Ανόρθωση Vs ΟΜΟΝΟΙΑ 1-3 (videos)


22 Mar 2015, 6:05 p.m. kifinescom

Σπουδαία εμφάνιση και ανατροπή για την ΟΜΟΝΟΙΑ μέσα στο "εξοχικό" και με τον Γκαρσία πρωταγωνιστή πήρε το σημαντικό τρίποντο που την ανεβάζει στην βαθμολογία.

Παρά το κακό ξεκίνημα και την ψυχρολουσία από το τέρμα του Γκονσάλβες στο 4ο μόλις λεπτό, η ΟΜΟΝΟΙΑ αντέδρασε τόσο στον πάγκο όσο και στο γήπεδο και έφερε τούμπα το προβάδισμα της Ανόρθωσης πανηγυρίζοντας μια δίκαιη και εξαιρετικά σημαντική νίκη.

Τα δύο τέρματα του Γκαρσία του δίνουν σίγουρα τον τίτλο της "χρυσής αλλαγής" του αγώνα αφού από την ώρα που πάτησε γήπεδο ο Ισπανός η νωθρή και ασύνδετη εικόνα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μετατράπηκε σε μια ψυχωμένη εμφάνιση με πιο ορθόδοξη ανάπτυξη και συνεχές pressing.

Με αρκετές αλλαγές παρέταξε την ομάδα στο Παπαδόπουλλος ο Καϊάφας αφού πέραν του Παναγή που έκανε ντεμπούτο στον άσσο σε ματς πρωταθλήματος, στην 11άδα επέστρεψε και ο Χάρης Κυριάκου που πήρε θέση στο δεξί φτερό της άμυνας. Στο κέντρο της άμυνας πλάι στον Γκουλόν αγωνίστηκε ο Λομπιανίντζε ενώ ο προπονητής μας εξέπληξε και με την επιλογή Λεάντρο για το αριστερό άκρο της άμυνας.

Στο κέντρο αγωνίστηκαν οι Οικονομίδης, Μαργκάσα και Ασσίς με τους Ράμος και Φοφανά στα άκρα της επίθεσης και τον Σκέμπρι μόνο προωθημένο.

Ο αγώνας

Ασύνδετη και ανήμπορη να ελέγξει τον αγώνα, η ΟΜΟΝΟΙΑ βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ όταν ο Γκονσάλβες έφυγε μόνος πλάγια μόλις στο 4ο λεπτό και με εύστοχο πλασέ άνοιξε το σκορ.

Του τέρματος προηγήθηκε οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης αφού ο Γκονσάλβες έφυε από οριακά αντικανονική θέση όμως η φάση ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. Ο Γκονσάλβες υποδείχτηκε άλλες 2 φορές σε θέση οφσάιντ αφού αυτή ήταν και η τακτική της Ανόρθωσης στο πρώτο κομμάτι του παιγνιδιού.

Η Ανόρθωση με την ψυχολογική ντόπα του γρήγορου τέρματος επιβλήθηκε της ομάδας μας που δεν μπορούσε να αντιδράσει. Για 25 λεπτά η γηπεδούχος ήταν καλύτερη και έφτιαξε τις ευκαιρίες και για άλλα τέρματα χωρίς όμως να επιτυγχάνει τον στόχο της.

Η γρήγορη αλλαγή του Καϊάφα που πέρασε τον Γκαρσία στη θέση του Κυριάκου στο 26ο λεπτό άλλαξε άρδην τα δεδομένα. Ο Ράμος κάλυψε το δεξιό άκρο της άμυνας ενώ ο Λεάντρο προωθήθηκε στον άξονα, με τον Μαργκάσα να αναλαμβάνει τον χώρο ευθύνης στο αριστερό πλευρό της άμυνας. Οι κινήσεις αυτές ήταν αρκετές για την ομάδα μας να κερδίσει μέτρα και να βάλει πίεση στην εστία του Καμίνσκι.

Γκαρσία, Σκέμπρι και Φοφανά έφτιαξαν ευκαιρίες για την ισοφάριση ενώ ο Τράττος ελέγχεται για 2 φάσεις όπου οι πράσινοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι. Τελικά ο διεθνής ρεφ σφύριξε την εσχάτη των ποινών στο 45+1 όταν ο Δημητρίου κράτησε τον Σκέμπρι εντός περιοχής και ο Γκαρσία με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ισοφάρισε.

Λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση όταν ο Νούχου κλώτσησε τον Φοφανά στο έδαφος με τον Τράττο αντί για φάουλ να σφυρίζει τη λήξη και να μην δείχνει σε κανένα κάρτα, παρότι το γήπεδο μετατράπηκε σε ρινγκ και ο Φυλαχτού που έκανε ζέσταμα βρέθηκε στο έδαφος και χρειάστηκε τις πρώτες βοήθειες του ιατρικού τιμ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Με την επιστροφή των ομάδων για το δεύτερο ημίχρονο ο Λεόντιος Τράττος επέλεξε να κιτρινήσει τους Ασσίς και Νούχου για την τελευταία φάση του 1ου ημιχρόνου. Μετά από ένα ισοζυγισμένο πρώτο δεκάλεπτο, η ΟΜΟΝΟΙΑ πήρε ξανά τον έλεγχο του παιγνιδιού και έβαλε εκ νέου πίεση στην αντίπαλη άμυνα. Ο Καϊάφας ζητούσε συνεχώς στους ποδοσφαιριστές του να πιέζουν ψηλά και στο 57' δικαιώθηκε όταν ο Ασσίς έκλεψε τη μπάλα σε λανθασμένο διώξιμο της άμυνας και με έξυπνο πλασέ έκανε την ανατροπή στον αγώνα

Ο Καϊάφας θέλωντας να δώσει φρεσκάδα στην ομάδα έβγαλε εκτός αγώνα τον Σκέμπρι περνώντας στο 67' τον Κιρμ. Η ΟΜΟΝΟΙΑ συνέχισε να είναι η ομάδα με την πρωτοβουλία κινήσεων και την υπεροχή με την Ανόρθωση να ψάχνει συνεχώς τον Γκονσάλβες. Αυτό αποδείχτηκε αδύναμο να βοηθήσει την φιλοξενούμενη αφού Γκουλόν και Ούτσα ήταν ιδιαίτερα καλοί στο δεύτερο ημίχρονο ενώ η πίεση από ψηλά συνεχίστηκε.

Έτσι φτάσαμε στη φάση του 76' όταν ο Οικονομίδης πίεσε τον Λαΐφη εκτός περιοχής της Ανόρθωσης με τον μέσο μας να βγαίνει κερδισμένος. Ο Γκαρσία ανέλαβε την ολοκλήρωση της φάσης, κάνοντας μερικά βήματα μέσα στη περιοχή και με δυνατό σουτ κέρδισε τον Καμίνσκι για το 1-3!

Η ασφάλεια των δύο τερμάτων έδωσαν στον προπονητή την ευκαιρία να δώσει λεπτά συμμετοχής στον Ποτέ που αντικατέστησε τον Ασσίς στο 79'. Η ΟΜΟΝΟΙΑ συνέχισε να είναι καλύτερη ενώ η Ανόρθωση στο 88 σκόραρε μεν, χωρίς αντίκρυσμα δε, όταν ο Γκονσάλβες υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ όταν έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα του Παναγή μετά από συρτή σέντρα σουτ του Μακρή.

Χωρίς άλλες αξιόλογες φάσεις πέραν ενός σουτ του Λεάντρο στο 90' η ΟΜΟΝΟΙΑ κράτησε το 1-3 και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στα πλέιοφ και διατηρώντας την επαφή με τις πιο πάνω θέσεις, αφήνοντας ταυτόχρονα την Ανόρθωση πίσω με 2 βαθμούς.

Αγωνίστηκαν: Παναγή, Κυριάκου (26' Γκαρσία), Λομπιανίτζε, Λεάντρο, Μαργκάσα, Οικονομίδης, Γκουλόν, Ασσίς (79' Ποτέ), Ράμος, Φοφανά, Σκέμπρι (67' Κιρμ)

Σκόρερ: 45+1', 76' Γκαρσία, 57' Ασσίς
Κάρτες: Μαργκάσα, Ασσίς, Γκουλόν, Οικονομίδης

Το Live Report του αγώνα

March 2015

Σχετικά άρθρα

Follow Kifines