ΟΜΟΝΟΙΑ - Αγία Νάπα 4-0 (video)


9 Jan 2016, 6:53 p.m. kifinescom

Στον πιο εύκολο αγώνα στο αγωνστικό της καλεντάρι, η ΟΜΟΝΟΙΑ επιβεβαίωσε τον ρόλο της ως της ανώτερης ποιοτικά ομάδας και πήρε άνετα τη νίκη με 4-0.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ σε άλλο ένα αγώνα έδειξε την απαιτούμενη σοβαρότητα έστω κι αν το γρήγορο γκολ στο 3ο λεπτό έκανε τα πάντα πιο εύκολα. Οι αδυναμίες στη δημιουργία φάσεων παρά την συντριπτική κατοχή και τις πολλές επιθέσεις είναι ένα σημείο που χρίζει αναφοράς όπως όμως και η φανερή βελτίωση στην μεσοαμυντική λειτουργεία της ομάδας που ξεκινά να χτίζει τις επιθέσεις της ορθόδοξα από τα πίσω προς στα μπρος.

Οι τρεις πρώτοι σκόρερ της ομάδας βρήκαν όλοι δίχτυα και αυτό είναι κάτι που σίγουρα θα βοηθήσει ενόψει της συνέχειας, όπου η ΟΜΟΝΟΙΑ αγωνίζεται με τον Απόλλωνα.

Ο αγώνας

Με σημαντικές αλλαγές παρατάχθηκε η ΟΜΟΝΟΙΑ στον αγώνα με την Αγία Νάπα αφού πέραν του Παναγή και των 4 της άμυνας, ο κ Μιλόγιεβιτς προέβηκε σε αλλαγές στο χώρο του κέντρου της επίθεσης. Η τριάδα του κέντρου είχε ως γλώσσα επικοινωνίας τα Πορτογαλικά αφού εκεί αγωνίστηκαν Μαργκάσα, Μπεμπέ και Ασσίς. Μπαντιμπαγκά και Σιέρινταν αγωνίστηκαν στα φτερά της επίθεσης και μπροστά τους φανέλα βασικού πήρε ο Ονησίφορος Ρουσιάς

1ο Ημίχρονο

Πιο ιδανικό ξεκίνημα στο παιγνίδι δεν μπορούσε να υπάρξει για την ΟΜΟΝΟΙΑ αφού μόλις στο 3ο λεπτό και στην πρώτη εκτέλεση φάουλ κοντά στην περιοχή, ο Μπεμπέ έστειλε την μπαλιά στο κουτί της Αγίας Νάπας όπου ο Σιέρινταν με άλμα και κεφάλι άνοιξε το σκορ.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ σοβαρή και συγκροτημένη στο παιγνίδι της συνέχισε να πιέζει την Αγία Νάπα που απλά δεν μπορούσε να ακολουθήσει στους ρυθμούς της. Φυσικό επακόλουθο λοιπόν με την ΟΜΟΝΟΙΑ να έχει κατοχή κοντά στο 70% το 2-0 στο 20λεπτο που διαμορφώθηκε μετά από μια κάθετη μπαλιά του Μπεμπέ στον Ασσίς, με τον αρχηγό του Τριφυλλιού να πλασάρει εύστοχα από πλάγια θέση τον Κίττο.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η ομάδα μας διατήρησε την υπεροχή και με αρκετά καλή κυκλοφορία άνοιξε διαδρόμους για την περιοχή της Αγίας Νάπας. Κυρίως από τα αριστερά αλλά και από τον άξονα η ΟΜΟΝΟΙΑ έφτιαξε τις ευκαιρίες για άλλα τέρματα όμως δεν φάνηκε ικανοποιητικά εύστοχη. Σημείο αναφοράς ήταν βέβαια και τα πολλά κόρνερ που κέρδισε η ομάδα μας, αλλά ούτε και αυτά ήταν ικανά να της δώσουν το 3ο τέρμα.

