OMONOIA - Ανόρθωση 0-0


19 Sep 2015, 9 p.m. kifinescom

Το κλασσικό "over" του κυπριακού πρωταθλήματος τέλειωσε στο στείρο 0-0 αφού η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν εκμεταλλεύτηκε ούτε την υπεροχή αλλά ούτε και τις κλασσικές ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν στο παιγνίδι.

Η ομάδα μας ήταν μεν βελτιωμένη σε σχέση με περασμένους αγώνες, αντιμετωπίζοντας την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, όμως της έλειψε το γκολ. Βρήκε μεν απέναντι της ένα εξαιρετικό τερματοφύλακα που της στέρησε σε 2 φάσεις το τέρμα, είχε όμως και σοβαρό μειονέκτημα ύψους στην επίθεση, χαραμίζοντας πολλές επιθέσεις.

Το ότι ο Νικολαΐδης δεν έδωσε το καθαρό πέναλτι στον Ασσίς στο 13' είναι ένα γεγονός, που δεν μπορεί όμως να αποτελεί δικαιολογία για την ισοπαλία απέναντι σε μια από τις κλασσικές πελάτιδες μας στο ΓΣΠ.

Ο αγώνας

Με αλλαγές στην 11άδα ξεκίνησε τον αγώνα ο προπονητής μας αφού για πρώτη φορά επέλεξε τον Ρομαρίκ ως παρτενέρ του Ρουνιέ στην άμυνα. Επίσης επανέφερε τον Κιρμ στο άκρο της επίθεσης μετά από καιρό στο αρχικό σχήμα, παρότι ο ποδοσφαιριστής ήταν με το ένα πόδι εκτός Ηλίας Πούλλος προ ενός μηνός.

Στο τέρμα παρέμεινε ο Αντώνης Γιωργαλλίδης ενώ ο Ούτσα μετατοπίστηκε στο δεξί άκρο για να αγωνιστεί ο Ρομαρίκ με τον Ρουνιέ στο κέντρο της άμυνας ενώ για 2ο συνεχόμενο αγώνα ο Χαφέζ πήρε την θέση στο αριστερό άκρο. Οικονομίδης και Μπεμπέ ξανά είχαν την ευθύνη της μεσαίας γραμμής με τον Ασσίς σε ελεύθερο ρόλο πιο μπροστά τους ενώ μάλλον έκπληξη προκάλεσε το μη ξεκίνημα του Σιέρινταν με την επιθετική τριάδα να αποτελείται από τους Μπαντιμπαγκά, Κιρμ και Σκέμπρι.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα, καταφέρνοντας να έχει τον έλεγχο του κέντρου και να κλείνει καλά τους χώρους στην άμυνα της. Με πλαγιοκοπήσεις των Κιρμ και Μπαντιμπαγκά κυρίως, η ΟΜΟΝΟΙΑ θέλησε να απειλήσει την εστία του Κόπριβετς με την μπάλα κυρίως κάτω κοντά στο χόρτο, εν τει απουσία ψηλού επιθετικού.

Στο 13' ο Ασσίς ανατράπηκε καθαρά απ΄ τον Χόλγκερσον εντός περιοχής, όμως ο Νικολαΐδης έδειξε να συνεχιστεί το παιγνίδι θεωρώντας την επαφή φυσιολογική. Όπως φάνηκε στο ριπλέι ο αμυντικός της Ανόρθωσης κάθε άλλο παρά πρόθεση να παίξει την μπάλα δεν είχε αφού κλώτσησε τον Πορτογάλλο μέσο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μετά που η μπάλα είχε φύγει.

Ο Γιωργαλλίδης έκανε την απόκρουση του ημιχρόνου σε ένα μακρινό σουτ του Λαΐφη στο 29' διώχνοντας σε κόρνερ ενώ θετικός στις επεμβάσεις του στο κουτί ήταν ο Ρομαρίκ που διόρθωσε τις όποιες παραλήψεις των συμπαικτών του που μπορούσαν να δημιουργήσεις καταστάσεις κινδύνου στην άμυνα.

