Δόξα - ΟΜΟΝΟΙΑ 0-1 (video)


22 Dec 2015, 7:57 p.m. kifinescom

Με κακή απόδοση και με πολλές αγωνιστικές απώλειες αφού θα χάσει 4 ποδοσφαιριστές από το ντέρμπι με την Ανόρθωση, η ομάδα μας έφτασε στην τρίτη συνεχόμενη της νίκη με τέρμα του Ασσίς στο πρώτο ημίχρονο.

Ένα τέρμα το οποίο δυστυχώς δεν θα έπρεπε να μετρήσει αφού ο Σκέμπρι που έδωσε την τελική πάσα, πάσαρε όταν η μπάλα ήταν ήδη εκτός του αγωνιστικού χώρου. Η ΟΜΟΝΟΙΑ σε κανένα στάδιο του αγώνα δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του αγώνα, έχοντας πολύ κακή απόδοση και με την Δόξα να πιέζει σχεδόν σε όλο τον αγώνα για την ισοφάριση. Ο Παναγή και το δοκάρι στάθηκαν σύμμαχοι της ομάδας στο να κρατήσει το 0 στην άμυνα που στο τέλος της ημέρας δίνουν και το ζητούμενο.

Ο Ασσίς δέχτηκε μια πολύ γελοία και αχρείαστη κάρτα στο 31' όμως ο διαιτητής Νικολάου έκανε ο,τι μπορούσε για να "διορθώσει" το λάθος του βοηθού του στο τέρμα μας και κυνήγησε τους ποδοσφαιριστές μας που ήταν στο όριο. Σιέρινταν, Μπεμπέ και Χάφες κιτρινίστηκαν με χαρακτηριστική ευκολία και θα χάσουν μαζί με τον Ασσίς το ντέρμπι στο Παπαδόπουλλος την δεύτερη μέρα του 2016.

Το ζητούμενο της νίκης επιτεύχθηκε μεν, όμως κανείς στο πράσινο στρατόπεδο δεν έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση και δικαιολογημένα ακούστηκαν έντονες αποδοκιμασίες από την εξέδρα.

Ο αγώνας

Ο προπονητής της ομάδας μας διατήρησε σε μεγάλο βαθμό την εντεκάδα που αγωνίστηκε στο ΓΣΠ κόντρα στον Εθνικό, τοποθετώντας τον Παναγή στο τέρμα μεν, αλλάζοντας την τετράδα της άμυνας δε. Συγκεκριμένα δεξιά ξεκίνησε ο Μάριος Δημητρίου αντί του τιμωρημένου Ράμος, ενώ δίπλα στον Ρουνιέ επανήλθε ο Ρομαρίκ. Ο Μαργκάσα διατήρησε τη θέση του στο αρχικό σχήμα, σε νέα όμως θέση αφού αγωνίστηκε στο χώρο του κέντρου με τον Μιλόγιεβιτς να αφήνει στον πάγκο τον Μπεμπέ.

1ο Ημίχρονο

Με τον Ασσίς ως κρυφό κυνηγό να δίνει ένα επιπλέον στήριγμα στην επιθετική γραμμή, η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν άργησε να γίνει επικίνδυνη στον αγώνα. Βέβαια η Δόξα ήταν η ομάδα που είχε την πρώτη ευκαιρία στο παιγνίδι με τον Εντμάρ, όμως ο Ασσίς στο 9' έχασε ξεκάθαρη φάση για το τέρμα όταν μετά από λάθος της άμυνας βρέθηκε φάτσα με τον τερματοφύλακα. Το σουτ του στην κίνηση όμως πήγε πάνω στον Χατζιηφραγκίσκου.

Ένα λεπτό αργότερα σε μια "χαμένη μπαλιά" ο Σκέμπρι έκανε το πάτημα προς τον Ασσίς με τον Πορτογάλλο να μην αστοχεί και να ανοίγει το σκορ. Όπως φάνηκε από΄την επαναληπτική προβολή το γκολ δεν θα έπρεπε να μετρήσει αφού ο Σκέμπρι έπαιξε τη μπάλα καθαρά μισό μέτρο εκτός του αγωνιστικού χώρου.

 

 
Δοξα - ΟΜΟΝΟΙΑ : 0-1 Ασσις

Το 0-1 από τον Ασσίς, ενώ η μπάλα είχε βγει εκτός γηπέδου πριν την πάσα του Σκέμπρι. Ο βοηθός ακόμη τρέχει να προλάβει την φάση

Posted by Kifines.com on Tuesday, 22 December 2015

 

Ο Παναγή κράτησε το προβάδισμα για την ομάδα μας 4 λεπτά αργότερα όταν με εκτίναξη του είπε "όχι" στο δυνατό σουτ του Λόπες με κατεύθυνση το τέρμα. Η Δόξα, με πιο πολύ κατοχή μετά το τέρμα της ομάδας μας, είχε άλλο ένα σουτ στο 24' με τον Εντμάρ όμως ο Παναγή ήταν και πάλι σε ετοιμότητα. Η αντίδραση πάντως της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μετά το γκολ της δεν άφησε ικανοποιημένο τον κ. Μιλόγιεβιτς που έκανε παρατηρήσεις συνεχώς κυρίως για τον τρόπο που η μπάλα πουλήθηκε αρκετές φορές πριν προλάβει καν η ομάδα να εκδηλώσει επιθέσεις.

