Σημαντικά τα οφέλη της νίκης


23 Mar 2015, 11:13 a.m. kifinescom

Η χθεσινή νίκη στο Παπαδόπουλλος δίνει στον Κώστα Καϊάφα πολλά παραπάνω από τους τρεις βαθμούς του διπλού.

Η νίκη ήταν το μοναδικό ζητούμενο στο παιγνίδι και αρχίζοντας απ' αυτό, η κατάκτηση της κάτω από τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν στα πρώτα στάδια του αγώνα, ήταν σπουδαία επιτυχία για την ομάδα του Κώστα Καϊάφα. Οι 3 βαθμοί διατηρούν την επαφή μας με την τρίτη θέση που οδηγεί απευθείας στην Ευρώπη ενώ αποκτούμε και προβάδισμα έναντι της Ανόρθωσης.

Γράφουμε "ομάδα του Κώστα Καϊάφα" γιατί είναι πλέον φανερό σε όλους ότι ο προπονητής μας "γεμίζει" τον πάγκο του, γνωρίζει το ρόστερ του αλλά γνωρίζει και τον αντίπαλο του. Είχε τον τρόπο να αλλάξει με συγκεκριμένες κινήσεις την όλη εικόνα της ομάδας και αυτή ήταν η ειδοποιός διαφορά των δύο ομάδων στην χθεσινή αναμέτρηση.

Σίγουρα πιστεύουμε ότι υπάρχει διαφορά ποιότητας στην στελέχωση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με αυτήν της Ανόρθωσης, όμως στο χθεσινό ματς αυτό που έπαιξε τον σημαντικότερο ρόλο ήταν η οξυδέρκεια του προπονητή να αναγνωρίσει το σφάλμα στην αρχική διάταξη και να προβεί σε άμεσες διορθωτικές κινήσεις.

Συνεχίζοντας με τα θετικά που προσφέρει η νίκη, πρέπει να αναφερθούμε στους Ρομπέρτο Γκαρσία και Νούνο Ασσίς. Δύο ποδοσφαιριστές που στα 35 και 37 αντιστοίχως, μπορούν με την ποδοσφαιρική ευφυΐα τους να γείρουν την μπαλάντζα στην δική μας πλευρά σε δύσκολες στιγμές. Η πίεση από ψηλά που ζήτησε ο προπονητής μας στο 2ο ημίχρονο προϋποθέτει αντοχές και γερά πνευμόνια. Άλλος ένας λόγος που αναγκάζει όλους εμάς να χειροκροτήσουμε την προσπάθεια τους στο χθεσινό παιγνίδι.

Η νίκη δίνει στον Καϊάφα δύο βδομάδες να δουλέψει με όσους ποδοσφαιριστές θα είναι διαθέσιμοι μέχρι την επόμενη αγωνιστική. Ο χρόνος λειτουργεί υπέρ των Ποτέ και Ρούμπιο για να βελτιώσουν τους δείκτες ετοιμότητας τους και να βάλουν υποψηφιότητα για συμμετοχή στον αγώνα με τον Ερμή.

Γενικά θα λέγαμε ότι η επιτυχία - και ο τρόπος που ήρθε - στο Παπαδόπουλλος αφαιρεί ένα μεγάλο κομμάτι της πιθανής πίεσης που θα έμπαινε στην ομάδα σε περίπτωση αποτυχίας. Ιδιαίτερα χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις για ένα 14ήμερο, η εσωστρέφεια που θα ακολουθούσε, θα μπορούσε να χαλάσει τα όσα χτίζουν οι "ΟΜΟΝΟΙΑτες" του Ηλίας Πούλλος.

 

March 2015

Σχετικά άρθρα

Follow Kifines