AEK - OMONOIA 2-1


8 Mar 2015, 7:58 p.m. kifinescom

Ήττα που στοιχίζει δέκτηκε σήμερα η ομάδα μας από την ΑΕΚ στην Λάρνακα, πέφτοντας έτσι στην 4η θέση και βάζοντας σε κίνδυνο πλέον την θέση που δίνει απευθείας εισιτήριο για την Ευρώπη.

Με δύο τέρματα σε ένα χρονικό σημείο που διέλυσε την ψυχολογία της ομάδας μας, η ΑΕΚ κατάφερε να καταστρέψει ότι έχτισε η ομάδα μας στο πρώτο ημίχρονο. Αν και η ΟΜΟΝΟΙΑ κατάφερε να προηγηθεί, δίκαια, στο 31' με το φανταστικό τέρμα του Λεάντρο από εκτέλεση φάουλ, το "φτηνό" τέρμα στην εκπνοή του ημιχρόνου αλλά πολύ περισσότερο το κάλπικό γκολ-οφσάιντ του Μυτίδη στο 47' ήταν αρκετά για την ΑΕΚ για να πάρει το τρίποντο.

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι τροπή θα είχε πάρει το ματς αν το τέρμα του Μυτίδη δεν μετρούσε όπως και αν ο Γκαρσία δεν αστοχούσε από ευνοϊκή θέση στο 54' και ισοφάριζε το ματς για την ομάδα μας. Η ΟΜΟΝΟΙΑ "υποχρεώθηκε" να ψάξει ανορθόδοξα την ανατροπή με τον Καϊάφα να επιχειρεί μεν αλλαγές, πρακτικά όμως να αποτυγχάνει να δώσει στην ομάδα αυτό που χρειαζόταν για την ανατροπή.

Το αρχικό σχήμα:

Τους ίδιους 11 που εμπιστεύτηκε στο ντέρμπι της περασμένης αγωνιστικής στο ΓΣΠ επέλεξε να ξεκινήσει ο Καϊάφας αφού διατήρησε το ίδιο σχήμα. Συγκεκριμένα ο προπονητής μας διατήρησε τον Γιωργαλλίδη στην θέση του τερματοφύλακα με τους Ρουνιέ και Γκουλόν μπροστά του ως αμυντικό δίδυμο. Στα άκρα της άμυνας φανέλα βασικού πήραν για άλλο ένα ματς οι Λομπιανίτζε και Μαργκάσα ενώ μπροστά από την άμυνα τοποθετήθηκαν οι Οικονομίδης και Λεάντρο. Ασσίς στον άξονα και Ράμος και Κιρμ στα πλάγια της μεσοεπιθετικής γραμμής ενώ πιο μπροστά ο Καϊάφας επέλεξε για άλλο ένα ματς στην απουσία του Ποτέ τον Γκονσάλο Γκαρσία.

Ο αγώνας:

Το παιγνίδι ξεκίνησε όπως αναμενόταν, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ λόγω του ισχυρού κινήτρου της νίκης, όμως να μην βρίσκουν τους διαδρόμους προς τις αντίπαλες εστίες. Η ΑΕΚ στο 11' είχε την πρώτη καλή φάση που προήλθε από εκτέλεση φάουλ, με τον Γιωργαλλίδη να αποκρούει, ενώ η ΟΜΟΝΟΙΑ απάντησε με μια κεφαλιά του Γκαρσία στο επόμενο λεπτό.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ επέλεξε να κλείνει χώρους και να περιμένει την ευκαιρία της στην αντεπίθεση, δίνοντας μπάλα στην γηπεδούχο. Στο 21΄σε μια υποδειγματική αντεπίθεση μετά από κόρνερ της αντιπάλου, ο Κιρμ βρέθηκε σε θέση βολής όμως το σουτ του κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

Η ομάδα μας σταδιακά έφερε το παιγνίδι στα μέτρα της, κρατώντας τους επιθετικούς της ΑΕΚ μακριά την ίδια στιγμή που πύκνωνε τις δικές τις επισκέψεις στα καρέ της ΑΕΚ μεγιστοποιώντας τα λάθη από τους παίχτες της αντιπάλου. Σε ένα απ' αυτά ο Γκαρσία δέχτηκε σπρώξιμο λίγο εκτός περιοχής και η μπάλα στήθηκε στο ημικύκλιο της περιοχής για το φάουλ. Ο Λεάντρο ανάλαβε την εκτέλεσή του και με όμορφο σουτ άνοιξε το σκορ για την ομάδα μας στο 31ο λεπτό.

