OMONOIA - Πάφος FC 6-0


24 Oct 2015, 7:55 p.m. kifinescom

Με 5 διαφορετικούς ποδοσφαιριστές να σκοράρουν, η ΟΜΟΝΟΙΑ διέλυσε την Πάφο στην έδρα της με 6-0 και μπαίνει σε περίοδο συνεχόμενων δύσκολων αγώνων με την ψυχολογία ανεβασμένη.

Η ομάδα μας πέτυχε πρωτίστως το ζητούμενο που ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη. Κατά δεύτερο λόγο ο Κώστας Καϊάφας είδε τον Χριστοφή να μπαίνει στην ομάδα όπως και τον Κιρμ να ανεβάζει στροφές και να μετατρέπεται σε παίχτη βαρόμετρο. Πέραν τούτου τα τέρματα των Σκέμπρι, Ασσίς, Εζέ και Οικονομίδη δίνουν την απαιτούμενη ψυχολογία στους ποδοσφαιριστές σε ότι αφορά τον τομέα σκοράρισμα.

Ο αγώνας

Με αρκετές αλλαγές παρέταξε την ομάδα ο Κώστας Καϊάφας στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Στον άσσο για άλλο ένα παιγνίδι ο Κωνσταντίνος Παναγή που είχε μπροστά του τους Ρουνιέ και Γκουλόν. Δεξιά τους ο Λομπιανίτζε που επέστρεψε στην 11άδα, ενώ αριστερά σταθερά στη θέση του παρέμεινε ο Χαφέζ. Η τριπλέτα του κέντρου αποτελείτο από τους Οικονομίδη, Ρομαρίκ και Ασσίς, ενώ στα φτερά της επίθεσης πρώτη παρουσία για τον Δημήτρη Χριστοφή που έκανε ντεμπούντο και από την άλλη πλευρά ο Κιρμ που επέστρεψε στο αρχικό σχήμα. Στην κορυφή της επίθεσης διατηρήθηκε ο Ονησίφορος Ρουσιάς.

1ο Ημίχρονο

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ξεκίνησε το παιγνίδι καλύτερα, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων και από νωρίς έδωσε το στίγμα της θέλησης της για να πάρει προβάδισμα στα πρώτα στάδια του παιγνιδιού. Η ανατροπή του Κιρμ από τον Ρόιν στο 9ο λεπτό απλοποίησε τα πράγματα για τους πράσινους, αφού αφενός είχαν την ευκαιρία για το γρήγορο γκολ ενώ αφετέρου η Πάφος αναγκάστηκε να αγωνιστεί με αριθμητικό μειονέκτημα λόγω της κόκκινης στον τερματοφύλακά της ενώ προέβηκε από νωρίς στην πρώτη της αλλαγή. Ο Ασσίς, που ανάλαβε την εκτέλεση στο 12ο λεπτό, δεν λάθεψε και άνοιξε το σκορ για την ΟΜΟΝΟΙΑ με συρτό σουτ στην αριστερά γωνιά του τερματοφύλακα.

Όπως αναμενόταν η πίεση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έγινε μεγαλύτερη έχοντας πιο πολλούς ελεύθερους χώρους μετά την αποβολή, όμως οι ευκαιρίες που διαδέχονταν η μία την άλλη δεν έφερναν το ζητούμενο. Αυτό μέχρι το 32ο λεπτό όταν ο Ασσίς έκλεψε την μπάλα από τον τερματόφυλακα και σέρβιρε στον Γιώργο Οικονομίδη, που με συρτό πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας μας.

Όσο κι αν το προσπάθησε, ο Δημήτρης Χριστοφή δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ παρότι έχασε στο 1ο ημίχρονο 3 καλές ευκαιρίες με ισάριθμα του σουτ να φεύγουν πάνω από την εστία της αντιπάλου. Τα 47 λεπτά λοιπόν του πρώτου ημιχρόνου, έδωσαν ένα προβάδισμα 2 τερμάτων στην ομάδα μας για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα.

2ο Ημίχρονο

Αν ο σκοπός στο πρώτο ημίχρονο ήταν το γρήγορο γκολ, στο 2ο η οδηγεία ήταν σαφώς το να "τελειώσει" το ματς χωρίς αχρείαστο άγχος. Ο Ρουσιάς έχασε στο 53' την μεγάλη ευκαιρία εντός περιοχής για το τρίτο τέρμα, όμως το γκολ ήρθε στο ίδιο λεπτό αφού ο Κιρμ βρέθηκε αφύλαχτος αριστερά στην περιοχή με το πλασέ του να καταλήγει στο πλεκτό.

Στο 62ο λεπτό ο Χριστοφή δέχτηκε την αποθέωση από τον κόσμο στο ΓΣΠ όταν άφησε τη θέση του στο γήπεδο για τον Σκέμπρι, ενώ ο Καϊάφας δεδομένου του σκορ θέλησε να δώσει χρόνο συμμετοχής για άλλη μια φορά στον Εζέ που στο 71' αντικατέστησε τον Ρουσιά. Ο Κύπριος επιθετικός πάντως έχασε 2 μεγάλες ευκαιρίες λίγο πριν να γίνει αλλαγή με την τελευταία να είναι κραυγαλαία, όταν το πλασέ του προ κενής εστίας βρήκε στο δοκάρι!

Η 3η και τελευταία αλλαγή του Καϊάφα έγινε στο 74' με τον Μαργκάσα να αλλάζει τον Ρομαρίκ. Στο 76ο λεπτό ο Σκέμπρι κατάφερε να βρει δίκτυα μετά από πολύ καιρό, όταν ελευθερώθηκε όμορφα εκτός περιοχής και δοκίμασε το ευθύβολο σουτ στην αντίθετη πλευρά από αυτήν που κινήτουν ο τερματοφύλακας της Πάφου.

Η 3η αλλαγή του Κώστα Καϊάφα ήταν υπεύθυνη για το 5ο γκολ της ομάδας μας. Για τον Εζέ ο λόγος που εντός περιοχής έκανε το σταμάτημα μπροστά από 2 αντιπάλους και με εύστοχο πλασέ με το αριστερό έστειλε την μπάλα στο πλεκτό στο 83ο λεπτό.

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 90' με τον Σκέμπρι να ολοκληρώνει με 2ο τέρμα άλλη μια καλή προσπάθεια του Κιρμ από αριστερά.

Αγωνίστηκαν: Παναγή, Λομπιανίτζε, Ρουνιέ, Γκουλόν, Χαφέζ, Οικονομίδης, Ρομαρίκ (74' Μαργκάσα), Ασσίς, Χριστοφή (62΄ Σκέμπρι), Κιρμ, Ρουσιάς (71΄ Εζε)

Σκόρερ: 12' (πεν) Ασσίς, 32' Οικονομίδης, 53' Κιρμ, 76', 90' Σκέμπρι, 83' Εζέ
Κάρτες: -

Τα στατιστικά του αγώνα ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας vs Πάφος FC

Follow Kifines