ΟΜΟΝΟΙΑ - Άρης 3-1 (video)


29 Oct 2016, 8:01 p.m. kifinescom

Με καλή εμφάνιση και μη επιτρέποντας την αμφισβήτηση της ανωτερότητας της, η ΟΜΟΝΟΙΑ πήρε τη νίκη στο ΓΣΠ με αντίπαλο τον Άρη, έχοντας για σκόρερ τους Ντάρμπισιαιρ και Σιέρινταν. 

Είναι ξεκάθαρο ότι οι Ντάρμπισιαϊρ και Σιέρινταν αποτελούν το πιο αξιόπιστο εχέγγυο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για τη φετινή σεζόν, αφού οι δύο μπορούν και συνεργάζονται ιδιαίτερα αποτελεσματικά με αποτέλεσμα ο 1ος να φιγουράρει στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ και ο 2ος στη δεύτερη. 

Η ΟΜΟΝΟΙΑ από το πρώτο λεπτό ήταν κατά πολύ καλύτερη του Άρη και παρά το ότι στα πρώτα στάδια του παιγνιδιού είδε τις ευκαιρίες της να κάνουν φτερά η μια μετά άλλη, έδειξε υπομονή και επιμονή μέχρι να πετύχει τον στόχο της. Τα δύο γκολ που πέτυχαν οι Σιέρινταν και Ντάρμπισιαϊρ, της έδωσαν μάλιστα το θεωρητικό "αβάντζο" για να κάνει διαχείρηση στο δεύτερο μέρος. 

Τα σχέδια της πήγαν αρχικά να χαλάσουν αφού ο Άρης όχι απλά μείωσε με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου, αλλά πλησίασε και στην ισοφάριση, όμως το 2ο προσωπικό γκολ του Ντάρμπισιαϊρ σχετικά νωρίς στο 2ο μέρος της έδωσε ξανά τον αέρα 2 γκολ και το δικαίωμα να κάνει το δικό της παιγνίδι. Ο Ρουσιάς που αγωνίστηκε για 4 λεπτά (+3 στις καθυστερήσεις) σκόραρε με πλασέ όμως σωστά ακυρώθηκε για οφσάιντ. 

Ήταν ένας αγώνα όπου η ΟΜΟΝΟΙΑ κέρδισε με την ευκολία που αναμένουν οι οπαδοί της στα παιγνίδια με τις ομάδες της εμβέλειας του Άρη. 

Ο Αγώνας 

Η επιστροφή του Όρσουλιτς στην 11άδα δίπλα στον Βύντρα άφησε τον Κατελάρη στον πάγκο και μετατόπισε τον Φλορέσκου στον άξονα μετά από καιρό. Κατά τα άλλα ο Τζον Κάρβερ διατήρησε το σχήμα του αναλλοίωτο με τους ίδιους ποδοσφαιριστές όπως και στα παιγνίδια με Σαλαμίνα και Ανόρθωση. 

1ο Ημίχρονο

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ξεκίνησε καλύτερα το παιγνίδι αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων έχοντας μάλιστα το εκπληκτικό ποσοστό κατοχής πέριξ του 90% στα πρώτα 20 λεπτά. Σ' αυτό το χρονικό διάστημα απώλεσε μάλιστα σημαντικές ευκαιρίες με τους Κλέιτον και Ντάρμπισιαϊρ ενώ ο Μαργκάσα μόλις στο 1ο λεπτό δικαιούταν πέναλτι όταν το σουτ του χτύπησε στο ανοιχτό χέρι αμυντικού. 

Με την μπάλα να μένει επί μονίμου βάσεως στο μισό του Άρη και τον Παναγή απλά θεατή, το παιγνίδι έδινε την εντύπωση ότι ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της ομάδας μας. Στο 30ο λεπτό, μετά από όμορφη εναλλαγή της μπάλας των Σοϊλέδη και Μαργάσα από την αριστερά πλευρά της περιοχής, ο ελλαδίτης αριστερός μπακ έκανε την μπαλιά στην περιοχή όπου ο Σιέρινταν με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ επιβεβαιώνοντας τα πιο πάνω. 