Η ΑΕΚ στο 37' έχασε την ευκαιρία για την ισοφάριση όταν ο Μοντέιρο μπήκε πλάγια μέσα στην περιοχή μας, όμως το πλασέ του έφυγε δεξιά από την εστία του Γιωργαλλίδη. Ο Γκουλόν δέχτηκε μάλιστα και την κάρτα για φάουλ νωρίτερα στον Μυτίδη. Εντέχνωςοι της ΑΕΚ έφεραν αναστάτωση στο παιγνίδι με συνεχόμενες διαμαρτυρίες καταστρέφοντας τον ρυθμό του παιγνιδιού.

Ο Ορτίθ ήταν μόνιμη πηγή πρόκλησης για τον Κιρμ που αντιδρώντας τον έσπρωξε στο 40' ενώ ο ίδιος ποδοσφαιριστής υπέπεσε σε διπλό φάουλ πάνω στον Σλοβένο χωρίς τον Μούσκο να τον τιμωρεί.

Τον εκνευρισμό η ΟΜΟΝΟΙΑ τον πλήρωσε στο 44ο λεπτό όταν παραχώρησε ένα εύκολο κόρνερ και με κακή αντίδραση στην εκτέλεση ο Μουρίγιο βρέθηκε μόνος στο δεύτερο δοκάρι που με πλασέ κάτω από τα πόδια του Γιωραγλλίδη ισοφάρισε για την ΑΕΚ.

Ωσάν να μην ήταν αρκετό το χαστούκι του τελευταίου λεπτού στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ ξεκίνησε με γκολ και στο δεύτερο και παρότι ο Μυτίδης ήταν σε καθαρή θέση οφσάιντ, το τέρμα μέτρησε και η γηπεδούχος βρέθηκε να είναι οδηγός στο παιγνίδι.

Ο Γκαρσία στο 54' έδειξε για άλλη μια φορά το πόσο "μικρή" βλέπει την εστία του τερματοφύλακα όταν ο Ράμος του έβγαλε την τέλεια πάσα από δεξιά και το σουτ του ήταν ακριβώς πάνω στον Τόνιο! Στο 57' ο Ισπανός ήταν ξανά πρωταγωνιστής σε φάση εντός περιοχής όπου το σουτ του κόντραρε σε κόρνερ.

Ο Καϊάφας προχώρησε στη πρώτη του αλλαγή στο 61' περνώντας τον Σκέμπρι αντί του Ράμος. Χωρίς να βελτιώνεται η επιθετική συμπεριφορά της ομάδας ο προπονητής μας έψαξε την ολική αλλαγή στο στήσιμο της ομάδας αφού στο 70' πέρασε τον Ρουσιά αντί του Ασσίς και στο 74' τον Δημητρίου αντί του Κιρμ.

Ούτε όμως και οι πολλές εσσωτερικές μετακινήσεις των Γκουλόν, Μαργκάσα και Λεάντρο κατάφεραν να φέρουν την πολυπόθετη ηρεμία στο επιθετικό παιγνίδι της ομάδας μας που έμεινε εγκλωβισμένη στα μαρκαρίσματα της ΑΕΚ. Αν και στο 77' υπήρχε μια υπόνοια για πέναλτι όταν αμυντικός αγκάλιασε τον Γκαρσία και τον έριξε στο έδαφος, ο Μούσκος δεν υπήρχε περίπτωση να δώσει τέτοιο πέναλτι.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν κατάφερε να φτάσει στο ζητούμενο, παρότι επιτέθηκε μαζικά και με την ΑΕΚ να έχει τον Τόνιο Ραμίρεζ σταθερό κάτω από τα δοκάρια του τέρματος της, έτσι δέχτηκε την ήττα από την ομάδα της Λάρνακας.

Αγωνίστηκαν: Γιωργαλλίδης, Λομπιανίτζε, Ρουνιε, Γκουλόν, Μαργκάσα, Οικονομίδης, Λεάντρο, Ασσίς (70' Ρουσιάς), Ράμος (61' Σκέμπρι), Κιρμ (74' Δημητρίου), Γκαρσία

Σκόρερ: 31' Λεάντρο
Κάρτες: Γκουλόν, Γκαρσία

Το Live Report του αγώνα
 

Τα στατιστικά του αγώνα ΑΕΚ Λάρνακας vs ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας

Follow Kifines