Άρης - ΟΜΟΝΟΙΑ 0-1 (video)


22 Nov 2015, 8:02 p.m. kifinescom

Όσο χρειάστηκε για να πάρει το διπλό και να μειώσει τη διαφορά από τους προπορευόμενους, αγωνίστηκε η ΟΜΟΝΟΙΑ στο Τσίρειο , με τον Σιέρινταν να σκοράρει ξανά από την άσπρη βούλα.

Το ντεμπούτο του Βλάνταν Μιλόγιεβιτς συνοδεύτηκε με νίκη και για πρώτη φορά μετά τις 22/11/2009 όπου είχε κερδίσει με το ίδιο σκορ (και πάλι με πέναλτι), η ομάδα μας πανηγύρισε νίκη στο Τσίρειο κόντρα στην Ελαφρά Ταξιαρχία. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν γενικά καλύτερη του αντιπάλου της όμως φανέρωσε οργανωτικές αδυναμίες με τους Οικονομίδη, Ασσίς και Γκουλόν να αδυνατούν να τροφοδοτήσουν σωστά τους επιθετικούς της ομάδας.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχασε παρόλ' αυτά σημαντικές ευκαιρίες για να τελειώσει το ματς χωρίς άγχος, όμως το δοκάρι όπως και ο Νουρεντινόσκι ήταν αποτρεπτικοί παράγοντες για το...αγχολυτικό 2ο τέρμα. Σημαντικό ρόλο στην μέτρια εικόνα της ομάδας και οι 2 αναγκαστικές αλλαγές - μία σε κάθε ημίχρονο - με τους Ρουνιέ και Γκουλόν να φεύγουν από το γήπεδο και να αλλάζουν τα πλάνα του προπονητή.

Ο αγώνας

Στο πρώτο του παιγνίδι στον πάγκο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ο κ. Μιλόγιεβιτς εμπιστεύτηκε την θέση του τερματοφύλακα στον Κωνσταντίνο Παναγή ενώ μπροστά του στο κέντρο της άμυνας τοποθέτησε τους Ρουνιέ και Ρομαρίκ. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Κριστοβάο Ράμος πήρε την τελευταία στιγμή τη θέση του Ούτσα Λομπιανίτζε που αισθάνθηκε ενοχλήσεις. Αριστερά ο Χαφέζ που επέστρεψε από τις διεθνείς του υποχρεώσεις.

Στο κέντρο Οικονομίδης και Γκουλόν πήραν τους ανασταλτικούς ρόλους της μεσαίας γραμής, ενώ ο Ασσίς σε πιο ελεύθερο ρόλο τοποθετήθηκε πιο μπροστά, πίσω από τον επιθετικό. Στα φτερά της επίθεσης Χριστοφή και Κιρμ ενώ τέλος, στην κορυφή της επίθεσης, φανέλα βασικού πήρε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας Αντρέ Σκέμπρι.

1ο Ημίχρονο

Με τον Άρη να πιέζει ψηλά την ΟΜΟΝΟΙΑ, η ομάδα μας άρχισε κάπως νωθρά τον αγώνα αφού η μεταφορά της μπάλας από τον χώρο κέντρου προς την επίθεση γινόταν με μεγάλη δυσκολία. Τα αρκετά λάθη όταν η μπάλα ήταν στην κατοχή των "πρασίνων" ήταν από τα πρώτα στοιχεία που προβλημάτισαν τον Σέρβο τεχνικό της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αφού η ομάδα μας δεν μπορούσε να γίνει επικίνδυνη.

Στο 19ο λεπτό πάντως η ΟΜΟΝΟΙΑ έφτασε μια ανάσα από το γκολ αφού ο Χριστοφή έγινε κάτοχος της μπάλας σε εξαιρετική θέση μετά από εκτέλεση φάουλ του Χαφές και τακουνάκι σε πρώτο χρόνο του Ρουνιέ. Το δυνατό σουτ του Κύπριου επιθετικού τράνταξε όμως το δοκάρι του Νουρεντινόσκι. 4 λεπτά αργότερα η ομάδα μας βρήκε νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Ρουνιέ να σημαδεύει με το κεφάλι το άλλο δοκάρι του τερματοφύλακα του Άρη.

