OMONOIA - Ανόρθωση 2-1 (video)


9 May 2015, 6:57 p.m. kifinescom

Πολύ σημαντική νίκη πέτυχε η ομάδα μας αφού με δύο τέρματα στο πρώτο ημίχρονο από τους Φοφανά και Κιρμ έκαμψε την αντίσταση της Ανόρθωσης και συνεχίζει να βρίσκεται εντός παιγνιδιού για την Ευρώπη.

Καλύτερη στο σύνολο του αγώνα η ΟΜΟΝΟΙΑ, παρότι ήταν και πάλι απρόσεχτη μετά το πρώτο τέρμα επιτρέποντας στην φιλοξενούμενη να ελπίζει. Το τέρμα όμως του Κιρμ στο 35' ακολούθησε σωστή διαχείριση από την ομάδα μας που κράτησε μέχρι τέλους το προβάδισμα χωρίς πολύ άγχος.

Το παιγνίδι ξεκίνησε με την Ανόρθωση να πατάει καλύτερα στο παιγνίδι και να χάνει νωρίς την πρώτη της καλή ευκαιρία με τον Αβραάμ. Η απάντηση για την ΟΜΟΝΟΙΑ ήρθε στη συνέχεια στο 14' μετά που η ομάδα μας πήρε μπρος, με διπλή ευκαιρία των Μαργκάσα και Κιρμ. Ένα μόλις λεπτό αργότερα ο Φοφανά έπιασε όλους εξ απροόπτου, όταν με ένα ασύλληπτο σουτ εκτός περιοχής αιφνιδίασε τον Καμίνσκι και άνοιξε το σκορ για την ομάδα μας.

Το τέρμα έδωσε ακόμη περισσότερη αυτοπεποίθηση στην ΟΜΟΝΟΙΑ που απώλεσε άμεσα ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματα της όμως στην πορεία ξέχασε να...προσέξει και τα νώτα της. Γι αυτό και στην πρώτη ευκαιρία της Ανόρθωσης στο 22' όταν ο Μακρής έμεινε μόνος ξεχασμένος κοντά στη περιοχή, δέχτηκε το γκολ από εύστοχο πλασέ του Κύπριου μετά από κάθετη που τρύπησε την άμυνά μας.

Το γκολ της ισοφάρισης πάγωσε για λίγο τον ρυθμό του παιγνιδιού με τις δύο ομάδες να μοιράζονται την υπεροχή μεν, την ΟΜΟΝΟΙΑ δε να είναι πιο κοντά στο δεύτερο γκολ. Αν μάλιστα ο Νικολαΐδης ήταν πιο σωστός η ομάδα μας εδικαιούτο ένα τουλάχιστον πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο (όπως και ένα η Ανόρθωση στα αρχικά στάδια), ενώ αγνοούσε τις υποδείξεις των βοηθών του.

Τελικά στο 35' ο Άντραζ Κιρμ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ΟΜΟΝΟΙΑ όταν εκμεταλλεύτηκε την σύγχυση στην περιοχή και με κοντινό πλασέ έκανε το 2-1 για το Τριφύλλι.

Η Ανόρθωση πλησίασε στο γκολ στα τελευταία στάδια του ημιχρόνου, όμως Αβραάμ και Γκονσάλβες δεν κατάφεραν να βρουν στόχο.

Χωρίς να αλλάζει κάτι στη διάταξη των δύο ομάδων, ΟΜΟΝΟΙΑ και Ανόρθωση μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο με διαφορετικούς στόχους. Η μεν Ανόρθωση για την ισοφάριση και η δε η ΟΜΟΝΟΙΑ για την διατήρηση των κεκτημένων.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν αυτή που ευτύχησε να πετύχει στον στόχο της, αφού πάγωσε τον ρυθμό του αγώνα και δεν επέτρεψε στην αντίπαλο της να επιτεθεί εκτός μιας καλής ευκαιρίας του Μακρή που στο 73' έχασε πολύ σημαντική ευκαιρία για την ισοφάριση. Η ΟΜΟΝΟΙΑ μετά την αλλαγή κυρίως του Ποτέ με τον φρέσκο Γκαρσία, κατάφερε να κρατήσει μπάλα και να εκμεταλλευτεί καλύτερα τους χώρους στο γήπεδο για να πετύχει τους δικούς της στόχους.

Πιο καλή ευκαιρία για την ΟΜΟΝΟΙΑ στο 74' με ένα απευθείας φάουλ από τον Φοφανά με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ. Αυτό βέβαια δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα, αφού η ΟΜΟΝΟΙΑ δημιούργησε πολλές προϋποθέσεις για καλές επιθέσεις χωρίς όμως να τις τελειώσει ιδανικά.

Στο 82' ήταν εκ νέου η σειρά της Ανόρθωσης να χάσει ευκαιρία με τον Γκονσάλβες εντός περιοχής να κάνει αδύναμο γυριστό στα χέρια του Παναγή. Στο 85' ο Φυλαχτού πέρασε στη θέση του Ερόλ Γκουλόν ως η δεύτερη αλλαγή για την ΟΜΟΝΟΙΑ. 4 λεπτά αργότερα ο Καϊάφας έκανε την τρίτη και τελευταία του αλλαγή με τον Φιλιώτη να αντικαθιστά τον Ράμος.

Αγωνίστηκαν: Παναγή, Δημητρίου, Λεάντρο, Ρουνιέ, Μαργκάσα, Οικονομίδης, Γκουλόν (85' Φυλαχτού), Ράμος (89' Φιλιώτης), Φοφανά, Κιρμ, Ποτέ (64' Γκαρσία)

Σκόρερ: 15' Φοφανά, 35' Κιρμ
Κάρτες: Δημητρίου, Οικονομίδης

Το Live Report του αγώνα

Follow Kifines