ΟΜΟΝΟΙΑ - ΑΕΚ 1-1 (video)


25 Apr 2015, 6:58 p.m. kifinescom

Με γκολ του Ούτσα στο 83' η ΟΜΟΝΟΙΑ έσωσε τον βαθμό της ισοπαλίας και διατήρησε την κατάσταση στον βαθμολογικό πίνακα αναλλοίωτο, αφού ισόπαλα έληξαν και τα άλλα δύο ματς του ομίλου.

H OMONOIA μέχρι το 83ο λεπτό έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο αφού η ΑΕΚ στην μοναδική της ευκαιρία στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου πήρε προβάδισμα στο σκορ. Το γκολ του Ούτσα έδωσε ώθηση στην ΟΜΟΝΟΙΑ για αντεπίθεση για την ολική ανατροπή όμως ήταν πλέον αργά έτσι η ομάδα μας αρκέστηκε στον 1 βαθμό που αν μη τι άλλο διατηρεί το Τριφύλλι στην 3η θέση.

Ο Κώστας Καϊάφας εμπιστεύτηκε και πάλι τον Παναγή στο τέρμα, ενώ το κέντρο της άμυνας υπερασπίστηκαν οι Ρουνιέ με τον Λομπιανίτζε έχοντας τους Δημητρίου και Λεάντρο δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα. Στο κέντρο ο Οικονομίδης είχε παρτενέρ τον Φυλαχτού και πάλι, με τον Ασσίς πιο μπροστά σε ρόλο επιθετικού μέσου.  Δεξιά στην επίθεση ο Σκέμπρι, αριστερά ο Κιρμ ενώ στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Ποτέ.

Καλύτερα ξεκίνησε τον αγώνα η ΑΕΚ που με ψηλό πρέσσινγκ και καλή κίνηση περιόρισε την ΟΜΟΝΟΙΑ που δυσκολεύτηκε να φτάσει την περιοχή του Τόνιο. Χρειάστηκαν να περάσουν 10 λεπτά για να καταφέρει η ΟΜΟΝΟΙΑ να κατεβάσει μπάλα προς την περιοχή της ΑΕΚ, χωρίς όμως να φτάνει σε ευκαιρία.

Τα αποτελέσματα στα άλλα παιγνίδια έδωσαν αυξημένο παλμό στην κερκίδα, δίνοντας πιο πολύ αυτοπεποίθηση στους ποδοσφαιριστές που σιγά σιγά ανέβασαν ρυθμό. Μέχρι το 20 λεπτο όμως πέραν ενός σουτ του Βάντερ τίποτε το αξιόλογο δεν σημειώθηκε στο παιγνίδι.

Με μισή ώρα αγώνα χωρίς ουσιαστική φάση, ο Καϊάφας ανέβασε τον Σκέμπρι δίπλα στον Ποτέ ενώ πήγε αριστερά ο Κιρμ και δεξιά ο Ασσίς, σε μια προσπάθεια να επιτεθεί καλύτερα το Τριφύλλι με περισσότερες επιλογές κόντρα στην πολυπρόσωπη αμυντική γραμμή της ΑΕΚ. Εκ του αποτελέσματος δεν φάνηκε να αλλάζουν και πολλά, αφού η δυσκολία μεταβίβασης της μπάλας στο χώρο της περιοχής της ΑΕΚ παρέμεινε, με τους Ποτέ και Σκέμπρι να έχουν υπερβολικά δύσκολο έργο απέναντι στην άμυνα των φιλοξενουμένων.

Εκεί που φαινόταν ότι δύσκολα θα άλλαζε κάτι στο πρώτο ημίχρονο στο 44' ο Βάντερ κατέβασε τη μπάλα σωστά προς την περιοχή της ομάδας μας και βρήκε με συρτή πάσα τον Κάντε που με προβολή άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Λάρνακας.

