε Οικονομίδη, κλείσιμο ματιών στο τάκλιν του Ζοάο Πέδρο στον Ασσίς) επηρέασε ακόμη παραπάνω το κακό παιγνίδι. Αρκεί να αναφέρουμε ότι το παιγνίδι σταμάτησε 22 φορές στο πρώτο ημίχρονο για φάουλ ή οφσάιντ.

Με το 0-0 λοιπόν και έχοντας προσφέρει κακό θέαμα στους 13-14 χιλιάδες οπαδούς στο ΓΣΠ, οι ποδοσφαιριστές αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια.

2ο Ημίχρονο

Με τεράστια ευκαιρία για γκολ άρχισε το δεύτερο ημίχρονο η ΟΜΟΝΟΙΑ όταν ο Κιρμ εκτέλεσε φάπουλ από αριστερά από αρκετή απόσταση, ωστώσο βρήκε το δοκάρι του Βάλε. Ο Σιέρινταν προσπάθησε για το ριμπάουντ, ο Σκέμπρι παρεμβλήθηκε και έκανε το σουτ όμως ήταν σε θέση οφσάιντ και το τέρμα δεν μέτρησε ποτέ.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ καλύτερη στην επανάληψη έτρεξε παραπάνω και κατάφερε να ανοίξει παραπάνω χώρους, ιδιαίτερα μετά την είσοδο του Γκουλόν. Ξένισε βέβαια το γεγονός ότι από τον αγώνα έφυγε ο Ασσίς αντί του πολύ κακού Μπεμπέ, όμως το πιο ορθόδοξο σχήμα στο παιγνίδι επέτρεψε στην ΟΜΟΝΟΙΑ να είναι πιο επικίνδυνη και να κρατάει μακρυά τους κινδύνους.

Μεγάλη ευκαιρία για γκολ χάθηκε και στο 73' όταν ο Σκέμπρι και ο Κιρμ άλλαξαν όμορφα την μπάλα όμως ο Βάλε διάβασε την πρόθεση του Σλοβένου για να περάσει στον Σιέρινταν και πήρε την μπάλα.

Στον αντίποδα ο Απόλλωνας είχε αρκετές δυσκολίες για να επιτεθεί με καλύτερη φάση αυτή του 78' όταν ο Παναγή έκανε σωτήρια απόκρουση σε σουτ εντός περιοχής του Γκιέ.

Το πείραμα Εζέ και πάλι άφησε εκτεθημένο τον Καϊάφα αφού από το 80' μέχρι το τέλος του αγώνα, ο μεσοεπιθετικός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ήταν πραγματικά αόρατος, εκτός μιας κερδισμένης κεφαλιά στο 92' που επέτρεψε στον Σκέμπρι να κάνει το τελευταίο σουτ του αγώνα, άουτ.

Αγωνίστηκαν: Παναγή, Λομπιανίτζε, Ρουνιέ, Ρομαρίκ, Χαφέζ, Οικονομίδης, Μπεμπέ (80' Εζέ), Ασσίς (67' Γκουλόν), Σκέμπρι, Μπαντιμπαγκά (21' Κιρμ), Σιέρινταν

Σκόρερ:
Κάρτες: Ρουνιέ, Οικονομίδης, Μπεμπέ

Τα στατιστικά του αγώνα ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας vs Απόλλων Λεμεσού

October 2015

Σχετικά άρθρα

Follow Kifines