ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΑΟΣ...Ευρώπη (και κάτι παραπάνω)


25 Jun 2015, 1:05 p.m. kifinescom

Με δημοσιογραφική διάσκεψη που έγινε στο Hilton Park στη Λευκωσία, Διοίκηση και Τεχνική ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ οριοθέτησαν τους στόχους της νέας αγωνιστικής περιόδου στο περιθώριο της παρουσίασης των νέων εμφανίσεων.

"Στόχος η Ευρώπη και κάτι παραπάνω" ήταν το ζουμί των δηλώσεων του Κώστα Καϊάφα (και του Νεοφύτου από πλευράς Διοίκησης) που απέφυγε να μιλήσει για τίτλους, παρότι εξέφρασε τη σιγουριά ότι το φετινό ρόστερ είναι καλύτερο του περσινού μετά τις μεταγραφές που έγιναν και τη διατήρηση του βασικού κορμού της ομάδας. Ο προπονητής μας σημείωσε ότι έχει εμπιστοσύνη στους συνεργάτες του, στην ομάδα αλλά και στη καλή δουλειά που γίνεται στο Ηλίας Πούλλος για να παρουσιαστεί η ομάδα μας όσο το δυνατό καλύτερη στη νέα αγωνιστική περιόδο.

Στο ίδιο μοτίβο και οι τοποθετήσεις της Διοίκησης, αφού ο κ. Νεοφύτου έβαλε ως πρώτο στόχο του Τριφυλλιού την συνέχιση της οικονομικής εξυγίανσης στο Σωματείο και μετά την συνέχιση της βελτίωσης στην ποδοσφαιρική ομάδα.

Για δεύτερη λοιπόν συνεχόμενη χρονιά η ΟΜΟΝΟΙΑ ξεκινάει χωρίς εκφρασμένο στόχο τον πρωταθλητισμό με ο,τι μ'αυτό συνεπάγεται. Γιατί όταν δεν θέτεις ψηλούς στόχους, αποκλείεται να φτάσεις ψηλά...

Αναλυτικά ο Κώστας Καϊάφας δήλωσε:

Δεν θα μπορούσα να ξεκινήσω τις τοποθετήσεις μου, προτού ευχαριστήσω το Διοικητικό Συμβούλιο για την ευκαιρία που δίνει, σε εμένα και στους συνεργάτες μου, για να συνεχίσουμε το έργο που έχουμε ξεκινήσει εδώ και σχεδόν 15 μήνες. Επίσης, εκ μέρους όλης της ποδοσφαιρικής ομάδας, εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες και προς τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, που κατά την περσινή σεζόν μας πρόσφερε τεράστια στήριξη, ειδικά στις δύσκολες στιγμές που είχαμε. Η πρωτιά στη διάθεση εισιτηρίων, αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Αναγνωρίζω πως οι οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στο Σωματείο, μας οδηγούν στο να θέτουμε, προσωρινά, ως βασικό αγωνιστικό στόχο την έξοδο στην Ευρώπη και όχι μόνο. Υποσχόμαστε, όμως, πως σε κάθε παιχνίδι θα διεκδικούμε με όλες μας τις δυνάμεις τη νίκη, ούτως ώστε να φέρουμε στην ομάδα όσο το δυνατό μεγαλύτερες επιτυχίες. Κάτι άλλωστε που κάναμε και κατά την περσινή σεζόν. Με ικανοποιεί το γεγονός ότι διατηρήθηκε ο βασικός κορμός της περσινής ομάδας. Είμαι βέβαιος πως πάνω σε αυτόν τον κορμό, προσθέσαμε ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια που όλοι μαζί θα κάνουμε, για να ανεβάσουμε περαιτέρω το επίπεδο της ομάδας.

Είναι πλεονέκτημα για το τεχνικό επιτελείο το γεγονός πως δουλεύουμε μαζί με την πλειονότητα των ποδοσφαιριστών μας, για περισσότερο από ένα χρόνο. Διαπιστώνω πως οι ποδοσφαιριστές μου γνωρίζουν την ιστορία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, καθώς και ποιο είναι το εκτόπισμα, η φιλοσοφία, η κουλτούρα και η ιδιαιτερότητα αυτής της ομάδας. Ακόμη, έχουν νιώσει στην πράξη την ιδιαίτερη σχέση που έχει η ΟΜΟΝΟΙΑ με τον κόσμο της. Όλα αυτά είναι θετικά στοιχεία.