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων μια εκτέλεση φάουλ από τον Ασσίς έφυγε απευθείας άουτ έτσι ο Τράττος στο 45+2' σφύριξε την λήξη του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες με την ΟΜΟΝΟΙΑ να χάνει την πρώτη ευκαιρία στο 46' με τον Ποτέ να μην ευστοχεί στο δυνατό του σουτ από δεξιά. Ακόμη πιο μεγάλη ήταν η ευκαιρία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με τον Σκέμπρι στο 51' να περνάει την μπάλα πάνω από τον εξελθώντα Τόνιο όμως λίγο πριν η μπάλα πάει στα δίχτυα ο Χαραλάμπους έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Καϊάφας στο 58' έκανε την πρώτη του αλλαγή, περνώντας τον Ράμος στη θέση του Ασσίς, ενώ ο Κρίστιανσεν ένα λεπτό αργότερα έβγαλε εκτός τον Βάντερ για να βάλει τον Εγγλέζου. Στο 62ο λεπτό ο Σκέμπρι βρήκε δίχτυα μετά από κόρνερ του Ράμος όμως προηγήθηκε χέρι του Ποτέ εξού και ακυρώθηκε, ενώ ο Ποτέ δέχτηκε την κίτρινη κάρτα.

Στο 65ο λεπτό μπήκε στο παιγνίδι ο Φοφανά αντί του Κιρμ σε μια προσπάθεια να αλλάξει κάτι στις πλαγιοκοπήσεις της ομάδας μας. Η ΑΕΚ αντέδρασε κλείνοντας ακόμη περισσότερο στην άμυνα της περιμένοντας την ΟΜΟΝΟΙΑ, αναγκάζοντας την ομάδα μας να ψάχνει ανορθόδοξα με ψηλές μπαλιές τον διάδρομο προς το τέρμα.

Ο Ρουσιάς πέρασε στο παιγνίδι ως η τελευταία αλλαγή του προπονητή μας, αντικαθιστώντας τον Σκέμπρι στο 75' σε μια ύστατη προσπάθεια να γυρίσει τα δεδομένα υπέρ της ομάδας μας.

Η ισοφάριση δεν άργησε να έρθει για την ΟΜΟΝΟΙΑ μετά τις αλλαγές του Καιάφα. Ο Ράμος στο 83' εκτέλεσε το κόρνερ στο πρώτο δοκάρι και ο Λεάντρο με το κεφάλι στο πρώτο δοκάρι βρήκε τον Ούτσα που με κοντινή κεφαλιά ισοφάρησε 1-1.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ έριξε όλες της τις προσπάθειες στην επίθεση με το Τριφύλλι να φτιάχνει όσες ευκαιρίες δεν έφτιαξε σε ολόκληρο το παιγνίδι μέχρι εκείνο το σημείο. Ιδιαίτερη η φάση του 87' με τον Ρουσιά με το γυριστό του σουτ να αποκρούεται λίγο πριν την γραμμή και το σουτ του Λέο να φεύγει λίγο άουτ.

Ο Χαραλάμπους έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 90' να ξαναβάλει μπροστά την ΑΕΚ, όμως η μπάλα ευτυχώς πήγε άουτ.

Η ευκαιρία για την ΟΜΟΝΟΙΑ να πάρει το παιγνίδι ήρθε στο 94' όταν ο Ράμος είχε τη μπάλα στημένη σε φάουλ 10 μέτρα από την περιοχή, όμως ο Πορτογάλος έκανε κάκιστη επιλογή και στην ουσία δεν έγινε φάση.

Το 1-1 στο ΓΣΠ, το 2-2 στο Τσίρειο και το 3-3 στο Παπαδόπουλλος άφησε την εικόνα στον βαθμολογικό πίνακα αναλλοίωτα.

Αγωνίστηκαν: Παναγή, Δημητρίου, Λομπιανίτζε, Ρουνιέ, Λεάντρο, Οικονομίδης, Φυλαχτού, Ασσίς (58' Ράμος), Σκέμπρι (75' Ρουσιάς), Κιρμ (65' Φοφανά), Ποτέ

Σκόρερ: 83' Λομπιανίτζε
Κάρτες: Ποτέ, Ρουνιέ

Το Live Report του αγώνα

Τα στατιστικά του αγώνα ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας vs ΑΕΚ Λάρνακας

Follow Kifines