Ερμής - ΟΜΟΝΟΙΑ 2-2


10 Dec 2016, 8:52 p.m. kifinescom

Ιδανική αυτόχειρας η ΟΜΟΝΟΙΑ που με δύο τέρματα στο 90' και 93' έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια της. Ο Αναστασίου ως καλός στρατιώτης του συστήματος επέτρεψε το φάουλ στον Χριστοδούλου στο 93' από το οποίο ήρθε το γκολ του Ερμή. 

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν ιδιαίτερα καλή στο πρώτο ημίχρονο, ασκώντας συνεχή πίεση πάνω στην άμυνα του Ερμή και ευτύχησε με ένα πανέμορφο γκολ του Μαργκάσα στο 38'. Το γκολ του Κλέιτον δε στο 46' έδειχνε να σφραγίζει την νίκη της ομάδας μας. 

Μια όμως ΟΜΟΝΟΙΑ μα τάσεις αυτοκτονίας, έσβησε τις μηχανές, άφησε τον Ερμή να κάνει ο,τι θέλει και επέτρεψε στον αποελίστα Αναστασίου να της στερήσει στο 93' τη νίκη με γκολ-φάουλ πάνω στον τερματοφύλακα. 

Το σύστημα έχει πλέον αποφασίσει τι θέλει να κάνει με την ΟΜΟΝΟΙΑ, ενώ η όλη εικόνα της ομάδας σίγουρα δεν βοηθά την κατάσταση αφού η απόδοσή της μετά το 65' ήταν επιεικώς απαράδεχτη. 

Ο Αγώνας

Ο Τζον Κάρβερ προχώρησε σε αλλαγές στην 11άδα του αφήνοντας στον πάγκο τους Καρλίτος και Κατελάρη, ενώ ο τραυματίας Παναγή έμεινε εκτός αποστολής. Στις θέσεις τους ξεκίνησαν οι Χριστοδούλου κάτω από το τέρμα, ο Βύντρα στο κέντρο της άμυνας πλάι στον Όρσουλιτς και ο Φλορέσκου στα χαφ. 

1ο Ημίχρονο 

Από την αρχή του αγώνα η ΟΜΟΝΟΙΑ έδειξε να είναι η ομάδα με την ποιοτική αλλά και αγωνιστική υπεροχή, έχοντας την κατοχή και τον έλεγχο της κυκλοφορίας. Με τον Τουρέ ως το σημείο αναφοράς στο κέντρο η ομάδα μας απλώθηκε στο γήπεδο και κυκλοφόρησε την μπάλα ψάχνωντας με επιμονή το γκολ φτάνοντας κοντά σ' αυτό από το πρώτο τέταρτο, όπου έχασε τρεις σημαντικές ευκαιρίες για γκολ. 

Ο Ερμής ανήμπορος να παίξει παιγνίδι κατοχής περιορίστηκε σε διπλή ζώνη άμυνας από ψηλά στο κέντρο με περιορισμένη όμως επιτυχία. Η υπεροχή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ καρποφόρησε στο 38' όταν ο κορυφαίος της ομάδας Τουρέ πέρασε κάθετη μπαλιά στον Μαργκάσα που περνόντας εντός περιοχής έπιασε το δυνατό σουτ που κατέληξε στον ουρανό της εστίας του Ερμή για το 0-1. 

Στην αμέσως επόμενη φάση ένα λεπτό μετά το γκολ ο Ντάρμπισιαϊρ δέχτηκε μπαλιά απ' τον Σιέρινταν όμως ο Νουρεντινόσκι έκανε έγκαιρη έξοδο και δεν επέτρεψε το 2ο γκολ. 

2ο Ημίχρονο 

Με το καλημέρα του 2ου μέρους η ΟΜΟΝΟΙΑ κέρδισε φάουλ εκτός περιοχής το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Κλέιτον. Ο Βραζιλιάνος με μαεστρία έστειλε την μπάλα πάνω από τείχος και στην άδεια γωνιά της εστίας του Νουρεντινόσκι που την παρακολούθησε απλά να πηγαίνει στα δίχτυα του για το 0-2.

Ο Ερμής εκμεταλλεύτηκε πλήρως τον εφησυχασμό της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μετά το 2ο τέρμα και κέρδισε μέτρα προς την περιοχή του Χριστοδούλου, την ίδια στιγμή που ο Κάρβερ πέρασε στο 65' τον Ρουσιά στη θέση του Ντάρμπισιαϊρ. Ο Ερμής όχι μόνο ισορρόπησε το παιγνίδι αλλά ανέλαβε και την πρωτοβουλία και έφτιαξε τις ευκαιρίες για να σκοράρει, με κορυφαία το δοκάρι του Ντε Μέλο στο 68'.

Για τον λόγο αυτό ο Κάρβερ επέλεξε τον Φυλαχτού ως τη δεύτερη του αλλαγή αντί του Τουρέ στο 73'. Οι αλλαγές ολοκληρώθηκαν στο 81' με τον Κατελάρη να αντικαθιστά τον Κλέιτον.

Ασόβαρη η προσέγγιση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στα τελευταία στάδια του αγώνα, χωρίς να μπορεί να κρατάει μπάλα και με συνεχόμενα λάθη. Αποτέλεσμα αυτού μια διαρκής πίεση από τον Ερμή που μπορεί να μην ήταν αποτελεσματικός, ήταν όμως συνεχώς σε θέση επίθεση κρατόντας την αγωνία στα ύψη. 

Και για να μεγαλώση η πίεση αυτή, ο Ερμής στο 90' μείωσε με τον Λίλλη μετά από κόρνερ, έχοντας άλλα 3 λεπτά καθυστερήσεων στη διάθεση του. Και επειδή ούτε και αυτό ήταν ικανό για να σοβαρεφτεί η ομάδα μας, ο Ερμής κράτησε μπάλα και στο 93' ισοφάρισε. Με γκολ κάλπικο, με καθαρό φάουλ του Μασίνουα πάνω στον Χριστοδούλου, όμως η ΟΜΟΝΟΙΑ έβαλε τα χέρια της και έβγαλε τα μάτια της... 

Τα στατιστικά του αγώνα Ερμής Αραδίππου vs ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας

Follow Kifines