Στο 31' ο Ασσίς έκανε απερίσκεπτη ενέργεια σε φάουλ της Δόξας στο κέντρο, παρεμποδίζοντας την εκτέλεση του. Δέχτηκε την κίτρινη κάρτα που ήταν η 4η του στο πρωτάθλημα και θα χάσει το ματς με την Ανόρθωση.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ για να φτιάξει φάση έπρεπε να φτάσουμε στο 35' όταν ο Κιρμ έκανε την μπαλιά από την αριστερή πλευρά και τον Κιρμ από δεξιά να δοκιμάζει το σουτ στην κίνηση βρίσκοντας όμως την πλάτη του Ρετόντο. 2 λεπτά αργότερα ο επιθετικός της ομάδας μας δέχτηκε την κίτρινη κάρτα χωρίς να καταλάβει κανείς το γιατί, κάνοντας τις 4 έτσι θα απουσιάσει και αυτός από το ντέρμπι της 2ας Ιανουαρίου.

Με την ΟΜΟΝΟΙΑ να δυσκολεύεται να ολοκληρώσει επίθεση και με την εικόνα του αγώνα να μένει αναλλοίωτη, η Δόξα μπορούσε στην εκπνοή του ημιχρόνου να ισοφαρίσει. Εφόσον όμως το σουτ του Εντμάρ βρήκε την εξωτερική πλευρά του δοκαριού μας στη φάση των καθυστερήσεων, τα πρώτα 45 λεπτά βρήκαν την ομάδα μας να προηγείται με 0-1.

 

 
Δοξα - ΟΜΟΝΟΙΑ : Ημιχρονο

Στο 0-1 η ομάδας μας κόντρα στην Δόξα, δείτε τις καλύτερες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο.LIVE: http://www.kifin.es/stats/2015-16/protathlima-15-16/16i-agonistiki/doxa-vs-omonoia.755.html

Posted by Kifines.com on Tuesday, 22 December 2015

 

2ο Ημίχρονο

Χωρίς να αλλάζει κάτι στις συνθέσεις των δύο ομάδων και με τον Λούκα Χατζιηλούκα να αποβάλλεται από τον αγωνιστικό χώρο λόγω διαμαρτυριών, ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Πέραν από τις συνθέσεις, δεν άλλαξε ούτε η εικόνα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που συνέχισε να μοιάζει να υποφέρει από υπερκόπωση αφού όλες οι προσπάθειες της ήταν ημιτελείς.

Η Δόξα ανέβαινε μέχρι την περιοχή μας με σχετική ευκολία αναγκάζοντας την ομάδα μας σε ανούσια διωξίματα από την άμυνα χωρίς προοπτική ορθόδοξης (αντ)επίθεσης. Με τον Σκέμπρι εγκλωβισμένο στα μαρκαρίσματα και τον Κιρμ από δεξιά να κάνει άλλο ένα μέτριο παιγνίδι η ΟΜΟΝΟΙΑ επιθετικά ήταν ιδιαίτερα προβληματική.

Ενδεικτικό το γεγονός ότι η πρώτη ουσιαστική ευκαιρία της ομάδας μας σημειώθηκε στο 63' όταν ο Οικονομίδης βρέθηκε σε θέση βολής πλάγια στην περιοχή όμως το σουτ του αποκρούστηκε από τον Χατζιηφραγκίσκου. Με τον Ασσίς να αντιμετωπίζει πρόβλημα με κράμπες, ο Σέρβος τεχνικός της ομάδας μας έδωσε οδηγίες στον Μπεμπέ να ετοιμαστεί. Η αλλαγή έγινε στο 67ο λεπτό με τον Βραζιλιάνο να παίρνει την θέση του σκόρερ της ομάδας μας.

Η Δόξα στο 72' έγινε εκ νέου απειλητική με μια κεφαλιά του Ενινφούλ να φεύγει λίγο άουτ μετά από εκτέλεση φάουλ και τον Παναγή να μην είναι σε θέση να αντιδράσει σ' αυτήν.

Η 2η αλλαγή για την ομάδα μας πραγματοποιήθηκε στο 77΄ με τον Ρουσιά να αντικαθιστά τον μέτριο σε άλλο ένα ματς Κιρμ. Ούτε όμως κι αυτή η κίνηση ήταν ικανή για να αλλάξει την εικόνα του αγώνα αφού η Δόξα ανέλαβε πλήρως τον έλεγχο του αγώνα βάζοντας μεγάλη πίεση στην άμυνα μας. Ο Παναγή στο 83' αντέδρασε εκ νέου σωστά σε σουτ του Φοφανά κρατώντας το 0 στην άμυνα.

Στο 87' ο Παουλίνιο με σουτ από τα 40 μέτρα σημάδεψε το δοκάρι του Παναγή ενώ ο Μπεμπέ δέχτηκε και αυτός την κάρτα. Το ίδιο έγινε και για τον Χαφές στο 89' και η ΟΜΟΝΟΙΑ θα τους χάσει και αυτούς από το ντέρμπι.

Με τον Μιλόγιεβιτς να κάνει την τελευταία του αλλαγή στο 94' βάζοντας τον Φυλαχτού στη θέση του Σκέμπρι και χωρίς άλλες φάσεις, ο αγώνας ολοκληρώθηκε εν μέσω έντονων διαμαρτυριών και αποδοκιμασιών από την κερκίδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Αγωνίστηκαν: Παναγή, Δημητρίου, Ρομαρίκ, Ρουνιέ, Χάφες, Μαργκάσα, Οικονομίδης, Ασσίς (67' Μπεμπέ), Κιρμ (77' Ρουσιάς) , Σιέρινταν, Σκέμπρι

Σκόρερ: 10' Ασσίς
Κάρτες: Ασσίς (4η), Σιέρινταν (4η), Μπεμπέ (6), Χάφες (4)

Τα στατιστικά του αγώνα Δόξα Κατωκοπιάς vs ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας

Follow Kifines