ΟΜΟΝΟΙΑ - Dinamo Batumi 2-0 (videos)


9 Jul 2015, 8:53 p.m. kifinescom

Με το που μπήκε το πρώτο τέλειωσαν όλα! Η ΟΜΟΝΟΙΑ επιθετική από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και με πολλή υπομονή, έκαμψε στο 55' την αντίσταση των Γεωργιανών με τον Γκουλόν και 6 λεπτά αργότερα με τον Σκέμπρι ολοκλήρωση την ανατροπή και την πρόκριση!

Αγχωτική η νίκη, όχι γιατί η ΟΜΟΝΟΙΑ υστέρησε, αλλά γιατί η ρουφιάνα η μπάλα δεν έμπαινε μέσα με τίποτα! Δοκάρια, χαμένες φάσεις, ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες. Όλα τα χε ο μπαξές. Μέχρι και πέναλτι έχασε ο Γκουλόν δευτερόλεπτα πριν να την στείλει την...στρινιάρα την μπάλα στο δίχτυ. Με το τέρμα όμως του Σκέμπρι στο 61' όλα πήραν τον δρόμο τους και απέναντι σε μια ομάδα που έπαιζε με 10 και με διάθεση μόνο για...ξύλο, δεν δυσκολευτήκαμε να πάρουμε το ζητούμενο και να ολοκληρώσουμε τον πρώτο στόχο που ήταν η πρόκριση.

Ο αγώνας:

Όπως αναμενόταν ο Κώστας Καϊάφας πραγματοποίησε αλλαγές τόσο στον σχηματισμό όσο και στα πρόσωπα του αρχικού σχήματος. Σε σχηματισμό 4-3-2-1, ο προπονητής μας τοποθέτησε τον Παναγή κάτω από τα δοκάρια με τους Λομπιανίτζε και Ρουνιέ στο κέντρο της άμυνας και τους Ράμος και Μαργκάσα στα φτερά της άμυνας. Στο κέντρο οι Οικονομίδης και Γκουλόν με τον Ασσίς στον γνωστό του ρόλο πίσω από την επίθεση. Σκέμπρι και Κιρμ πήραν θέση στα άκρα της επίθεσης και στην κορυφή προωθημένος ο Κίλιαν Σιέρινταν.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ξεκίνησε φουριόζα το παιγνίδι και με το πρώτο συμπληρομένο λεπτό έφτασε πολύ κοντά στο να σκοράρει όταν το σουτ του Γκουλόν εντός περιοχής αποκρούστηκε από τον τερμαοφύλακα σε κόρνερ. Η ομάδα μας πίεσε ασφυκτικά τους Γεωργιανούς και δεν τους άφησε περιθώριο για να κοιτάξουν μπροστά στην επίθεση.

Στο 19ο λεπτό ο Σιέρινταν έφτασε πολύ κοντά στο γκολ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μαργκάσα έκανε την καρφωτή κεφαλιά πάνω στο δοκάρι της Διναμό.

Παρά την καθολική υπεροχή, την συντριπτική κατοχή και τα υπερβολικά πολλά κόρνερ, η ομάδα μας έδειχνε ότι φλέρταρε με το γκολ όμως αυτό δεν ερχόταν. Στο 21ο λεπτό πάντως ο Σκέμπρι είδε δίκτυα όμως όπως φάνηκε στην επαληπτική προβολή ο βοηθός μάλλον σωστά σήκωσε σημαιάκι και ακυρώθηκε το τέρμα.

Με 10 κόρνερ, 70% κατοχή και διψήφιο αριθμό καλών επιθέσεων η ΟΜΟΝΟΙΑ ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο στο 0-0 έχοντας ακόμη πιο δύσκολο έργο για την ανατροπή ενόποιον της στο δεύτερο μισό.

