Κύπελλο: ΟΜΟΝΟΙΑ - Καρμιώτισσα 2-0 (videos)


11 Feb 2015, 6:57 p.m. kifinescom

Πραγματοποιώντας την χειρότερη της εμφάνιση μέσα στο 2015 η ΟΜΟΝΟΙΑ πήρε τη νίκη στο πρώτο παιγνίδι για τα προημιτελικά του Κυπέλλου με γκολ του Ρούμπιο στο 22' και του Σκέμπρι στο 89'.

Με αρκετές αλλαγές στην 11άδα και με τον Γκουλόν να κάνει θετικό ντεμπούτο, η ΟΜΟΝΟΙΑ έμεινε αρκετά πίσω σε απόδοση και χρειάστηκε να φτάσουμε στο τελευταίο λεπτό για να πάρει ουσιαστικό προβάδισμα για την υπόθεση πρόκρισης. Ο στόχος του να είναι "διαδικαστικού" χαρακτήρα ο επαναληπτικός δεν επιτεύχθηκε στο απόλυτο και θα πρέπει να καταβληθεί σημαντική προσπάθεια την ερχόμενη βδομάδα για να ολοκληρωθεί η πρόκριση στα ημιτελικά.

H ΟΜΟΝΟΙΑ παρότι το ξεκάθαρο φαβορί, ξεκίνησε έχοντας να αντιμετωπίσει μια ακομπλεξάριστη ομάδα με ορθόδοξο σχεδιασμό στο παιγνίδι της. Εξού και τα στείρα πρώτα στάδια του αγώνα που δεν είχαν να προσφέρουν κάτι το σπουδαίο σε θέματα ευκαιριών.

Στο 21' ο Ασσίς έχασε τη πρώτη ευκαιρία για το Τριφύλλι όταν έφυγε μόνος μπροστά στον Ηρακλέους όμως ο τερματοφύλακας της Καρμιώτισσας απέκρουσε το πλασέ του σε κόρνερ. Με την εκτέλεση του ο Λομπιανίτζε δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα αφού το σουτ του αποκρούστηκε από τον Ηρακλέους όμως ο Ρούμπιο στην επαναφορά με ένα δυνατό αριστερό βολέ άνοιξε το σκορ.

Το τέρμα έδωσε το έναυσμα για την ομάδα μας να αναλάβει περισσότερες πρωτοβουλίες χωρίς όμως να φτάσει στο ζητούμενο που ήταν ένα δεύτερο γκολ, παρά τις προσπάθειες των Γκαρσία και Ρούμπιο. Στον αντίποδα οι φιλοξενούμενοι είχαν μια καλή προϋπόθεση με τον Παστελλή στο 30΄όμως ο Γιωργαλλίδης αντέδρασε σωστά και με έξοδο έδιωξε πριν γίνει επικίνδυνος ο επιθετικός της Καρμιώτισσας. Ο Λιάσος Λουκά στο 43' δοκίμασε με απευθείας φάουλ να νικήσει τον Αντώνη, όμως ο τερματοφύλακας μας έκανε την απόκρουση στο δυνατό του σουτ.

Με τους ίδιους 11 επέστρεψαν για το 2ο ημίχρονο οι δύο ομάδες με την ομάδα μας να εξακολουθεί να δυσκολεύεται να βρει ρυθμό και διαδρόμους προς το τέρμα. Πιο καθαρή ευκαιρία για τέρμα στο 55' όταν ο Φοφανά δέχτηκε την όμορφη κάθετη από τον Ασσίς, όμως το σουτ του βρήκε στο πόδι του Κακογιάννη και έφυγε κόρνερ.

Ο Καϊάφας πέρασε τον Ρουσιά στο παιγνίδι στο 59' αντί του Γκαρσία και τον Σκέμπρι στο 62' αντί του Οικονομίδη σε μια προσπάθεια να πάρει περισσότερα πράγματα στην επίθεση αφού το 1-0 δεν εξασφάλιζε κάτι. Η Καρμιώτισσα με το σκορ να παραμένει εύθραυστο έμεινε συγκεντρωμένη και έψαξε τις ευκαιρίες της με κορυφαία την φάση στο 71' όταν ο Κρούκοφ με το κεφάλι έστειλε τη μπάλα σε τροχιά τέρματος όμως η σωστή αντίδραση του Γιωργλλίδη που με εκτίναξη του σταμάτησε τη μπάλα δεν επέτρεψε την παραβίαση της εστίας μας.

Ο Γκουλόν που έδειξε να κουράζεται ζήτησε αλλαγή και στο 76ο λεπτό αντικαταστάθηκε από τον Σαμούτη, χωρίς όμως να αλλάζει κάτι στην δυσλειτουργική επιθετική ανάπτυξη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Χαρακτηριστικό αυτού το ότι σε αρκετές περιπτώσεις που η μπάλα έφτασε μέσα ή κοντά στην περιοχή οι επιθετικοί μας επέλεξαν την "φλύαρη" επιλογή της κατακράτησης της μπάλας χωρίς να ολοκληρώνεται η προσπάθεια μέχρι τέλους.

Στο 86' η ΟΜΟΝΟΙΑ έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ όταν ο Ρούμπιο πέρασε τη μπαλιά στη περιοχή με τον Φοφανά να δοκιμάζει το σουτ πάνω σε αντίπαλο και στην επαναφορά την ίδια κατάληξη είχε η προσπάθεια του Σκέμπρι. Η μπάλα πήγε εκτός περιοχής και ο Ρούμπιο δοκίμασε το μακρινό δυνατό σουτ, όμως ο Ηρακλέους απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 89ο λεπτό ήρθε η "λύτρωση" φια την ΟΜΟΝΟΙΑ όταν ο Φιλιώτης μπήκε στη περιοχή μετά από πάσα του Ρούμπιο και βρήκε έξυπνα τον Σκέμπρι στη μικρή περιοχή. Ο Μαλτέζος με όμορφο κοντινό πλασέ νίκησε τον Ηρακλέους.

Στο ακριβώς επόμενο λεπτό ο Ρουσιάς έκανε το σουτ από πλάγια θέση χωρίς να βρει στόχο ενώ στο 91' ο ίδιος ποδοσφαιριστής σημάδεψε το δοκάρι του Ηρακλέους από πλεονεκτική θέση και με ελεύθερο τέρμα!

Το τελικό σφύριγμα τρία λεπτά αργότερα έδωσε το προβάδισμα στην ΟΜΟΝΟΙΑ για την πρόκριση που θα έπρεπε να ήταν πιο αποτελεσματική.

Αγωνίστηκαν: Γιωργαλλίδης, Κυριάκου, Λομπιανίτζε, Κονομής, Παναγιώτου, Οικονομίδης (62' Σκέμπρι), Γκουλόν (76' Σαμούτης), Ασσίς, Ρούμπιο, Φοφανά, Γκαρσία (59' Ρουσιάς)

Σκόρερ: 22' Ρούμπιο, 89' Σκέμπρι
Κάρτες:

Το Live Report του αγώνα

Follow Kifines