Μετά από μεγάλη προσπάθεια, καταφέραμε να δημιουργήσουμε εξαιρετική ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια μας. Ένα οικογενειακό κλίμα. Αυτό, θα το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού.

Έχω εμπιστοσύνη στη δουλειά που κάνουμε. Έχω εμπιστοσύνη στους συνεργάτες μου, στους ποδοσφαιριστές μου και δεν θα διστάσω να αναφέρω πως έχουμε δημιουργήσει ένα καλύτερο ρόστερ από το περσινό. Είμαι σίγουρος πως η ομάδα μας τη νέα αγωνιστική περίοδο θα είναι πιο δυνατή, πιο ανταγωνιστική, θα έχει καλύτερη πορεία σε σχέση με την σεζόν που ολοκληρώθηκε και θα παίξει ακόμη πιο ποιοτικό ποδόσφαιρο.

Δεν μπορώ να μην τονίσω το πόσο σημαντική θα είναι και η παρουσία του κόσμου μας. Τον θέλουμε να έρχεται μαζικά στο γήπεδο, όπως έκανε και πέρσι. Με θετική ενέργεια, δυναμισμό και προπάντων με υπομονή, κάτι που θα αποτελέσει ένα μεγάλο "όπλο" για την ομάδα μας. Ακόμη, του ζητούμε να συνεχίσει να εμπιστεύεται το πλάνο πάνω στο οποίο δουλεύουμε. Εμείς από την πλευρά μας, θα καταθέτουμε και τη ψυχή μας στο γήπεδο, σε κάθε αγώνα ξεχωριστά, για το μεγαλείο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Αγαπητοί φίλοι δημοσιογράφοι, σας ευχαριστώ για την παρουσία σας. Είμαι σίγουρος πως θα συνεχίσουμε να έχουμε μία καλή συνεργασία. Σας εύχομαι να έχετε και εσείς μία καλή χρονιά. Επίσης, εύχομαι να έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα, που θα ανεβάσει το επίπεδο του Κυπριακού ποδοσφαίρου

Από πλευράς Διοίκησης ο Πανίκκος Νεοφύτου είπε:

Αγαπητοί εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, σας καλωσορίζω στη σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη που παραθέτει το Σωματείο μας, ενόψει της έναρξης της αγωνιστικής περιόδου 2015-16, αλλά και για να παρουσιαστούν οι νέες επίσημες εμφανίσεις της ποδοσφαιρικής μας ομάδας.

Μπαίνουμε αισίως στον δεύτερο χρόνο εφαρμογής του στρατηγικού τριετούς σχεδιασμού του Διοικητικού Συμβουλίου, ο οποίος έχει ως κορυφαία προτεραιότητα να οδηγήσει το Σωματείο μας σε πορεία οικονομικής ανάκαμψης, με τελικό προορισμό την οικονομική του σωτηρία.

Τα αποτελέσματα από τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του τριετούς πλάνου, ήταν ακριβώς αυτά που προσδοκούσαμε. Όλα προχωρούν σύμφωνα με τις αρχικές μας εκτιμήσεις. Η ΟΜΟΝΟΙΑ, σε αυτό το χρονικό διάστημα, έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου, καθώς έχει βελτιώσει την αγωνιστική, αλλά και την οικονομική της κατάσταση. Βέβαια, η οικονομική κατάσταση του Σωματείου παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη, όμως μπορούμε να αισθανόμαστε αισιόδοξοι ως προς την προσπάθεια για οικονομική εξυγίανση.