Ο τραυματισμός στον ώμο του Ρουνιέ ανάγκασε τον Μιλόγιεβιτς στην πρώτη του αλλαγή στο 33ο λεπτό, με τον Σιέρινταν να παίρνει τη θέση του. Ο Γκουλόν πήρε θέση πιο πίσω στην άμυνα με τον Σιέρινταν να πηγαίνει στην κορυφή της επίθεσης και τον Σκέμπρι να έρχεται πίσω στο κέντρο.

Μετά που η ΟΜΟΝΟΙΑ έχασε άλλη μια καλή ευκαιρία στο 40' με τον Χριστοφή, ο Χαφέζ στο 41' κέρδισε το πέναλτι για την ομάδα μας. Η επαναληπτική προβολή έδειξε ότι ο νεαρός Αιγύπτιος κέρδισε το πέναλτι αφού δεν υπήρξε επαφή με τον Κυριάκο Παναγή. Ο Σιέρινταν πάντως που ανέλαβε την εκτέλεση στο 43' δεν λάθεψε και έστειλε την ομάδα μας στα αποδυτήρια με το προβάδισμα του 0-1.

2ο Ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες σε σχέση με το πως ολοκλήρωσαν το πρώτο. Ο Άρης ξεκίνησε το παιγνίδι με πιο πολλή επιθετική διάθεση και την ΟΜΟΝΟΙΑ να περιμένει πίσω στο μισό της γήπεδο για αντεπίθεση. Η ευκαιρία για το γρήγορο τέρμα της δόθηκε στο 51' όταν ο Σιέρινταν μπήκε στη περιοχή από τον δεξιό διάδρομο όμως πήρε τη φάση πάνω του με  σουτ το οποίο απόκρουσε ο Νουρεντινόσκι, την στιγμή που περίμεναν 3 συμπαίκτες του στην περιοχή.
Ο τερματοφύλακας του Άρη απέκρουσε 2 λεπτά αργότερα και ένα μακρινό σουτ του Οικονομίδη από τα 30 μέτρα.

Η ομάδα μας ανέβηκε στη συνέχεια και μετέφερε το παιγνίδι στην περιοχή του Άρη και την ομάδα μας να χάνει σημαντικές ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματα της. Σκέμπρι, Χριστοφή και Χαφέζ οι πρωταγωνιστές των φάσεων μεταξύ του 59ου και 63ου λεπτού που δεν έφεραν τέρμα για την ομάδα μας. Στο 68ο λεπτό ο κ. Μιλόγιεβιτς έβαλε στο παιγνίδι τον Μπαντιμπαγκά αντί του Χριστοφή.

Ο Άρης απάντησε στο 71' στις ευκαιρίες όταν μια κεφαλιά του Γκονζάλες βρήκε το δοκάρι του Παναγή, ενώ 3 λεπτά αργότερα ο πάγκος της ομάδας μας ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με τον Καντούτση να κάνει ντεπούντο αντί του τραυματία Γκουλόν.
Η ομάδα της Λεμεσού συνέχισε να ψάχνει την ισοφάριση, βάζοντας εκ νέου πίεση ψηλά στους τριφυλλοφόρους που δεν κατάφερε να κρατήσει μπάλα και να επιτεθεί όπως θα επιθημούσε ο προπονητής της.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ έλεγξε το παιγνίδι στα τελικά του στάδια, μην επιτρέποντας στον Άρη να γίνει απειλητικός για την εστία της ενώ στάθηκε και πάλι άστοχη στην καλύ ευκαιρία που της παρουσιάστηκε με τον Σκέμπρι πριν την συμπλήρωση του 90λεπτου, ενώ στο 93' ο Σιέρινταν έκανε ένα καλό σουτ που αποκρούστηκε από τον Νουρεντινόσκι.

Αγωνίστηκαν: Παναγή, Ράμος, Ρουνιέ (33' Σιέρινταν), Ρομαρίκ, Χαφέζ, Γκουλόν (74' Καντούτσης), Οικονομίδης, Ασσίς, Χριστοφή (68΄Μπαντιμπαγκά), Κιρμ, Σκέμπρι

Σκόρερ: 43' Σιέρινταν
Κάρτες: Χαφέζ, Ρομαρίκ

Τα στατιστικά του αγώνα Άρης Λεμεσού vs ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας

Follow Kifines