Να γίνουν οι σωστές κινήσεις , όταν πρέπει


26 May 2015, 9:19 a.m. kifinescom

Ο Βίνσεντ Εζέ αποτελεί την πρώτη μεταγραφή του Τριφυλλιού. Το άκουσμα της είδησης δεν προκάλεσε δα και ντελίριο ενθουσιασμού αφού το τάϊμινγκ της μεταγραφής δεν ήταν και το καλύτερο.

Γιατί το λέμε αυτό;

Με τον προγραμματισμό να βρίσκεται για δεύτερη χρονιά υπό την πίεση του χρόνου, πολλοί ήταν αυτοί που στοιχιμάτιζαν ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ πρώτα θα έκλεινε ποδοσφαιριστές εκεί όπου έχει πραγματική αναγκή και μετά θα κοίταζε για περιπτώσεις σαν του Εζέ. Πόσο μάλλον όταν το μπάτζετ για μεταγραφές είναι περιορισμένο και το διαθέσιμο ποσό για το μισθολόγιο του 15-16 θα είναι ακόμη μικρότερο από πέρσι.

Συγκεκριμένα όλοι ανέμεναν ότι τα πρώτα μεταγραφικά SMS θα αφορούσαν τις θέσεις των αμυντικών μιας και εδώ και 6 μήνες η ομάδα αγωνίζεται με ΕΝΑΝ καθαρόαιμο μπακ. Πράγμα ανήκουστο και για το οποίο ο προπονητής της ομάδας δεν μπορεί να συνεχίσει να ντζογάρει με την χρησιμοποίηση κατά συνθήκην αμυντικών (βλέπε Γκουλόν, Ούτσα, Λέο). Ο Ρούνιε είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής που αν αποκτήσει (τουλάχιστον) ισάξιο παρτενέρ, θα κάνει ακόμη καλύτερη χρονιά φέτος.

Επίγει επίσης η απόκτηση ενός ακόμη μέσου, αφού η φυγή Λεάντρο αφήνει ένα μεγάλο κενό στην ομάδα. Πέραν του Ντιέγκο Λεόν που μπορεί να χαρακτηριστεί σαν παίχτης τύπου "Ασσίς", η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε επαφές με τον Σακιέτι για να καλύψει την θέση του Λεάντρο στη θέση του αμυντικού μέσου, όμως φαίνεται ότι η υπόθεση αυτή δεν προχωρεί. Ο Καϊάφας έχει διάφορες περιπτώσεις μπροστά του και δεν αποκλείεται να έχει εντοπίσει κάτι άλλο, καλύτερο από τον πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ, εξού και η καθυστέρηση - αν μπορεί κάποιος να μιλάει για καθυστέρηση 2 μέρες μετά το τέλος του πρωταθλήματος!

Αυτό που σίγουρα δεν περιμέναμε ήταν να αποκτηθεί άλλος ένας επιθετικός/εξτρέμ, αφού όλοι θεωρούσαν ότι με επιθετική γραμμή αποτελούμενη από τους Ποτέ, Ρουσιάς, Γκαρσία, Σκέμπρι, Φοφανά, Κιρμ, Ράμος και Ρούμπιο, είμαστε σχετικά πλήρεις. Η απόκτηση λοιπόν του Εζέ πρέπει αυτόματα να σημαίνει και την αποχώρηση κάποιου από τους πιο πάνω. Δεδομένου ότι οι Ποτέ, Ρουσιάς, Σκέμπρι, Φοφανά, Κιρμ και Ράμος έχουν συμβόλαιο για την νέα περίοδο, τότε ένας  (τουλάχιστον )εκ των Γκαρσία και Ρούμπιο θα αποχωρήσει.

Τώρα το ότι ο Καϊάφας επέλεξε να φέρει τον Εζέ, κάτι πρέπει να λέει για την ικανότητα του ποδοσφαιριστή, αφού για να φέρει ποδοσφαιριστή σε θέση που δεν είχε και τόση ανάγκη ο προπονητής μας, κάτι θα πρέπει να είδε. Είμαστε διατεθειμένοι να δείξουμε την απαραίτητη υπομονή για να δούμε πως θα ανταποκριθεί ο Νιγηριανός στις απαιτήσεις της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, όμως αναμένουμε να ακούσουμε σύντομα και μεταγραφές εκεί που πραγματικά χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα.

Γιατί το ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ έμεινε φέτος άτιτλη μπορεί να λέγεται ότι ήταν αποτέλεσμα πολλών συνεργαζόμενων συγκυριών, όμως η αλήθεια να λέγεται με 2 αμυντικούς βαρβάτους, το πρωτάθλημα θα είχε βαφτεί πράσινο... 

Follow Kifines