Δικαίωση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην υπόθεση Αγκίρε


22 Nov 2016, 12:21 p.m. kifinescom

Η τελευταία εκκρεμότητα σε διεθνής δικαστήριο έχει και επίσημα πλέον κλείσει. Ο Αγκίρε μετά από απόφαση του CAS δεν θα πάρει ούτε σεντ από τις 275000€ που αξίωνε ως αποζημίωση. 

Θυμίζουμε ότι ο Αγκίρε είχε αποκτηθεί από την ΟΜΟΝΟΙΑ το 2008 υπογράφοντας τριετές κλειστό συμβόλαιο έναντι αδρής αμοιβής. Σε 16 συμμετοχές την σεζόν 08-09 ο Αργεντίνος φορ σκόραρε μόλις 3 τέρματα και ο μετέπειτα τεχνικός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Τάκης Λεμονής τον έβγαλε...πλεονάζον. Επειδή ως γνωστών "λεφτά υπήρχαν", ο μεταγραφικός σχεδιασμός της τότε εποχής επέτρεπε την παραγκώνιση του και την εντέλει παραχώρηση του στον Άρη ως δανεικό τον Γενάρη του 2010.

Ο ποδοσφαιριστής επέστρεψε το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς με το τέλος του δανεισμού, με την ΟΜΟΝΟΙΑ εν τέλει να διακόπτει μονομερώς το συμβόλαιο του λόγω του ότι ο ποδοσφαιριστής δεν παρουσιάστηκε σε προπόνηση ως αυτός όφειλε (σημ. την περίοδο αυτή η ΟΜΟΝΟΙΑ έψαχνε τρόπο να διακόψει το συμβόλαιο κοινή συναινέσει με τον εκπρόσωπο του ποδοσφαιριστή και τον ποδοσφαιριστή όμως να αξιώνει όλο το συμβόλαιο του εναπομείναντος ενός χρόνου).

Η αρχική προσφυγή του Αγκίρε στην FIFA πέτυχε τον σκοπό της αφού ο ποδοσφαιριστής "κέρδισε" 93000€ ως αποζημίωση λόγω της διαφοράς των απολαβών του ποδοσφαιριστή στον Άρη κατά τη διάρκεια του μισού χρόνου που αγωνίστηκε ως δανεικός. Όταν όμως μετά από 5 χρόνια επέστρεψε και ζήτησε να αποζημιωθεί και για το συμβόλαιο για τα δικαιώματα χρήσης της εικόνας του ποδοσφαιριστή (image rights), το CAS δεν τον δικαίωσε και μετά από 2 χρόνια η απόφαση βρίσκει τους πράσινους να ανακουφίζονται και να νιώθουν φανερά ικανοποιημένοι για τους χειρισμούς τους (υπό τις περιστάσεις) στην συγκεκριμένη υπόθεση. 

Την περασμένη άνοιξη η πλευρά του ποδοσφαιριστή προσπάθησε να κερδίσει διακανονισμό με έκπτωση και με καταβολή του ποσού σε δόσεις, όμως η ΟΜΟΝΟΙΑ νιώθοντας ότι είχε τα νομικά όπλα για να ρίξει την υπόθεση δεν υποχώρησε και πήρε το ρίσκο στο δικαστήριο. 

Η ανακοίνωση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ:

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ενημερώνει πως το Διεθνές Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS), έχει ολοκληρώσει την εξέταση της προσφυγής του πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας μας, Φρανσίσκο Αγκίρε και αποφάσισε όπως δικαιώσει το Σωματείο μας.
Ο Φρανσίσκο Αγκίρε αξίωνε, με την προσφυγή εναντίον της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, το χρηματικό ποσό των 275.000 ευρώ, ωστόσο μετά τους χειρισμούς του Νομικού Τμήματος του Συλλόγου, η προσφυγή του ποδοσφαιριστή έχει απορριφθεί. Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Σύλλογος κατόρθωσε χάρις το τριετές πλάνο οικονομικής εξυγίανσης, το οποίο βρίσκεται στον τρίτο χρόνο εφαρμογής του, να ξεκαθαρίσει όλες τις υποθέσεις που εκκρεμούσαν στις Δικαστικές Αίθουσες της ΦΙΦΑ και του CAS.
 

Follow Kifines