Το τέρμα ελάχιστα διαφοροποίησε τα δεδομένα αφού παρά την διάθεση που έδειξε ο Άρης για να ανεβεί πιο ψηλά η ομάδα μας είχε διαρκώς την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 43ο λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ από τον Μαργκάσα, ο Ματ Ντάρμπισιαϊρ με γυριστή κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα του Τριφυλλιού, ευκολύνοντας ακόμη παραπάνω το έργο του ενόψει της επανάληψης. 

2ο Ημίχρονο

Με τον χειρότερο τρόπο άρχισε η επανάληψη αφού μόλις στο 47' ο Σκούρτι μείωσε για τον Άρη μετά που απέφυγε το μαρκάρισμα εκτός περιοχής, κάνοντας ένα συρτό σουτ του που με κακή εκτίμηση ο Παναγή επέτρεψε να περάσει στα δίχτυα. 

Ο Ντάρμπισιϊρ έχασε σημαντική ευκαιρία 2 λεπτά αργότερα για να απαντήσει στο τέρμα ενώ μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει το παιγνίδι έχασε ο Άρης με τον Γιούσεφ που εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Φλορέσκου και δοκίμασε να πλασάρει τον Παναγή. Το ψηλοκρεμμαστό σουτ του όμως αποκρούστηκε από τον Παναγή που έκανε έξοδο. 

Στο 58ο λεπτό η ομάδα μας επανέφερε την τάξη στο στο παιγνίδι αφού εκεί που πήγε να γίνει επικίνδυνος ο Άρης, ο Ντάρμπισιαϊρ πέτυχε το 3-1. Ήταν μια φάση όπου ο Σιέρινταν έφυγε από αριστερά στην αντεπίθεση και με παράλληλη πάσα βρήκε τον Άγγλο που πέτυχε με πλασέ στην κίνηση το 8ο του τέρμα στο πρωτάθλημα. 

Ο Κάρβερ επέλεξε να προχωρήσει στην πρώτη του αλλαγή μετά το γκολ, αφού πέρασε εκτός τον Κλέιτον για να μπει στο παιγνίδι ο Γεράσιμος Φυλαχτού και να δώσει καλύτερη ισορροπία στο ανασταλτικό κομμάτι της μεσαίας γραμής. Οι δύο ομάδες ζήτησαν από ένα πέναλτι στο 67' και 69' με τον Νικολαΐδη να μην συμφωνεί, με την επαναληπτικη προβολή να μην τον δικαιώνει τουλάχιστον στην περίπτωση του Ντάρμπισιαϊρ όπου ξεκάθαρα του γίνεται μαρκάρισμα αντικανονικό εντός περιοχής. 

Στο 70ο λεπτό ο Κατελάρης αντικατάστησε τον Φλορέσκου με τον Κάρβερ να κρατάει μια αλλαγή στο χέρι έχοντας στην γραμμή τους Ρουσιά, Κύπρου και Χριστοφή.  Στο 86' και μετά που η ΟΜΟΝΟΙΑ κράτησε την μπάλα χωρίς να φτιάχνει άλλες ευκαιρίες, ο Ρουσιάς μπήκε στο παιγνίδι αντί του Σιέρινταν, ολοκληρώνοντας τις αλλαγές για την ομάδα μας. 

Ο Κύπριος επιθετικός σκόραρε μάλιστα στο 90+2' όμως ορθά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. 

Αγωνίστηκαν: Παναγή, Κωνσταντινίδης, Όρσουλιτς, Βύντρα, Σοϊλέδης, Φλορέσκου (70' Κατελάρης), Τουρέ, Μαργκάσα, Κλέιτον (59' Φυλαχτού), Σιέρινταν (86' Ρουσιάς), Ντάρμπισιαϊρ

Σκόρερ: 30' Σιέρινταν, 43'  58' Ντάρμπισιαϊρ, 
Κάρτες: Όρσουλιτς 

Τα στατιστικά του αγώνα ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας vs Άρης Λεμεσού

Follow Kifines