Όσο αφορά την ποδοσφαιρική μας ομάδα, τον τελευταίο ένα χρόνο έχει ανεβάσει το επίπεδό της, βελτίωση που φιλοδοξούμε ότι θα συνεχίσουμε και τη νέα αγωνιστική περίοδο. Παραμένουμε πιστοί σε αυτό το πλάνο. Η ΟΜΟΝΟΙΑ για την αγωνιστική περίοδο 2015-16 στοχεύει στην εξασφάλιση Ευρωπαϊκού εισιτηρίου και όχι μόνο.

Βέβαια, οι αγωνιστικές μας υποχρεώσεις ξεκινούν με τους Ευρωπαϊκούς μας αγώνες. Θα επιδιώξουμε να έχουμε μία πετυχημένη Ευρωπαϊκή πορεία, με τη φιλοδοξία να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται. Πρωταρχικός στόχος, όμως, παραμένει η επιτυχής κατάληξη στους οικονομικούς ελέγχους της ΟΥΕΦΑ, αλλά και της ΚΟΠ.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως η πορεία μας μέσα σε αυτόν το 2ο χρόνο εφαρμογής του τριετούς πλάνου, θα καταδείξει τι θα μπορούμε να αναμένουμε από τον τρίτο χρόνο. Εάν υλοποιήσουμε τους φετινούς μας στόχους, τότε θα υπάρχουν οι προϋποθέσεις που θα μας επιτρέπουν να ανεβάσουμε περαιτέρω τον πήχη των προσδοκιών.

Με συντονισμένες και μεθοδικές ενέργειες, ολοκληρώσαμε έγκαιρα τον προγραμματισμό μας, όπως ακριβώς είχαμε επιδιώξει. Πετύχαμε, επίσης, να διατηρήσουμε τον βασικό κορμό της περσινής μας ομάδας, κάτι που χαρακτηρίζουμε ως σημαντικό πλεονέκτημα. Φιλοδοξούμε πως παράλληλα με την προσπάθεια για περαιτέρω συρρίκνωση των εξόδων του ποδοσφαιρικού τμήματος, θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ακόμη πιο δυνατή, ποιοτική και ανταγωνιστική ομάδα, σε σχέση με την αγωνιστική περίοδο που έχει ολοκληρωθεί.

Καλούμε την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και τα Σώματά της, την Επιτροπή Διαιτησίας και τον πρόεδρο αυτής, κ. Άλαν Σνόντι, τον Σύνδεσμο Διαιτητών, τον Σύνδεσμο Παρατηρητών, αλλά και τα Σωματεία, όπως λειτουργήσουν με τρόπο που να διασφαλίζουν το Fair Play και το Respect.

Σε αυτήν την προσπάθεια ζητάμε και τη συμβολή των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Αγαπητοί φίλοι εκπρόσωποι των ΜΜΕ, συμβάλετε και εσείς, με τον δικό σας τρόπο, στην προσπάθεια για να έχουμε ένα πρωτάθλημα στο οποίο όλες οι ομάδες θα αντιμετωπίζονται ισότιμα. Η δύναμη που έχετε είναι πολύ μεγάλη.

Κλείνοντας, θέλω να απευθυνθώ στον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Σας ευχαριστούμε μέσα από τα βάθη της ψυχής μας, για αυτά που προσφέρετε στο Σωματείο μας. Χωρίς τη δική σας στήριξη, τίποτε από αυτά που έχω προαναφέρει δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν. Αυτό που πετύχαμε μέχρι στιγμής είναι άθλος. Τον άθλο αυτό, θα πρέπει να τον επαναλάβουμε και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Μείνετε δίπλα στην ομάδα μας. Με εσάς στο πλευρό της, η ΟΜΟΝΟΙΑ δικαιούται να ονειρεύεται επιστροφή στην κορυφή του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Ξέρουμε ποιοι είμαστε, πού θέλουμε να φτάσουμε, αλλά και το πώς θα φτάσουμε στον προορισμό μας. Για εκείνη τη μέρα δουλεύουμε. Για τη μέρα που η ΟΜΟΝΟΙΑ θα επιστρέψει ξανά στο πιο ψηλό σημείο, εκεί που της προστάζει η ιστορία της.

Καλή χρονιά να έχουμε! Σας ευχαριστώ!

Follow Kifines