Στα αποδυτήρια έμεινε ο Κιρμ με τον Φοφανά να περνάει στο παιγνίδι με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

Όπως και στο πρώτο,έτσι και στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας μπήκε φουριόζα στο παιγνίδι. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία δημιουργήθηκε στο 50' όταν ο Σιέρινταν με μακρινή εκτέλεση φάουλ δυσκόλεψε τον Αλαβίντζε που απόκρουσε ασταθώς. Ο Φοφανά δοκίμασε να εκμεταλλευτεί όμως το σουτ του κόντραρε στον Νούνο και έφυγε άουτ.

5 λεπτά αργότερα όμως, ο Σιέρινταν με άψοη μπαλιά 30 μέτρων έβγαλε μόνο τον Σκέμπρι που μπήκε περιοχή και σπρώχθηκε από τον Τετουνασβίλι μην αφήνοντας περιθώριο στον Πορτογάλο διαιτητή να σφυρίξει το πέναλτι και να αποβάλει τον Γεωργιανό με απευθείας κόκκινη.

Την εκτέλεση ανάλαβε ο Γκουλόν που μας έστειλε για λίγα δευτερόλεπτα στην κόλαση με την κακή εκτέλεση και την απόκρουση (ασταθή) του Γεωργιανού τερματοφύλακα. Με ψυχραιμία όμως ο Γάλλος και με δεύτερο πλασέ ολοκλήρωσε αυτό που έπρεπε να κάνει και ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα εν μέσω (καθυστερημένης) αποθέωσης.

Μοιραία η ΟΜΟΝΟΙΑ εγινε πιο απαιτιτική ενώ το μυαλό έγινε πιο καθάριο. Έτσι στο 61' με οργανωμένο τρόπο αυτή τη φορά η μπάλα έφυγε από τα πόδια του Φοφανά από την αριστερή πλευρά, ο Σιέρινταν με το κεφάλι έστρωσε στον Σκέμπρι και ο Μαλτέζος διπλασίασε με πλασέ εν κινήσει τον δείκτη του σκορ!

Το γκραν γκινιόλ για τον Σιέρινταν πάντως συνεχίστηκε που παρότι είχε συμμετοχή στα δύο γκολ, στο 70' είδε για δεύτερη κεφαλιά του από κοντινή απόσταση να αποκρούεται από το δοκάρι! Νέα αυκαιρία έχασε και ο Σκέμπρι στο 74' με την ΟΜΟΝΟΙΑ να συνεχίζει να είναι η ομάδα με τις απαιτήσεις για νέα τέρματα και τους Γεωργιανούς να δείχνουν αδύναμοι να αντρέψουν τα δεδομένα.

Στο 79ο λεπτό ο Σκέμπρι έφυγε εν μέσω αποθέωσης για να αντικατασταθεί από τον Εζέ, στη δεύτερη αλλαγή του Άκη Ιωακείμ.

Με το χρονόμετρο να αδειάζει και τα δεδομένα να παραμένουν αναλλοίωτα, ο Άκης Ιωακείμ ολοκλήρωσε τις αλλαγές του στο 86' περνώντας στον αγώνα τον Πέρες στην πρώτη του εμφάνιση, στην θέση του Ασσίς. Κι αφού το γκολ δεν ήρθε ούτε στη φάση του 88' που καταγράφηκε η τελευταία ευκαιρία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, η ομάδα μας κατάφερε με ευκολία να διαχειριστεί το αποτέλεσμα και να πάρει μια πανάξια πρόκριση.

Αγωνίστηκαν: Παναγή, Ράμος, Ρουνιέ, Λομπιανίτζε, Μαργκάσα, Οικονομίδης, Γκουλόν, Ασσίς (86' Πέρες), Κιρμ (46' Φοφανά), Σκέμπρι (79' Εζέ), Σιέρινταν

Σκόρερ: 55' Γκουλόν, 61' Σκέμπρι
Κάρτες:

Το Live Report του αγώνα

Τα στατιστικά του αγώνα ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας vs FC Dinamo Batumi

July 2015

Σχετικά άρθρα

Follow Kifines