Σαλαμίνα - ΟΜΟΝΟΙΑ 1-1


22 Oct 2016, 9:55 p.m. kifinescom

Άδικη η ισοπαλία στο Αμμόχωστος για την ΟΜΟΝΟΙΑ, που παρότι έκανε καλή εμφάνιση και προηγήθηκε στο 71ο λεπτό με τον Ντάρμπισιαιρ, ισοφαρίστηκε από ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ του Σάββα Τσαμποούρη 8 λεπτά αργότερα. 

Αν κάποιος διάβαζε τα στατιστικά του ημιχρόνου, δύσκολα θα πίστευε ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν θα έφευγε με το τρίποντο από το Αμμόχωστος. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν κατά πολύ καλύτερη της Σαλαμίνας, έκανε 10 τελικές προσπάθειες μέχρι να φτάσει στο  0-1 του Ντάρμπισιαιρ στο 71ο λεπτό και κάπου εκεί πιστέψαμε ότι το παιγνίδι θα έπαιρνε τον δρόμο του. 

Η Σαλαμίνα όμως είχε την τύχη να έχει τον Τσαμπούρη σε φοβερό οίστρο αφού έκανε ένα άπιαστο σουτ στο 78' και ισοφάρισε από τα 40 μέτρα αφήνοντας την ομάδα μας στο κέρδος ενός βαθμού από μια έδρα που παραδοσιακά βρίσκει τον τρόπο πάντα να κερδίζει. 

Δυστυχώς η αντίδραση τόσο στο γήπεδο όσο και στον πάγκο ήταν αναιμική και το 2ο γκολ για την ομάδα μας που θα μπορούσε να δώσει την νίκη, δεν ήρθε ποτέ. 

Ο Αγώνας

Ο κ. Κάρβερ επέλεξε να διατηρήσει την ίδια εντεκάδα που παρέταξε κόντρα στην Ανόρθωση την περασμένη βδομάδα. Το σχήμα ρόμβου διατηρήθηκε στο κέντρο με τον Κατελάρη μπροστά από την τετράδα της άμυνας που αποτελείτο από τους Κωνσταντινίδη, Βύντρα, Φλορέσκου και Σοϊλέδη. Μαργκάσα και Τουρέ πιο μπροστά στον χώρο του κέντρου με τον Κλέιτον να κινείται πίσω από τους δύο επιθετικούς, Σιέρινταν και Ντάμρπισιαιρ. Κάτω από το τέρμα για άλλο ένα αγώνα ο Κωνσταντίνος Παναγή 

1o Ημίχρονο

Με ανεβασμένη τη διάθεση και με όρεξη για παιγνίδι πρωτοβουλίας η ΟΜΟΝΟΙΑ κυριάρχησε στα πρώτα στάδια του ημιχρόνου ασκώντας πίεση πάνω στην άμυνα της Σαλαμίνας. Το δυστύχημα γι αυτήν ήταν ότι στα πρώτα 20 λεπτά όπου ήταν ουσιαστικά "μόνη" στο γήπεδο, δεν κατάφερε να σκοράρει. Λίγο το δοκάρι, λίγο η ατυχία και η αστοχία δεν επέτρεψαν στην ΟΜΟΝΟΙΑ να μετατρέψει σε γκολ τις φάσεις των Κλέιτον, Σιέρινταν και Ντάρμπισιαιρ που ήταν συνεχώς μπροστά στην επίθεση στο εν λόγω χρονικό διάστημα. 

Σταδιακά η Σαλαμίνα κατάφερε να βάλει φρένο στον γρήγορο ρυθμό που είχε η ΟΜΟΝΟΙΑ στο πρώτο μέρος του ημιχρόνου και έχτιζε σιχά σιχά και τις δικές της επισκέψεις προς την άμυνα της ομάδας μας. Στο 31' στο 6ο κόρνερ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ο Ντάρμπισιαιρ έφτασε κοντά στο γκολ όμως η γυριστή του κεφαλιά έστειλε την μπάλα ελάχιστα εκατοστά πλάι από το δοκάρι. 

Η ΟΜΟΝΟΙΑ συνέχισε να διατηρεί την κατοχή και να ανανεώνει επιθέσεις, χωρίς όμως να βρίσκει τόσο εύκολα τους ανοιχτούς χώρους όπως στα πρώτα στάδια του αγώνα. Η επιλογή της στην τελική πάσα υστέρησε, χωρίς να καταφέρνει να αναπτυχθεί ουσιαστικά γύρω από την περιοχή και να δημιουργήσει ρήγματα προς την περιοχή. 