Η μεγαλύτερη φάση του ημιχρόνου σημειώθηκε στο 42' όταν ο Ασσίς έπαιξε το 1-2 με τον Κιρμ στο δεξί άκρο της περιοχής της Ανόρθωσης, με τον αρχηγό της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να κάνει το σλάλομ στην περιοχή και να βρίσκεται σε θέση βολής κοντά στο τέρμα. Το σουτ του αποκρούστηκε σε πρώτο χρόνο από τον Κόπριβετς όμως στην συνέχεια ο Κιρμ δοκίμασε για το ριμπάουντ με την μπάλα να βρίσκει στο απλωμένο χέρι του Λαΐφη. Και πάλιν ο Νικολαΐδης έδειξε να συνεχιστεί ο αγώνας αφού δεν θεώρησε ότι υπήρξε παράβαση.

Το τέλος του ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες να συμβιβάζονται στο 0-0, χωρίς πολλές φάσεις μεν, με την ΟΜΟΝΟΙΑ να είναι οριακά καλύτερη και πιο απαιτητική δε.

Με τους ίδιους 22 παίχτες στο γήπεδο επανήρχισε το 2ο ημίχρονο με την ΟΜΟΝΟΙΑ να χάνει την κλασσική ευκαιρία με το καλημέρα για το τέρμα. Ο Σκέμπρι ήταν αυτός που βγήκε φάτσα με τον Κόπριβετς, όμως η πίεση του Λαΐφη από πίσω ήταν αρκετή για να μην του επιτρέψει να κάνει σωστή τελική προσπάθεια και το πλασέ του να αποκρουστεί από τον Σλοβένο τερματοφύλακα.

Η ομάδα μας διατήρησε την κατοχή μέχρι το 60' αναγκάζοντας την Ανόρθωση να κλείσει προς τα πίσω. Οι φάσεις για την ΟΜΟΝΟΙΑ παρότι είχε την υπεροχή συνέχισαν να είναι ελάχιστες αφού οι προσπάθειες της ομάδας δεν είχαν τύχη με το μεγάλο μειονέκτημα ύψους έναντι των αντιπάλων. Η Ανόρθωση από την πλευρά της δεν κατάφερε να κάνει φάσεις στην περιοχή μας, πέραν μιας εκτέλεσης φάουλ στο 62' στην οποία η άμυνα μας αντέδρασε σωστά.

Στο 72' ο Μπαντιμπαγκά είχε ένα καλό σουτ μετά από σέντρα του Χαφέζ που πήγε άουτ. Ο Καϊάφας στο 73' έριξε στο παιγνίδι τον Σιέρινταν αντί του Σκέμπρι ενώ στο 74' χάθηκε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Κιρμ έκανε το δυνατό σουτ στην περιοχή με τον Κόπριβετς να κάνει μεγάλη απόκρουση και να βγάζει την μπάλα πάνω στην γραμμή!

Οι φάσεις μπροστά στο τέρμα λιγόστεψαν μετά τις συεχόμενες αποκρούσεις του Κόπριβετς που είπε ξανά όχι σε 2 περιπτώσεις στον Κιρμ.

Η Ανόρθωση έπαιξε για το 0 με ακόμη μεγαλύτερο πάθος στο υπόλοιπο του αγώνα κάτι που κατάφερε απόλυτα. Ο Καϊάφας έριξε τον Εζέ στο παιγνίδι αντί του Ασσίς στο 86', άλλαξε το σχήμα σε 4-4-2, χωρίς όμως κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ μένει στους 5 βαθμούς σε 4 αγώνες και σίγουρα η συνέχεια παραμένει πολύ δύσκολη και με ένα μεγάλο ερωτηματικό να παραμένει για το αν μπορεί εν τέλει να προλάβει το τρένο όταν επιστρέψουν στην ομάδα οι Μαργκάσα και Γκουλόν και προστεθούν Καμπράλ και Χριστοφή.

 

Αγωνίστηκαν: Γιωργαλλίδης, Λομπιανίτζε, Ρουνιέ, Ρομαρίκ, Χαφέζ, Οικονομίδης, Μπεμπέ, Ασσίς (86' Εζέ) , Κιρμ, Μπαντιμπαγκά, Σκέμπρι (73' Σιέρινταν)

Σκόρερ: -
Κάρτες: Μπεμπέ, Οικονομίδης

Το Live Report του αγώνα

Follow Kifines