ΟΜΟΝΟΙΑ - Jagiellonia 1-0 (video)


23 Jul 2015, 8:49 p.m. kifinescom

Καλύτερη, ποιοτικότερη και ουσιαστική, η ΟΜΟΝΟΙΑ πήρε το ζητούμενο και με νίκη στο ασφυχτικά γεμάτο ΓΣΠ πήρε την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό του Γιουρόπα.

Το γρήγορο γκολ του Σιέρινταν αφαίρεσε την όποια πίεση από νωρίς και χωρίς να κινδυνέψει ιδιαίτερα η ομάδα μας πανηγύρισε μια σημαντική νίκη που την στέλνει στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.

Επαληθεύτηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν τον Κώστα Καϊάφα να ρίχνει τον Μπεμπέ στο αρχικό σχήμα αφού ο "κοντός" έκανε σήμερα ντεμπούτο στο ΓΣΠ. Ο τεχνικός της ομάδας μας επέλεξε την ίδια 11άδα όπως και στο Μπιαλιστόκ με τον Φοφανά να μένει στον πάγκο και τον Λουτσιάνο Μπεμπέ να τον αντικαθιστά με χώρο ευθύνης δίπλα στον Νούνο Ασσίς.

Αν θεωρήσουμε ότι το πλάνο του Καϊάφα βάσει της 11άδας "φώναζε" για «ΕΠΙΘΕΣΗ από το 1ο λεπτό», τότε μπορούμε να πούμε ότι ο κόουτς πέτυχε διάνα στον αρχικό του στόχο. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν από την αρχή επιθετική και αφού προειδοποίησε στο 5' με την πρώτη καλή ευκαιρία, 2 λεπτά αργότερα ολοκλήρωσε το πρώτο ζητούμενο στο ματς που ήταν το να προηγηθεί νωρίς. Ο Σιέρινταν δέχτηκε την κάθετη μπαλιά στην περιοχή από τον Ασσίς και μετά που αριστοτεχνικά ελευθερώθηκε από το μαρκάρισμα, έστειλε την μπάλα με το αριστερό στο πλεκτό του Ντραγκόφσκι.

 

 

To 1-0 από τον Σιέρινταν

Posted by Kifines.com on Thursday, 23 July 2015

 

Το γκολ επέτρεψε στην ΟΜΟΝΟΙΑ να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα και για 20 λεπτά να είναι κυρίαρχη στο ματς με συνεχή κατοχή και καλές προϋποθέσεις και για νέο γκολ. Οι Πολωνοί χρειάστηκαν αρκετό χρόνο για να ανεβούν προς την περιοχή του Παναγή, κάτι που κατάφεραν κοντά στο 30ο λεπτό. Η Γιαγκελλόνια εκμεταλλεύτηκε την οπισθοχώρηση της ομάδας μας και για ένα 10 λεπτο περίπου έβαλε πίεση στην εστία του Παναγή που όποτε χρειάστηκε ήταν σε ετοιμότητα.

Στο 41' η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε την ευκαιρία για αντεπίθεση όμως ο Σέρβος βοηθός "φαντάστηκε" οφσάιντ ενώ ο Σιέρινταν καλυπτόταν τουλάχιστον 1 μέτρο κάτι που σε συνδιασμό με τις δύο κίτρινες σε 1 λεπτό σε Μπεμπέ και Σιέρινταν, εξόργισε την εξέδρα. Η απόφαση του ίδιου βοηθού να σταματήσει τον Σκέμπρι με οφσάιντ 3 λεπτά αργότερα, ήταν οριακά ορθή.

Η ομάδα μας κατάφερε στα τελευταία λεπτά να ελέγξει την κυκλοφορία και να πάρει το ματς στο ημίχρονο με το 1-0 υπέρ της.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους Πολωνούς να κάνουν την πρώτη τους αλλαγή και να παίρνουν τον έλεγχο του αγώνα στα αρχικά στάδια . Η ΟΜΟΝΟΙΑ κατάφερε μετά το πρώτο 5λεπτο να ισορροπήσει και να κρατήσει μπάλα ηρεμώντας τον ρυθμό ενώ στο 56ο λεπτό ο Φοφανά πέρασε στη θέση του Μπεμπέ ως η πρώτη αλλαγή του Καϊάφα.

Η Γιαγκελόνια χωρίς να έχει κάτι να επιδείξει επιθετικά κατάφερνε να περιορίζει την επίθεση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την περίοδο υπεροχής της με άλλο γκολ και το παιγνίδι απέκτησε ένα άχαρο ρυθμό με πολλές μονομαχίες και πολλή τακτική από τους πάγκους. Με συνεχείς αλλαγές στις θέσεις των επιθετικών η ομάδα μας έψαχνε τον διάδρομο για το 2-0 έχοντας όμως και το νου στην άμυνα.

Στο 78' ο Γουλόν αντικαταστήθηκε από τον Φυλαχτού ανανεώνοντας την μεσαία γραμμή της ομάδας, με τον Γάλλο στο 52' να είχε καλή ευκαιρία για γκολ στο σουτ του εντός περιοχής που αποκρούστηκε από τον Ντραγκόφσκι. Στο 84ο λεπτό ο Καϊάφας ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με τον Κιρμ να μπαίνει στη θέση του Σκέμπρι χωρίς να αλλάζει κάτι στην τακτική ή το σχήμα.

Στο 88' ο Ασσίς έκανε...ταχυδακτυλουργικά μέσα στην περιοχή, ελευθερώθηκε και σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Σιέρινταν που από κοντά αστόχησε αφού δεν μέτρησε σωστά τα βήματα του στο σουτ!

Το τελευταίο 5λεπτο των καθυστερήσεων πήρε πλέον δραματική τροπή με τους Πολωνούς να επιτείθονται μαζικά και την ΟΜΟΝΟΙΑ να αντιδράει με "σπασμωδικό" τρόπο και χωρίς να καταφέρνει να ελέγξει την κατοχή.

Όμως η σουσία είναι ότι η ομάδα μας άντεξε και πήρε αυτό που κέρδισε μέσα στο γήπεδο και μαζί με τους 20000 ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ στο ΓΣΠ έκαναν το "ΟΛΕ" της πρόκρισης και βλέπουν πλέον την συνέχεια στον 3ο προκριματικό του Γιουρόπα!

Αγωνίστηκαν: Παναγή, Ράμος, Λιομπιανίντζε, Ρουνιέ, Μαργκάσα, Γκουλόν (78' Φυλαχτού), Οικονομίδης, Ασσίς, Μπεμπέ (56' Φοφανά), Σκέμπρι (84' Κιρμ), Σιέρινταν

Σκόρερ: 7' Σιέρινταν
Κάρτες: Μπεμπέ, Σιέρινταν, Ράμος

Το live report του αγώνα

Τα στατιστικά του αγώνα ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας vs Jagiellonia Białystok

Follow Kifines