Με άλλες τρεις χαμένες ευκαιρίες στο τελευταίο δίλεπτο του ημιχρόνου, η ΟΜΟΝΟΑΙ έκλεισε το πρώτο μέρος χωρίς να πετύχει κάποιο γκολ παρά τις πάμπολλες προϋποθέσεις και τελικές της προσπάθειες.

2ο Ημίχρονο

Όταν δεν σκοράρεις στις τόσες πολλές ευκαιρίες κάπου αρχίζεις να ανησυχείς ότι θα γίνει η ζημιά. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχασε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία με το ξεκίνημα του ημιχρόνου μεν, έχασε όμως την ξεκάθαρη της υπεροχή δε, αφού η Σαλαμίνα έκλεισε τις γραμμές της και ήταν πιο συμπαγής και ουσιαστική στην ανάπτυξη της. 

Ο Κάρβερ επέλεξε να αλλάξει το σχήμα και να περάσει τον Χριστοφή στο 57' αντί του Χριστοφή. Και αν αρχικά αυτό δεν του βγήκε αφού η απόδοση της ομάδας μάλλον έπεσε παρά να ανεβεί, το ότι ο Κύπριος επιθετικός με την πάσα του έδωσε την ευκαιρία στον Ντάρμπισιαιρ να ανοίξει το σκορ σίγουρα κρίνεται ως θετικό. Ο Άγγλος στο 71' με το αριστερό έκανε το σουτ εντός περιοχής και παρά την προσπάθεια του Βεσελόφσκι είδε την μπάλα να πηγαίνει στο πλεκτό. 

Το προβάδισμα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δεν ήταν γραφτό όμως να κρατήσει αφού σε μια σπάνιας ομορφιάς φάση, δυστυχώς για την Σαλαμίνα, ο Τσαμπούρης, στο 77ο λεπτό με ένα κεραυνό από τα 40 μέτρα έστειλε αδιάβαστο τον Παναγή που αν και στεκόταν 2-3 βήματα πιο μπροστά, δύσκολα θα μπορούσε να κάνει κάτι.

Σαφώς και το γκολ ανέβασε την ψυχολογία των γηπεδούχων που στο 85' έχασαν άλλη μια ευκαιρία με τον Μάτσι που έκανε την κεφαλιά εντός περιοχής και είδε την μπάλα να φεύγει πλάγια λίγο πλάι από το δοκάρι. Στο επόμενο λεπτό η ΟΜΟΝΟΙΑ απάντησε στις φάσεις με ένα σουτ του Χριστοφή εκτός περιοχής, το οποίο έφυγε και αυτό λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Βεσελόφσκι. 

Το παιγνίδι πλέον πήγε στα τελευταία του στάδια με την Σαλαμίνα να περιμένει πιο πίσω την ΟΜΟΝΟΙΑ να επιτεθεί, με την ομάδα μας να μην βρίσκει τον διάδρομο προς την εστία. Η μόνη καλή ευκαιρία που της παρουσιάστηκε σταμάτησε (λανθασμένα) για οφσάιντ ενώ ο Κλέιτον έστειλε την μπάλα έτσι κι αλλιώς στο δοκάρι. Η αλλαγή δε του Τουρέ με τον Φυλαχτού δεν προσέφερε κάποια ουσιαστική βελτίωση στην ανάπτυξη ή στον τρόπο παιγνιδιού της ομάδας μας. 

Ως επί τω πλείστω η μπάλα παίχτηκε από τα πλάγια με τους Σαλαμιναίους να βρίσκουν τον τρόπο να εκβιάζουν την βεβιασμένη πάσα ή μπαλιά και μοιραία το χρονόμετρο εξάντλησε σχεδόν χωρίς ουσία τα 3 λεπτά που υπέδειξε ο Νεοφύτου. 

Αγωνίστηκαν: Παναγή, Κωνσταντινίδης, Βύντρα, Φλορέσκου, Σοϊλέδης, Κατελάρης, Μαργκάσα, Τουρέ, Κλέιτον, Σιέρινταν, Ντάρμπισιαϊρ

Σκόρερ: 71' Ντάρμπισιαιρ
Κάρτες:

Follow Kifines