Η Αγία Νάπα είχε μόλις μια αξιόλογη προσπάθεια, με ένα σουτ του Κατσιατή πάνω στον Παναγή στο 37ο λεπτό. Ο κ. Κοσμά βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του αγώνα, προχώρησε και στην πρώτη του αλλαγή στο 35ο λεπτό. Πέραν όμως αυτής, η ομάδα μας είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και έκλεισε το ημίχρονο με το 2-0 υπέρ της να της δίνει την απαιτούμενη ασφάλεια στο σκορ ενόψει του 2ου ημίχρονου.

2ο Ημίχρονο

Οι ίδιοι 22 ποδοσφαιριστές που ολοκλήρωσαν το 1ο μέρος ξεκίνησαν και στο δεύτερο. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έριξε τον ρυθμό της στο δεύτερο μέρος με αποτέλεσμα να πέσει και η ποιότητα του παιγνιδιού. Λιγοστές οι φάσεις μπροστά στο τέρμα του Κίττου στα πρώτα 15 λεπτά της επανάληψης, με αποτέλεσμα να προβεί στην πρώτη του αλλαγή ο Μιλόγιεβιτς στο 60' με τον Σκέμπρι να αλλάζει τον Σιέρινταν.

Παρότι η ΟΜΟΝΟΙΑ γυρόφερνε την περιοχή της αντιπάλου οι καλές φάσεις δεν ερχόντουσαν. Με εξαίρεση την φάση του 68' όπου ο Σκέμπρι έστρωσε στον Ασσίς στην περιοχή και το σουτ του Πορτογάλου να φεύγει άουτ. Η δυσκολία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να τελειώνει φάσεις για άλλο ένα παιγνίδι έδειξε να προκαλεί την απογοήτευση τόσο τον κόσμο στο γήπεδο όσο και στον πάγκο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Πάντως οι δύο (Ασσίς και Σκέμπρι) αντάλλαξαν την μπάλα πολύ γρήγορα σε μια φάση στο 76' εντός της περιοχής και σε κλειστό χώρο με τον Ασσίς εν τέλει να δοκιμάζει το σουτ που βρήκε σε πόδια αντιπάλου. Στο 82' ο Σέρβος τεχνικός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ προχώρησε στη δεύτερη του αλλαγή, με τον Φυλαχτού να αντικαθιστά τον Μπαντιμπαγκά. 5 λεπτά αργότερα έγινε και το ντεμπούτο του Καρλίτος που άλλαξε τον Ράμος.

Ο Ασσίς στο 88' έπαιξε με κοντινές πάσεις με τους συμπαίκτες του και ελευθερώθηκε, έβγαλε την πάσα αριστερά στον Σκέμπρι που με δυνατό πλασέ έκανε το 3-0.

3 λεπτά αργότερα και στην 12η εκτέλεση κόρνερ της ομάδας μας ο Μπεμπέ βρήκε σε πρώτο χρόνο τον Μαργκάσα στο πρώτο δοκάρι. Ο Πορτογάλος με το κεφάλι έστειλε τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι όπου ο Σκέμπρι με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 4-0

 

Ο Μασιάς σφύριξε τη λήξη στο 92' με την ΟΜΟΝΟΙΑ να πανηγυρίζει άλλη μια νίκη, την 4η στα τελευταία της 5 ματς και να έχει, βαθμολογικά τουλάχιστον, καλύτερο απολογισμό στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος.

Αγωνίστηκαν: Παναγή, Ράμος (87' Καρλίτος), Ρουνιέ, Ρομαρίκ, Χάφες, Μαργκάσα, Μπεμπέ, Ασσίς, Σιέρινταν (60' Σκέμπρι), Μπαντιμπαγκά, Ρουσιάς

Σκόρερ: 3' Σιέρινταν, 21' Ασσίς, 88', 91' Σκέμπρι
Κάρτες: -

Τα στατιστικά του αγώνα ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας vs Αγία Νάπα

Follow Kifines